Nu blommar det

Av någon anledning så ger alla som kommer hem till mig alltid orkidéer i present. Och så säger de att de alltid blommor så fint hos mig. Men jag lovar, det är inte min förtjänst! Jag har ett fönster som orkideerna bara älskar att stå i. Om jag ställer ställer dem någon annanstans så tvärdör de!

Jag noterade idag att nu är det dags för superblomning igen. Så här ser det ut i mitt fönster nu!

En enda stor blomma som ser ut som ett elefanthuvud
Fullt med strimmiga blommor
En stängel full med ljusrosa blommor
Här knoppas det
Två gula blommor
Svens miniorkidé som han fick i 50-årspresent

Jag har en annan märklig blomma som jag fått av min granne Micke på landet. Det är en brasiliansk lyktbuske och ska vara väldigt ovanlig. Själv skulle jag vilja att den var lite tätare, men enda sättet att få den så är att klippa ner den ordenligt, och det vill jag inte heller. Särskilt inte som dem blommar väldigt mycket. Nu senast i julas, men i veckan såg jag att det kommit nya knoppar. Blommorna är chockrosa med en lång blå lurvig stängel i mitten. De ramlar av väldigt fort men är fantastiska att titta på.

Brasiliansk lyktbuske
Nya blommor igen!

En sak som överlevt julen är den julros jag fick av svärmor. Den ska ut i trädgården så fort vädret tillåter. Jag har redan en som nu är flera år gammal. Den blommor som en galning hela vintern. Tyvärr kan jag inte se det i år eftersom det är så mycket snö. Förra sommaren såg jag jättemånga små nya skott runt den, som jag planterade överallt i trädgården. Det är så himla häftigt när det blommar mitt i vintern. När vi var i Skåne förrförra våren köpte vi en mörklila och en spräcklig men det är inte samma sorts julros. De blommar mer på våren.

Julrosen överlevde julen och ska ut i trädgården snart

En sak som inte mår så bra är den nya Pink Champion som jag köpte före jul. Jag hade redan en men den såg så tafflig ut så jag köpte en stor ny. Men det gick alls inte bra!

Jag mår inte bra!

Alla hjärtans dagsbuketten med rosor var lyckad den här gången. Oftast brukar rosorna börja sloka meddetsamma och “tappa hakan” men dessa blommar oförtrutet vidare 3 dagar senare och ser inte ut att vilja sluta blomma!

Alla hjärtansdagsrosorna blommor fint fortfarande

Och om du vill ha fina orkidéer så är mitt tips att plantera dem i större krukor. Ju större de är desto mer växer blommorna. Ja, och så skaffa ett fönster som är lika bra som mitt! :-)

 

Comments

 • Hej ! väntar gärna till hösten
  kan du se min mejladress då kan du väl skicka svar till den så vi kan få kontakt
  hoppas det nu fungerar att svara här för det står error efter jag skickat svar
  mvh susanna.

 • Hej Pernilla ! vilken fin blogg du har och vilka fina blommor du har :)
  jag undrar om du kan klippa en stickling på din Lyktbuske köper gärna och betalar portot tycker den är så fin
  mvh Susanna.

  • Hej Susanna!
   Jag klippte ner den ordentligt i höstas för den var så tanig och den har verkligen inte mått bra i vinter. Men nu har jag precis planterat om den och kommer låta den stå ute under sommaren. Det är kanske bäst att i så fall vänta till hösten då den har vuxit till sig. Sen har jag inte en aning om det går att klippa bort en gren och få den att växa. Kan du inte kontakta mig efter sommaren igen? Funkia kan du få hur mycket som helst ;-). Du får komma förbi irl och ta en fika, vetja!
   Hälsningar
   Pernilla

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.