Nästan bara en trädgårdsblogg

Till skillnad från de tidigare två dagarna den här helgen, så var det i alla fall soligt idag. Termometern i köket lurades lite och visade 20 grader i solen, men det var det minsann inte i skuggan! Mer 8 grader! Ingen idé att pressa med morgondopp, det blir nog några fler tillfällen!

I vårt otäta garage var det dock 26 grader nu och likaså i verkstaden. Jag har äntligen satt en glasyrugn. Det var så himla länge sen så jag hade glömt hur man ställde in ugnen. Det funkade med skröjugnen för ett tag sedan för ugnen har minne för senaste använda program men nu skulle den upp i 1260 grader!

Halv 10 i går kväll var det fortfarande 200 grader kvar, men i morse när jag vaknade var ugnen nere på 170 grader igen. Jag öppnade locket en liten bit och höll mig från att tömma den genom att äta frukost och duscha. (Det blir såna spänningar i grejerna om man plockar ut dem när de är för varma!)

Man får rum med mer saker i ugnen än vad man tror! Det enda som “blev över” var mitt jättestora fat med blommor och en ljusstake. Men så här mycket fick jag klart!

    

Jag har ju experimenterat med att göra ljuslyktor och jag blev nöjd med dem även om färgen inte blev så lindblomsgrön som den brukade. Helenes muggar blev äntligen klara så nu kan hon sluta tjata, och jag fick glaserat min hittills största skål någonsin även om det blev lite fingermärken på insidan.

Ljuslyktorna är redan på plats och kommer att matcha våra spygröna fleecefiltar perfekt!

 Nå trädgården då?

Jag vet inte om ni vet men på kvällarna när jag kommer hem från jobbet så ägnar jag all tid till ett idiotarbete utan dess like. Jag sitter hemma och försöker lägga in sökbara taggar till alla 1000-tals fotografier jag har sparat. Och när jag jämfört april 2015 med 2014 och 2013, så kan jag konstatera att körsbärsträdet blommar sent i år! Men nu blommar det i alla fall!

Det är likadant varje år:  Vi säger att det ser ut precis som snö, precis som om man saknar snön! Och när blommorna ramlar av så kommer alla bladen och vips är vi ensamma i hela världen tills hösten kommer och alla löven ramlar av och så ser vi grannarna igen!

Likaså oroar vi oss varje år för var humlorna tagit vägen. Persikoträden går bra att stå och pensla pistiller på, men körsbärsträdrt är för stort! Förra året fick vi nog bara 50 körsbär men i år är trädet alldeles vitt och vi behöver fylla på förråden!

Det “nya persikoträdet är mer sparsamt med blommor i år men det förstår jag med skörden vi fick förra året! (Ni vet alla de där 100 persikorna som mognade när vi var på semester i 4 dagar och låg som en enda kladdig sörja i väven vi hade spänt upp under trädet!)

På tisdag kommer muraren och ska börja göra väggarna på vårt uterum, äntligen. Det är förberett för hans ankomst, men frågan är hur han ska komma åt för vi vägrar att klippa ner våra buskrosor mer än så här, men lite utmaning ska det väl vara!

Och nu om rådjuren hållt sig ifrån tulpanerna i år så lär väl arbetsskor i storlek 43 göra sitt!

Hur som helst så har jag planterat i krukor, vi har satt potatis (som redan kommit upp) och sått sallad och gurka. Nu kan sommaren komma när den vill! Vi är redo!

Och så var det där med poolen. Varför tänker man hela tiden att snart, snart ska vi bada, vilket betyder att solen hinner gå i moln, temperaturen hinner sjunka innan man äntligen kommer i. Nja, det var inga problem att gå i idag för det var 33 grader i vattnet, men att gå upp var värre!

Till sist en bild på vår flyttade rosenkvitten som fått spatt! Äntligen hittade vi tydligen rätt ställe i trädgården! Jag ska försöka spaljera det för det såg jag att man gjort på Skarpnäcks Handelsträdgård!

Nej, nu ska vi ta av oss skoteroverallerna och gå in!

 

,,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.