Mondrian bor inte här!

Vi tror att ägaren till vårt hotell är amatörkonstnär med en förtjusning åt det kubistisk-surrealistiska med Piet Mondrian som favoritkonstnär. Men efter att ha varit uppe sen 6 i morse och avverkat två flygningar (bara den pressen!) så var det inga problem att somna trots en trolig 140-säng och delat ”täcke”. Vi upptäckte också att det visst räckte med en sänglampa i rummet!

Man blev lite yr när man kom in på rummet!
Vi upptäckte att min sänglampa var väldigt stark och då spelade vi skuggteater en stund!

I morse så var det Sven som var sjusovare och jag var redan duschad och klar när han vaknade. Vi brukar respektera egentid i badrummet så när han duschade hittade jag en spegel ovanför sänggaveln där jag fick stå och balansera för att få i kontaktlinser och sminka mig.

Vi hoppade över frukosten på hotellet (och missade en massa målningar). Det fick bli det 7:e fiket där det blev en cappuccino och var sitt wienerbröd med nutella (Sven förstås) och pistagekräm. Vi tänkte att vi kunde ta något mer senare. Och så började vi gå och gå och gå….

Svårt att vänja sig vid att äta sött till frukost

Det finns medeltidsområden i Genua och renässansområden och marina områden. Vi traskade på med sikte på medeltiden. Taxichauffören i går kväll hade gett mig dåliga vibbar. Han själv var supertrevlig och stannade här och där och pekade på vad vi skulle se (vi åkte till hotellet 00.30 så det var rätt mörkt). Men han varnade oss också för att inte gå ensam i de smala gränderna, och det kändes sådär. Även om han var extremt politiskt korrekt förstod vi vad han menade när vi hamnade i lite fel kvarter idag på promenaden.

Utanför Palazzo Bianco var det som en Tati-film med folk som kom förbi och pratade med varandra

Vi hamnade nere vid hamnen med en påse med uppvärmt ”något” med ost och pesto. Jag skulle kunna tänka mig att det var som gigantiska lasagneplattor ned ost och pesto i mellan. Detta hade expediten slagit i i papper och mikrat och sedan stoppat i en papperspåse utan en enda servett. Enda sättet att äta det var att suga i sig bitar. Efteråt sken vi båda som solar i dubbel bemärkelse. Bland det godaste vi någonsin ätit och olivolja i hela ansiktet!

Flottig pizza med ost och pesto, en ny favorit!
Vi hittade en uteservering att sitta vid

Vi kissade på Eataly och kollade igenom deras sortiment som var mer som en matvaruaffär än i Stockholm. Om det är någon som tror att Sverige är ett miljövänligt land jämfört med andra länder så tror ni fel. Här är det pekpinnar överallt och massvis med ekologisk mat och vegetarisk mat på restaurangerna. Det hade de tidigare också men nu är den utmärkt i menyn.

Till slut hamnade vi på ett ställe som hette Metropolitan café där vi beställde mackor och varsitt glas vin. Och så fick vi en ny favoritsort. Vita viner från Sicilien… Vid bordet bredvid satt 4 ryska ungdomar och kedjerökte. Det kunde inte ens dra halsbloss. Undrar om turismen minskar i Sverige pga det nya rökförbudet? Det gör det åtminstone svårare för svenskar att trivas utomlands….

Här satt vi och häckade bland en massa ryska ungdomar
När man väl sitter där så är det svårt att gå vidare

Nu känns det som man kommit ner i varv. Det är soligt och 21 grader ute. Nu vill Sven utforska renässansen!

Och så några bilder på medeltids-Genua!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.