Palermo

Idag är det lördag och för oss som följer Husdrömmar på Sicilien vet ju att det är en massa loppisar i Palermo på lördagar. Så vi sticker dit.

Tåget från Cefalù
Järnvägsstationen i Palermo
Fika när vi kom fram

Det tog 45 minuter och vi stannade på en himla massa platser innan vi kom till Palermo. Vi insåg att vi inte hade en aning om var vi skulle ta vägen eller vad vi skulle se. Det brukar bara sluta på ett sätt och att det är att vi går sjukt långa sträckor och blir väldigt arga på varandra. Men nu lyckades vi i alla fall med någonting. Efter att ha druckit kaffe avvek vi från Via Roma och hamnade vid några sevärdheter.

Vi bara går omkring
Statyer
Alla hus kan inte vara vackra
En kyrka förstås, den här en skulptörs våta dröm!
Mycket att fota

Och sedan såg vi Via Balloro som var en matmarknad, och oj vad det fanns mycket att titta på, och äta om man så ville. Inte minst all ”seafood”. Nu när jag har upptäckt att bläckfisk är min förtjusning, så är det ju bara att passa på, eftersom man inte kan få det hemma.

Marknaden på Via Balloro var häftig
Det tråkiga var att man inte kunde gå hem och laga fantastisk mat!
Cool väska

Sven försökte köpta blandade oliver eftersom de hade samma hektopris men surgubben ville inte blanda, så han fick ett hekto oätliga svarta oliver och ett hekto gröna goda oliver. Jag diskuterade med en 12 åring vad cardo var och kom till slut fram att det var tistel, som tydligen är ätlig.

Vi beställde varsin tallrik med friterade calamares och bläckfisk och tryckte i oss. Det räckte ända fram till kvällen. Då hade vi även handlat mer toapapper och tvättmedel, eftersom vi är tveksamma på om hyresvärdinnan fyller på sådant.

Lätt lunch på marknaden

Det blev totalt 5 stopp för kaffe, vin och öl och mat i Palermo. Lite svårt att hålla isär. Men på vägen tillbaka till stationen hittade vi i alla fall en Lidl. Äntligen! Fattar inte hur man handlar sin mat i det här landet. Vi kunde äntligen köpa en liter apelsinjuice. Det är märkligt att det hänger apelsiner i alla träd men ingen verkar dricka apelsinjuice till frukost. Vi kommer att göra det nu.

Fin kvällsbelysning
Tomt på dagen men fullt ös när vi gick förbi på kvällen!
Det fanns elsparkcyklar här också
Vi tog ett glas vitt vin och lyssnade på Avicii
Kvällsmackan intogs här
Åh Lidl! Som vi saknat dig!
Märk väl att vi hittade apelsinjuice till slut!
Vårt kylskåp är fullt!

Vi tog tåget tillbaka till Cefalu men det var på håret eftersom Sven lyckades få sin biljet att sugas in i maskinen när han skulle få den klippt. En dam hjälpte oss att få tag på den och vi hann med tåget. Efter våra upplevelser i Palermo så räckte det med en glass som avslutning på kvällen.

Söt avslutning på kvällen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.