Mina gamla hoods

Det är dags att vidga Corona-vyerna lite och återgälda kusin Marias midsommarbesök. Just den här morgonen har Sven vandrat i väg till källaren för att sova för han har mage att påstå att jag snarkar!!! Och nere i kälkaren är det mörkt och svalt så han sover till halv 9 och då gör jag det med för jag älskar att sova på morgonen egentligen. Så att komma iväg till 9 kan vi ju glömma, men 10.30 åkte vi iväg!

Kul att ta med cyklarna på semestern

Vi möter upp med Christopher och Anna som sovit i Norrköping i natt. På en rastplats i Ringarum delar vi broderligt våra Dagobertmackor med dem. Sen fortsätter de till Västervik medan vi åker och tittar på Kärlekens Trädgård

En av alla skulpturer i trädgården

Efter besöket åker vi till Gryts hamn och tar car sin glass och köper nya krokar till handukarna i haciendan.

Fina krokar

Kl 6 kom även vi fram till Västervik och vårt hotell för natten!

Vårt hotell -gamla fängelset
Utsikten från rummet

Vi cyklade ner till stan och stötte bums på Anna och Christopher. Vi gick runt till dem tills det var matdags. Vi bjöd dem på det bästa Västervik har att erbjuda: en hamburgare med hälften av varje och en stor portion räksallad. Hälften av varje för de som inte vet är hälften mos och hälften pommes!

Hälften av varje med hamburgare och räksallad
Nästa generation älskade det!

Åhmans ligger precis utan för fängelset och också mitt emot min första lägenhet på Hallströmsgatan 6. Jag frågade om måsarna lät lika mycket när de stängde korvmojen och det gjorde dom. Skillnaden nu är att de stänger tidigare.

Utanför min gamla lägenhet

Sen skiljdes vi åt och Sven och jag tog en cykeltur mot Örbäcken och ner till Lysingsbadet, förbi Karin o Göran och sen ner till stan. Där tog vi en ginger beer. Och jag konstaterade att trots att det gått nästan 4å år sedan jag bodde här så finns det fortfarande samma kedjerökande chokladbruna (av solen) fyllon som sitter på uteserveringarna och beklagar sig över turisterna. Jag är glad att jag inte blev kvar och blev en sån.

Kolla! Jag kommer fortfarande igen gallret efter alla dessa år!
Jag pratar med Ingela
I bakgrunden den kritiska ledighetskommittén

Ja sen var det tillbaka till hotellet där vi har 30 cm mellan sängarna och där jag konstaterade att mjuka glasögonfodral kan vara snygga men… Jag har packat kontaktlinser. Så kan jag skylla på dem om jag inte vill bada.

God natt!

Dags för nya glasögon

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.