Nu vänder det

Torsdag kväll och solen skiner och det känns som om våren äntligen är på väg. Vädret börjar se allt bättre ut på väderkartan i DN (ja, förutom på Valborgsmässoafton, men vad kan man förvänta sig?)

Det är dags att handla in alla nödvändigheter för att kunna ägna en långhelg i trädgården! Först och främst behövs det en massa fler säckar med täckbark. Allt ska fyllas på, inte bara de nya rabatterna. Och så letar jag efter en alldeles särskild solstol, som ska stå utanför uterummet. De har haft på Jula en omålad adirondack-stol, som jag hade tänkt måla grön.

Först blev det K-Rauta där man har gjort om totalt. Nu måste man åka in på inhägnat område och lasta täckbark. Som tur kom ingen mer under hela tiden för man fick ju stå lite dumt. 10 säckar – Check! På K-rauta hittade jag en snygg eldkorg som man skulle kunna ha vid poolen. Det blir så fint sken i mörkret. Och nu för tiden är det ju inne att laga mat över öppen eld. Fråga Niklas Ekstedt!

Eldkorg att ha hemma kanske?
Jag läste ju om Niklas Ekstedts nya bok i veckan
Kanske en rök och ångmaskin att laga mat i?

Sedan iväg till ÖB när man ändå parkerade vid Jula. Där kan man ju komma hem med vad som helst faktiskt. Köpte ostbågar och en stapelbar jordgubbskruka och två stammade växter, lagerblad och nerium. Förra gången jag hade nerium så tog det 5 år innan jag gav upp. Förstår inte varför jag provar igen. Men den hade knoppar så ett år ska jag väl få den att blomma!

Det finns så mycket roligt man kan pynta i trädgården med. Kanske thujarabatten skulle bli fin med de här sakerna jag hittade!

Blommor till rabatten?
Eller en sorkskrämmare?
Ja det finns hur mycket fint som helst att sätta i rabatten!
Självlysande skallar på muren kanske?
Eller varför inte hundar?

På Jula hade dom inte kvar solstolen i sortimentet längre så det enda jag handlade där var två spännband till Sven. Så det fick blev Rusta istället. Och det var där jag hade sett det billiga planteringsbordet! Sen hem och packa upp allt. Det blev inte tid över att börja.

Och på andra sidan häcken så verkar det som om någon vill göra ett “statement”. Om riktigt vad och varför är däremot ganska oklart, men ibland kan saker verka väldigt förnuftiga i tanken, men mindre så i handling.

Så det så!

Eftersom jag är usel på att få luktärtor att växa och de oftast kommer igång precis innan frosten så har jag i år sått inomhus. Och det har blivit ett antal plantor. Men nu kan jag inte plantera ut dem eftersom det är frost hela tiden. Idag såg jag att en av dem hade blommor. Väldigt vackra var de också med två olika lika färger. Men jag vill plantera ut dem nu!

Luktärtorna blommar redan

Till sist konstaterade jag att det nog är dags att plocka bort ljusen ur uterummet tills höstsäsongen börjar. Undrar om jag någonsin kan få de här raka igen!

Ljusen ska nog inte stå i uterummet längre. Det är för varmt.

Nu är det helg! Troligtvis årets kallaste eftersom det är Valborgsmässoafton på söndag, men…. kanske bli det ett dopp i poolen i helgen trots allt! Och kanske tvätta fönstrena?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.