På banan igen

Det har gått 1,5 år sedan jag senast bloggade och denna tid är som ett stort hål för oss, eftersom jag inte har en aning om vad vi gjort under den här tiden, och något facit i from av blogginlägg har jag inte heller.

Det var för att slippa jobba med den här dörren som vi åkte på utflykt

Jag var missnöjd med Binero för deras webbhotell var så segt. Men när jag skulle flytta över det till ett annat så var det så mycket data att det inte fungerade. Nu har jag hållit på i 1,5 år och försökt få det rätt. Men inte lyckats. Men så fick jag hjälp av han …. riddaren i nöden … Min son … som inte har ärvt mitt dåliga tålamod. Och nu fungerar allt. Och då kan jag äntligen sätta igång igen!

Regnsbågsskuggan som jag tovade till Agnes
Regnsbågsskuggan när Agnes ritar den själv!

Ingen idé att prata om allt som varit så pang på bara!

Vi lurade hit pappa igår för det var så varmt. Han satt i trappan i poolen i drygt en timme och simmade även 10 meter! På kvällen lånade han min padda och vi satt alla 3 och löste DN:s Fredagskryss. (Jag fick använda datorn).

Idag skjutsade vi hem honom till Nynäshamn och efter det bestämde vi oss för att åka ut till Torö. Det skulle ju regna idag, men eftersom det ännu inte börjat så kunde vi ju göra en liten upptäcksfärd!

Vi åker bil
Vi fikar och man skulle kunna tro att vi var i Västervik
Eller på Gotland
Eller i en bokskog i Skåne

Vi hade hört talas om Stenstrand men aldrig varit där så vi åkte dit. Luften var alldeles ljum och len och vågorna var höga.

Sen åkte vi vidare till Örens Naturreservat. Vete sjutton vad man håller på med där, men något märkligt är det när man får gå i ko-fållor för att komma ner till vattnet, och där stranden är avstängd med höga staket. Jag läste om det efteråt, och det stod att man skulle gå igenom vad som gällde enligt allemansrätten, men det är ju helt uppenbart att ingen vågar bråka med tomtägarna… Som har tillgång till en av de vackraste platserna i Sverige … för sig själva!

Vi åkte till Tungelsta och käkade, och Sven valde den godaste maten med vit pizza med chevre och honung mm. Min med varmrökt lax och pepparrot var lite mesig. Innan vi åt besökte vi hantverkshuset, och jag tror aldrig jag sett så mycket fint hantverk på ett ställe. Och handstickade barntröjor till jättebra pris! Jag köpte ett par vantar till Anna som jag vet att hon kommer att älska!

Vi hade en diger inköpslista på Biltema, men tyvärr inte nerskriven, så vi glömde i princip allt!

När vi kom hem satte jag fast ögonfransar på min Bolibompa. Ögonfransarna kommer från en diskborste från Biltema

Himlen öppnade sig och det regnade ända tills vi steg ur bilen. Sen var det uppehåll en stund. Innan det började igen.

Vi satte oss i Haciendan och löste lördagskrysset och tog ett långt skönt dopp. Och nu sitter vi här fortfarande fast klockan är kvart över 9 och vi fortfarande inte har ätit. Men nu är det dags för en nattmacka!

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.