Paradiset pyttsan

Med detta fantastiska väder så känns det fel att sitta inomhus. Eftersom vi dessutom är pigga och utvilade (jag somnade en halvtimme före 12-slaget till och med) så behöver vi inte kolla vare sig backhoppning eller Ivanhoe. Vi surfar på naturreservat i stället och hittar ett som heter Paradiset i Huddinge kommun. Vi packar kaffe och saffransbullar och sittunderlag och ger oss iväg. Redan i bilen upptäcker vi att paddan med den utmärkta vägbeskrivningen ligger kvar hemma. Vi hittar i alla fall en parkering och en glänta i skogen. Där traskar vi in.

Stigen kräver koncentration
Mycket koncentration
Solen lyser upp grenarna
Och solen strilar ner
Droppar i granen
Droppar
Traskar
En julgran i skogen
Solen skiner igenom
Att hitta djupet
Kontemplation
Ljung
Utsikt ända fram till havet
Liten sjö i skogen
Här hänger jag
Hur många år kommer det att ta tills denna tall är borta?
Granstammar kan vara så vackra
Orört nästan
Vilar lite
Vi hinner ur ur skogen innan mörkret kommer

När vi gick nere i skogen så var det ganska rått och fuktigt om benen, men när vi kom upp på berget, Tornberget, så kändes inget av fukten och istället var det varmt och skönt. Men något fika på vägen blev det aldrig utan först när vi kom tillbaka satte vi oss ner och drack vårt medhavda kaffe och våra saffransbullar. Där såg vi hur vi egentligen skulle ha gått för att delvis slippa gå på småvägar inne i sommarstugeområden. Och vi såg att vi hade gått in i Tornbergets naturreservat som ligger i Haninge kommun, och inte Paradiset i Huddinge kommun. Så det får vi ta nästa gång i stället.

Tråkigt nog så började det snöa på kvällen och nu är det kallt, och kallare ska det bli. Det är inte förrän på lördag som det återigen ska bli plusgrader. Vi får väl se när vi hamnar i Paradiset nästa gång!

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.