Resans höjdpunkt

Prästö var ännu vackrare än förra gången vi var där för ett år sedan. Vi hittade ett fint ställe som hette Körsbärsgården där vi fick världens största rum med högt i tak och egen uteplats. Men mat hade han inte så det fick man gå in till byn och äta. Det var 2,5 km på gator med fina villaträdgårdar och förbi vattnet. Vi åt på Mocca eftersom stället bredvid hade slut på sina Stjärneskyd. Jag tog saltbakad laks med färskpotatis och guleröder och sparris. Det var så gott så man ville gråta så gott var det. Och sen gick vi hela tiden hem igen. Och lika hård som sängen var igår, lika mjuk och nerlegad var den här sängen. Vi vet inte om man gjömt underlakan men sängarna var bäddade med stretchfrottéunderlakan. Som tur hade vi med oss egna så vi bäddade med dem.

Körsbärsgården i Prästö
Med sin fina trädgård
Och sina stora rum
Vacker väg in till stan
Vattnet ser inbjudande ut
Vi åt på Café Mocca
Myskväll
Svens stjerneskud
Och så vägen hem!

Jag vaknade mitt i natten med den värsta baksmällehuvudvärken. Jag kan inte minnas när jag haft så ont senast, och mitt i natten stod jag och fumlade i våra necessärer efter någon huvudvärkstablett. Hittade något och som vanligt får man chansa på om det är Alvedon eller Imodium, som ser lika ut. Med tanke på att jag fortfarande hade huvudvärk när jag vaknade, men däremot behövde jag inte gå på toaletten, så blev det nog fel. Vi kom inte iväg från hotellet förrän klockan nästan var 9. Frukost och huvudvärkstabletter i Köge var målet.

Utbudet är stort på fiket vi äter frukost på
Jag tar godaste laxmackan och Sven vill ha ost och korvmacka…

Kartprataren var om möjligt sämre på danska än franska, men Köge är ju inte svårt att hitta till, och precis utanför bilen fanns ett bageri/konditori. Åh vilken god macka jag åt! Och sen köpte vi Panodil Zapp på Apoteket. Och sen hann vi in i en barnklädesaffär där det var rea. Vi köpte bäbiskläder och en klänning till Ella. Sen åkte vi vidare.

Nu är vi i Sverige

I Glumslöv tvättade Sven bort alla döda djur på vindrutan något vi har gjort varje dag. Inte kul att kolla på saker annars. Och i Värnamo köpte han en hamburgare på Max drive-in medan jag åt upp den andra halvan av min frukostmackan. Resan blev ju väldigt intressant av att det var Kai Linna som var sommarpratare.

Max levererar åt Sven

Och så kom vi fram till resans absoluta höjdpunkt, Linköping. Och där fanns Ella, pratglad som få, och det var full rulle meddetsamma. Och jag fick hålla på lite i trädgården.

Ella får en present från farfar
Och farfar får laga den efter 2 minuter
Och jag får klippa bort lite vissna blommor
Och Ella fick en ny klänning
Och Ella gungar
Och sitter och myser hos farfar

Vi tog upp första stånden med färskpotatis och åt med rökt kycklingfilé och hemplockad sallad. Det var så gott efter all restaurangmat. Och som vanligt, solen lyser över oss så när vi kom så lättade alla molnen upp och det blev soligt och varmt.

 

En burk cider hade gått sönder
Erik får sin ölkyl påfylld
Och så provsmakade vi!

Nu är det bara en natt kvar tills vi får sova i våra egna sängar! *längtar*

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.