Operation tvättstuga

Det är ju tydligt att verkligheten hunnit i fatt de nyblivna husägarna. Det är svårt att få tiden att räcka till när man jobbar heltid, och vissa projekt är kanske lite för stora både tidsmässigt och kunskapsmässigt för att gå i land med själva. När vi var på besök på långfredagen låg frustrationen tjock i luften. Efter en dag hemma då vi kopplade av med att klippa tujor, åka till tippen med uppgrävd sten och hjälpa Anna baxa hem 100 kg bokhyllor, sänggavel och soffbord ( det gamla skall åter igen tillbaka till Linköping), så gav vi oss på påskdagen åter igen till Linköping med verktygslådan i högsta hugg!

  

Annas sänggavel monterad

Så här ser Eriks och Susannas tvättstuga ut:

  

Inte världens roligaste med de påskgula väggarna och det röda golvet med de obligatoriska flingorna i lacken! Tvättmaskinen står på ett uppcementerat podium mitt på golvet och där står också en duschkabin som de som tidigare hyrt rum i huset har fått använda. Det borde gå att göra det här trevligare!

När vi kom ner så var det rensat och förberett. Erik och Susanna hade varit och handlat köksskåp på IKEA.

  

Susanna och jag började montera hyllor de köpt för att lägga saker på i gillestugan medan Sven och Erik började planera arbetet i tvättstugan. Det är ett fruktansvärt fall i rummet och lite svårt att sätta skåp. Medan de åkte och handlade på K-Rauta och Bauhaus så stack vi andra till IKEA och köpte fler köksskåp samt listen som skåpen skulle hängas på. Det tog en himla tid innan de kom tillbaka men under tiden fick vi ordning i gillestugan.

  

 

  

  

Det var inte helt lätt att räkna ut hur högt listen skulle sättas på väggen och första försöket blev för högt. (Vi måste här skylla på den usla instruktionen från IKEA). Men vi var effektiva. Hålen spacklades igen fint så man inte behövde slipa och jag slätade ut det sista med vit målarfärg. Kl halv 10 kröp vi upp ur källaren helt färdiga för att äta nachotallrik, som ju var lite bättre än de vanliga gamla knäckebröden med äggkaviar. Nu satt skåpen på plats och ett lager vit färg var målat på det gula!

  

Vi stöp i de nya gästsängarna (som jag tidigare på dagen hade monterat) och somnade med det samma. Det finns ju faktiskt två sovrum och toalett på övervåningen så varför man inte kan använda dessa bara för att trappan är lite brant förstår vi inte! 

Nästa morgon efter frukost satte vi igång igen. Nu var det dags att såga ur hål för diskbänken i den fina bänkskivan som Erik köpt. Och koppla om vattnet från den gamla kranen på väggen till en modern blandare i diskbänken. Diskbänken förresten, köpte vi 2009 när det var utförsäljning på Silvan. Men sen köpte vi kök med färdiga bänkskivor med diskbänk, så den här har blivit liggandes i alla år, men den som spar han har!

Erik hade tagit med sig alla trallor som de köpte till sin gamla uteplats, och dessa skulle läggas på golvet i tvättstugan för att fräscha upp det lite. Självklart tog jag på mig jobbet att först borsta av och sedan diska av alla trallorna! Idiotjobb is my middle name!  Fast Sven och Erik hade inte så kul de heller när de fick åka fram och tillbaka till K-Rauta och köpa nya kopplingar för de köpt fel. Jag har aldrig fattat vad som är så svårt med att köpa lite extra och lämna tillbaka om det inte behövs!

  

Medan jag tvättade de sista 10 trallorna började Sven lägga golvet (nu var Erik och Susanna och köpte kopplingar). När jag kom ner hade Sven hunnit lägga ut nästan allt. Jag fick alltså bara göra det tråkiga utan att ens få någon belöning!

  

  

Det blev lite krisigt när vi var tvungen att stänga av allt vatten (och värmepumpen), samt tömma allt vatten i hela huset för att få bort trycket, och sen, förstås, fick vi det inte tätt!!! 

En varmkorvpaus och sen fortsätta. Kl 7 var det äntligen så tätt att vi vågade åka hem. Så nu sår de där med sin “nya” tvättstuga och en jäkla massa luft i vattenrören!

  

 

Ja, och så måste ju resten av tvättstugan målas klart!

Apropå tvättstuga så är det precis dit vi ska när vi kommer hem. Nu har vi missat vår “tvättid” den här helgen, men vi är ändå nöjda om än lite ledbrutna!

Hejdå för den här gången Linköping!

  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.