Panchovarning

När jag berättade för en kollega att jag skulle vara ledig idag och ytterligare två måndagar så sa hon att det var panchovarning på detta. Hade inte tänkt på det sättet men det är klart att om man har skolbarn hemma så är det inte mycket idé att ta ledigt en vardag om ungarna fortfarande måste gå i skolan. Men några såna har vi inte hemma. Men helgerna under våren har gett mersmak och vi ska ha sjukt sen semester i år, så lite kortveckor är inte fel.

Så vad stod då på programmet idag då?

Vi skulle åka till Sköndal och lämna in Annas bilder på ett tryckeri där, hade vi lovat. Och så ville vi åka till Rivners och se om de hade 1) beggade ytterdörrar och 2) beggade gamla handfat.

Vi startade lååååångsamt och läääääste morgontidningen och var inte klara förrän vid 11. Och så tog vi en oplanerad sväng till Huddinge som tog en massa tid. Men efter det kunde vi ta bakvägen till Länna. Man kan inte fatta att det är Huddinge när man åker den vägen. Det är rena landet.

Det enda vi hittade på Rivners var högre fönster än de vi redan köpt, och oljat och grundat till uterummet. :-(

Så vi fortsatte till Bauhaus. Vi är mer vana vid det i Länna än det i Alby, även om alla Bauhaus ser likadana ut. Vi letade handfat till uterummet. Det skulle gå att ställa ner en vattenkanna i hon och det skulle kunna gå att både duscha och få vanlig stråle. Vi hittade både handfat och “kran” och vi provade så att det skulle passa.

Jovisst får man rum med en vattenkanna!
Jovisst får man rum med en vattenkanna!

Vi köpte även ett utdragbart vindskydd. Det ska vi sätta framför avenbokshäcken, som tyvärr inte är så tät att den skyddar mot vinden ännu. Vi behövde 3,6 meter men det fanns bara 3 meter men det skyddar nästan hela vägen. Och 1,6 meter högt gör ju att åtminstone jag kan stå bakom det utan att bli sönderblåst. Sen provade vi sköna möbler. Fast Sven tyckte soffan var för kort för att ligga i. För mig funkade det bra.

Jag tyckte nog att han fick rum
Jag tyckte nog att han fick rum

Jag var otrevlig mot kassörskan när hon påpeka att vi inte fick ta med oss kundkorgen ut genom bilen. Fast ilskan gjorde att jag lyckades bära både handfat och två tunga blandare hela vägen ut till bilen, men det var verkligen hög tid för mat.

Vi åkte till Bun meats bun i Farsta Strand. De kan ju inte ha så många gäster när man har grävt upp hela gatan på den sidan där bilar kan parkera. Det är otroligt vilket bärlager det är i en gata. 10 cm asfalt och sedan allt makadam innan duken och ännu mer grus.

Jag hade ingen tändsticksask att lägga dit som jämförelse
Jag hade ingen tändsticksask att lägga dit som jämförelse

Sen var det hög tid (trodde vi) att åka till Sköndals Tryckeri, men det visade sig att de öppnade först kl 2, så vi kom precis vid öppningen. Det var flera i kö och vi använde tiden till att läsa nedanstående anslag medan vi väntade. Om ni orkar så rekommenderar jag er att läsa. Flera är väldigt roliga.

"Extra mört kött. Vi hänger själv i butiken."
“Extra mört kött. Vi hänger själv i butiken.”

Sen kom vi på att vi skulle åka förbi Höganäshuset och kolla in klinker. Sven hade redan skämt ut sig på Bauhaus när han frågade efter rostfritt golvklinker. Vi stod alla som fågelholkar men han menade frosttåligt. Men ska man kolla på diskbänk samtidigt är det svårt att hålla isär allt.

Vi hittade precis vad vi ville ha, och fick till och med med oss en platta hem för att kolla. Jag sa till Sven att om vi klär ut oss och går in flera gånger så kanske vi inte ens behöver köpa klinkret, men han trodde det skulle ta för lång tid att få ihop 13 kvm. Det här ska vi ha i uterummet och kanske på yttertrappen också om vi kan hitta någon DUKTIG person som kan göra det!

Trappan vid Höganäshudet
Trappan vid Höganäshudet
Närbild av klinkret
Närbild av klinkret

Och så skulle vi bara åka hem igen. När vi kom till Magelungsvägen så stoppade polisen all trafik och ledde oss vidare till Rågsved eftersom det hade varit en stor trafikolycka där precis. Så vi hamnade trots vår semesterdag i värsta köerna.

Där nere står polisen
Där nere står polisen

När vi kom hem så hade jag fått brev från nästan alla mina klubbar. Det var bara Kronans som saknades. Så smidigt om man vill jämföra priser.

Reklam
Reklam

Så åkte Sven iväg för att försöka få en dropp-in tid för att besiktiga släpet som han har kämpat med i flera veckor nu (bara det skulle kunna bli ett helt blogginlägg..) Han kom tillbaka utan att ha fått besiktigat men med en ny tid kl 8 i morgon bitti.

Vi kände att vi behövde göra något som var bestående innan vi gick och la oss. Jag hade baxat hem 4 torvblock i fredags, och nu stack han iväg och köpte 8 till. Vi fick aldrig färdig vår rabatt mot gatan eftersom det var så svårt att hitta – torvblock, så nu fick de kosta vad de ville (299:- för 4 st!!!).

Sven hamrar
Sven hamrar

Om ni inte vet hur man gör så hamrar vi i långa blompinnar i dem för att hålla dem på plats. Sedan hoppas vi att det “växer ihop” med underlaget. Så här ser det ut i den delen som vi redan är klara med.

Rhododendron och Gullgröna som sprider sig som bara den.
Rhododendron och Gullgröna som sprider sig som bara den.
Visst är det fint, även om Gullgrönan blommat över nu
Visst är det fint, även om Gullgrönan blommat över nu

Men i det nya partiet så var det ju rätt tomt, så vi gjorde dagens sista räd, den här gången till Hornbach. Vi visste inte var vi skulle kunna få tag på mer Gullgröna och klockan var så mycket att vi bara skulle hinna med en affär. Men vi hade tur och hittade ett helt flak med blommor, och 3 rhododendron fick vi med oss också. Det känns som om vi nog har 60 st nu, men det är kanske att ta i lite. Så här blev det när det blev klart i alla fall.

IMG_1411 IMG_1412 IMG_1413Nu ska bara gullgrönan sprida sig och rhododendronen blir JÄTTE stor så är det färdigt i den rabatten också. Vi är glada att vi spenderade helgen med att klippa berberisen för annars hade vi aldrig kommit åt. Jag kände när vi var på Hornbach att jag hade så ont i huvudet och när jag kände efter så hade jag en jättestor berberis tagg rakt in i skallen. Den var till och med blodig när jag drog loss den. Ska nog kamma mig innan jag går och lägger mig.

Och sen till slut, så blev det ett kvällsdopp i den 11-grader varma vårluften. Men 33 grader i vattnet.

Skönt!
Skönt!

I morgon blir det jobbet igen! Det är inte dumt det heller!

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.