Mysiga montrar

Det är dags igen. Stockholm Design Week går av stapeln den 2-8 februari och på lördagen är det allmänhetens dag. Vi hänger på låset kl 10. Det kommer att visa sig bli en väldigt dyr dag för oss.

Sällan har man väl sett så många påkostade montrar! Och vad kan man vänta sig när designen står i fokus. Det här inlägget visar de finaste montrarna bara. Det är svårt att gå förbi en perfekt komposition utan att föreviga den. Och den absoluta vinnaren denna gång var Kinnarps monter, med Naturnära som en pigg “runner-up”.

Högtalare som pryder sin plats. Mellanstorleken
Högtalare som pryder sin plats. Mellanstorleken

Allra första montern vi kom i kontakt med var redan utanför utställningshallen. Där presenterade Vifa från Danmark sina superhäftiga högtalare. Här är en länk till deras hemsida!

Stolar stolar stolar
Stolar stolar stolar

Det är rätt pampigt med rader av stolar, även om det är en smula svårt att prova dem. Det här var första montern vi såg när vi kom in i hallen och jag har inte en aning om vilket företag det var. Men läckra stolar och pallar hade de i alla fall.

Vackert på väggen
Vackert på väggen

Samma sak här. Jag vet egentligen inte vad de hade i den här montern, om det var möbler. Det kan till och med ha varit samma montern som stolarna var i, men när man ser den här väggen full med olika byttor blir man så himla glad. (Vi hade fortfarande ännu inte förstått att den här mässdelen handlade om kontorsmöbler….)

Ljudabsorberande konst på väggarna
Ljudabsorberande konst på väggarna

För oss som vet allt om tovning efter att ha haft en mamma som förvarat säckvis med fårull i gillestugan (Det var faktiskt 6 månaders testet vi utsatte våra pojkvänner för. Klarade de att gå ner i vår Gillestuga och inte sedan springa sin väg, så var det positivt….)

Hur som helst, man kan göra så mycket med belysning. Det behöver inte vara traditionella lampor, och mycket på mässan visade hur man på ett diskret sätt kunde lysa upp väggar. De här konstverken ska även hjälpa till att få en bra akustik i lokalen.

String i grönt
String i grönt

Jag lyckades inte fånga väggfärgen men den var minst lika grön som hyllorna. Det var så himla snyggt med allt det gröna. Det kan vara hur rörigt som helst på hyllorna, men det märks inte!

String organiserar allt
String organiserar allt

Och Strings monter fick en ju att börja dregla. Tänk om man hade det så organiserat hemma, men det har man ju förstås inte. Och jag vet inte om det skulle bli det om man köpte upp sig på hela string-sortimentet heller. Snarare blir det bara ännu fler hyllor fyllda med saker.

Cane-line
Cane-line

Jag tog bilden på detta för att det var så snyggt uppställt. När man går in på Cane-lines hemsida ser man att det är utemöbler de säljer. Och snygga saker var det också.

Stolabs levande skylt
Stolabs levande skylt

Stolab har vi tillräckligt med möbler från så där stannade vi inte länge (förutom att provad de breda pinnstolarna på bilden. Men deras skylt var väldigt grön och fin. Här är deras hemsida.

Inte keramik men nästan
Inte keramik men nästan

Det här var också en fin monter, men jag tog ju kort för att jag tänkte att man kunde göra det här i keramik. Men jag tror att det blir svårt. De jobbade i någon blandning av keramik och komposit. Men det är kul med nya material.

Woud
Woud

Också en fin design av monter, och stolen på bilden är häftig. Vi undrar hur mjukt materialet är när man kan forma det så fint. Skarven är mitt på sitsen. Också ett danskt designföretag.

Roliga omklädningsskåp
Roliga omklädningsskåp

Om man hade haft de här skåpen i skolan hade det nog varit bra mycket skojigare att vara där. En monter som verkligen stod ut med sin svarta bakgrund! Här är länken!

Vackraste monterbyggnationen
Vackraste monterbyggnationen

Kinnarp känner väl alla till men inte att de kunde göra en så snygg monter! Och då är det här ändå baksidan! Kontorsmöbler var vi inte så intresserade av, och nu började vi förstå att det var det som visades i A-hallen. Men vi stod en bra stund och tittade på denna fina vägg.

Färgad mossa som ljudabsorberare
Färgad mossa som ljudabsorberare

Det här var nog det absolut med annorlunda på hela mässan. Det är faktiskt behandlad mossa! Den ska både fixa akustiken, suga upp fukt i luften och återfukta den. Och framför allt var det en färgklick utan dess like! Här är deras hemsida, om ni vill ha en annorlunda miljö!

Här har man böjt och byggt
Här har man böjt och byggt

En fantastisk kreation av böjträ hade satts upp av något företag som jag inte vet vilket det var… Ganska fantastiskt och säkert tog det dem många timmar idag att demontera det igen.

EFGs monter var snyggare i verkligenheten än på bild
EFGs monter var snyggare i verkligenheten än på bild

EFGs monter var också väldigt snygg, men det var svårt att få en snygg bild på den. Ni får tänka er hur det såg ut i verkligheten!

IMG_9846
Hay

Jag hade aldrig hört talas om Hay tidigare, men jag fastnade här för de hade ställt upp de randiga vaserna så fint på hyllorna. Men senare på dagen när vi var på Länna möbler så såg jag märket meddetsamma. Här är deras hemsida!

Design i grått
Design i grått

Och så gick vi förbi en monter där allt var i grått. Väggen var täckt med något som såg ut som tangentbordsknappar. Väldigt snyggt!

Tyger i långa banor
Tyger i långa banor

I en monter vi gick förbi visade man tyger. Och så här fint hade man gjort i montern!

Blå monter
Blå monter

Blå station hade också en snygg monter. Och nu när jag var inne på deras hemsida hittade jag väldigt snygga möbler. Kolla själv här!

 

Capsbury
Capsbury

Anledningen till att jag föll för den här bilden var att man fort blev ganska mätt på vitbetsad björk och pastellfärgade tyger, något som tydligen är modernt nu, men ack så tråkigt. Här var det lite färg och fläkt och det ser bra mycket mer ombonat ut. Capsbury är ett engelskt företag och här är länken!

Rowico
Rowico

Den här montern var också lite färgladare än de andra och se så snyggt allt är uppställt. Och här är länken till deras hemsida!

Kul i hallen
Kul i hallen

Eftersom vi konstant har en inköpslista i huvudet, både till och själva och andra som vi känner, så uppmärksammade vi de här hatthyllorna för mycket små hallar. Och det ser ju ut som om man kan få dem i precis vilken färg som helst. Fint skyltat!

Och sen fanns det ju även de som hade gjort i ordning små vardagsrum också där man kunde sitta och mysa. Här är de finaste vi såg:

Det var knappt jag kunde får bort Sven ur den här fåtöljen
Det var knappt jag kunde får bort Sven ur den här fåtöljen

Om man vill ha grönt hemma! Och här kommer mer grönt men en annan nyans!

Mera grönt
Mera grönt

Och sen kan man kombinera grönt med andra färger också.

Grönt och rosa, mysigt murrigt
Grönt och rosa, mysigt murrigt

Och för er som bara ska ha vitt vitt vitt, varför inte titta på det här!

Inte så vitt
Inte så vitt

Lite skojiga och annorlunda saker fanns det också. Fast det blev ju inte så annorlunda när ALLA hade det. Tydligen är den nya trenden inom kontorsvärlden att man ska bygga in soffor i bås. Man kan till och med bygga ihop dem med en arbetsplats. Skulle man ställa ut alla möbler som de var tänkta så skulle man få rum med tre gånger så många människor i vårt kontorslandskap på jobbet!

Sofforna med höga väggar för att ge avskildhet (men vem sitter på andra sidan och lyssnar???)
Sofforna med höga väggar för att ge avskildhet (men vem sitter på andra sidan och lyssnar???)
Ståbord i kombination med sittbord
Ståbord i kombination med sittbord

Här behöver man bara luta sig över väggen på skärmen så kan man se vad arbetskompisen sitter och surfar på för klädsidor!

Och vill man sitta skönt kanske det här kan vara något?

Kontorsstol
Kontorsstol

Fast själv skulle jag föredra att vi hade lite flera såna här på jobbet. Men kan ju ha datorn i knät!

IMG_9843
Hängmatta i dubbel bemärkelse

Vad såg vi mer som var roligt då? Jo de här cykelställen var fina, men finast var nog själva cykeln!

Helvit cykel
Helvit cykel

På nästa varje mässa man är på så lyckas alltid någon att ställa dit en Fiat. Jag vet för jag har massa kort från mässor där Sven tvingas posera. Så även den här gången!

En liten fiat
En liten fiat

Innan vi gick hem så tog vi svängen in bland de nya designerna och det fanns en massa galna saker (och en del snygga). Det här var väl det konstigaste vi såg. En hänggunga med inbyggt dass i. För dem som inte kan sitta still kanske?

IMG_9893
Snacka om utedass

För alla er som vet hur tokig jag är i lampor, så kan jag bara säga att jag har så många bilder på lampor så det får bli ett eget inlägg….

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.