Pyssel och syssel i hallen

Vi fortsätter att slita som de lutherianer vi är helg efter helg. På fredagen låter det så här: “Vi kanske skulle gå på bio på lördag och se en film för att komma hemifrån.” När lördagen så väl kommer så har vi så fullt upp att helt plötsligt är klockan 8 på kvällen och man har inte ens handlat kvällsmat. Det här gjorde vi idag:

Skrivbordet införskaffat, check! Men det saknas fortfarande en stol och en hylla ovanför. Eftersom skrivbordet nu blev i ek, så ska man väl inte ha ekhylla också. Det blir lite mycket. På Ilvas hemsida hittade jag en kul hylla i 4 delar, men den hade 2 nackdelar: Den ena var att man inte kunde beställa den via internet, och den andra var att vi inte kunde sätta upp den på lördagen!

Vi åkte till Myrorna, man vet aldrig!

Inköpslistan idag förövrigt:

  • jordad kontakt
  • vägghylla
  • stol
  • blomjord
  • dubbel usb laddare

På Myrorna såg vi precis vid ingången en hylla som skulle passa perfekt. Jag har sett den tidigare men minns inte var, troligtvis är det väl något från IKEA. 75:- och den var vår. Vi passade samtidigt på att köpa seltserglas som liknade våra, för vi har bara 5 st.

Hyllan rengjord, uträtad och på plats

Hyllan var extremt smutsig, som den blir om man inte dammar den ordentligt. Jag skurade med Vim och fick den ren. Jag trodde att Sven, som är en noggrann person skulle räta upp hyllan, eftersom den var väldigt skev, men se det gjorde han inte, utan hängde upp den som den var. Det blev bakläxa och efter mycket om och men fick vi den rak.

Nere på väggen sitter vårt larm och en himla massa sladdar till telefon, telefonsvarare och nummerpresentatör. Det går aldrig att få det fint när det ser ut så där. Därför var vi idag på Hornback och spånade om hur vi skulle kunna göra ett “elementskydd” eller ett “larmskydd”. Vi köpte 3 limträbitar och en stuvbit masonit. Tanken är att göra en hylla som bygger ut från väggen och klä framsidan med tapet. Trät målar vi med vit lackfärg. Det kommer att bli så bra!

Sven bygger ett “elementskydd”
Vi ska dölja larmet och alla kontakter

Det var väl det Sven sysslade med större delen av dagen. Jag gjorde resten!

Till exempel hittade jag äntligen en ny krukväxt (“för den gamla har tatt slut”). Jag är ganska nöjd med installationen. Sen får vi se hur de båda blommorna trivs med varandra. Jag har inte en aning om vad det är för något, för det stod inte på krukorna.

Den nya krukväxten, må den klara sig!

När solen lyser in genom vardagsrumsfönstret så syns verkligen den röda färgen i bladen!

Ja, och sen är det snart påsk och jag har köpt på mig nya fjädrar för de blev rätt illa åtgångna förra påsken. Så här fint blev det, och jag blev bara lite våt om strumporna när jag var uppe i snövallarna och klättrade i bara träskor!

Påskris 2013

Så här såg påskriset ut förra året!

Påskris 2012

Lampan jag köpte igår i en antikaffär vid Mariatorget passade inte så bra i vardagsrummet. Vi är vana vid en högre lampa. Men jag hade tänkt ha den i sovrummet, men där behövs det en jordad kontakt. Så jag fixade det, 2ggr!

Den lille elektrikern

Ni vet när man kämpat med alla små skruvar och att peta in alla koppartrådarna så att man får kontakt, och man äntligen är färdig??? Det är då man kommer på att man skulle ha trätt på hylsan till kontakten på sladden innan man började, och så är det bara att börja om igen. Men nu är kontakten bytt och jag passade på att bestryka trädelarna med teakolja, det blev världens skillnad. Och med en sax har jag ansat bort en del av alla fibrer från repen som är snurrade runt lampan.

Teakoljad och klar
Nya lampan i sovrummet

Det sista jag gjorde innan jag kroknade var att så frön i våra nya självvattnande krukor som ska stå under planket till poolen. Vi har byggt in spaljéer som det ska klättra saker på. Förra sommaren blev det inget men i år så ska det prunka ta mig den! Jag har beställt en massa fröer på Odla.nu och jag vet faktiskt inte hur jag ska kunna hantera allt!

Den ena krukan fick Varggap och den andra Törnrosas kjortel! Nu får vi se om de ynka fröerna som var i påsarna gror. Om inte annat har jag 6 påsar med olika färgade luktärter.

Självvattnande blomkrukor från Hornbach
Blomlådorna laddade inför sommaren

När allt var klart försökte vi titta lite på Tosca nere i källaren. Vi tänkte att det kanske blev en bra känsla med stor bild och bra ljud, och det blev det helt klart. Det enda var att det var så dödligt tråkigt att lyssna på ointressant dialog, som dessutom sjöngs. I stället grävde vi fram chicken wings och chicken nuggets ur färdigmatslådan i frysen och värme det. Nu blir det korsord resten av kvällen. Och så glömde vi Earth Hour i år igen! :-(

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.