Semestertristess och andra kryp

Jag klagar inte på något sätt men de som känner mig vet att jag inte gillar att ligga still i solen och absolut inte göra någonting. Så när det blev regn och åska idag så tänkte jag att jag åtminstone kunde tömma kameran och kopiera över alla bilder till hårddisken. När jag pillade lite bland sladdarna på golvet så lyckades jag dra ur elsladden ur “modemet” där fibern kommer in. När vi äntligen hittade felet var jag genomsvettig och det hade slutat regna, så vi badade istället.

Sedan åkte vi till Hornbach för att köpa en brandsäker skiva att sätta på väggen vid keramikugnen. Och där var det också jättevarmt och fuktigt så vi fick åka hem och bada.

Så det enda jag har orkat idag är att ta kort på våra vänner i trädgården. Jag tycker i och för sig att det är meningsfullare än det Sven gör. Han har laddat ner en språkapp så nu sitter han och lär sig att säga “Jag är en kvinna” på italienska… Är det bara jag som tycker det är kul?

20140805-195448.jpg
De är många men svåra att upptäcka, men när man gör det så är det bara att klippa itu dem med sekatören. De torkar ut på ett dygn och blir som suddgummin. (Moa-ha-ha!)

20140805-195640.jpg
I år kommer det att bli ett getingår jag livar. De är lite svåra att fota dock. Vårt tennisracket med elström funkar fortfarande, eller det vill säga tills Sven gör sin nästa smash förstås…

20140805-195831.jpg
Aldrig någonsin har vi haft så mycket ohyra i år trädgård. Allt har blivit uppätet och nerkladdat av en massa kryp och allra värst har bladlössen varit. Nästa år blir det klisterringar runt varenda stam!

20140805-200024.jpg
Spindlar har vi gärna i trädgården (och jag har inget emot dem i källaren heller). Förra året försökte vi ta ner spindelnätet vid ingången till haciendan varje gång vi såg det, men lika snabbt var det tillbaka, så i år får det vara kvar.

20140805-200242.jpg
Vi har inte haft så här många spyflugor sen vi bodde i Norra Sköndal och jag stoppade dem i en tändsticksask och skickade till Miljöavdelningen på Stockholms kommun för att klaga på komposteringsanläggningen på Skogskyrkogården. Jag har skött min egen kompost noggrannt i år men dessa flugor är vansinnigt förtjusta i ruttnande persikor och den illaluktande blomman på framsidan!

20140805-200536.jpg
Vi har världens största myror som går fram och tillbaka på muren nedanför oss. Men nu börjar de se sig om och visa sig på andra ställen, som här på vårt plank vid poolen. Men så dumpade grannen all ved från sina nedhuggna träd när de förberedde tomten, precis vid tomtgränsen… Det är 5 år sen nu och det verkar inte så intressant att ta hand om det. Kanske blir det en lika stor myrstack igen som den de förstörde.

20140805-201156.jpg

20140805-201203.jpg
Vi har säkert en miljon humlor i trädgården. På lavendeln vid trappen sitter det hundratals, humlor är söta och totalt ofarliga. Utom den där gången när vi retade upp dem som bodde i dörrfodret vid ytterdörren på Näs. Efter att Sven blivit stucken två ggr på magen, klättrade vi andra ut genom köksfönstret. Och första sommaren med pool så ramlade de ner i vattnet hela tiden och Anna blev stucken 2 ggr, men nu verkar de ha vant sig.

20140805-201519.jpg

20140805-201525.jpg
Ja och så har vi alla fjärilar som gillar våra buddlejor, fattar inte vad som är så speciellt men de flockas där likväl!

Det börjar skymma (usch är det redan augusti?) och vi vågar oss på att grilla lite för grannarna är inte hemma och kan klaga till kommunen att deras bäbis luktar grillkorv!

20140805-205204.jpg

Jag har blandat varenda krydda jag har i trädgården (förutom libbsticka) och gjort en marinad som jag hoppas ska få köttet att smaka underbart. Till det får vi fortsätta äta potatissalladen från igår för det fanns inte en chans att vi skulle kunna äta upp all potatisen vi tog upp igår!

20140805-205544.jpg

Smaklig måltid! (Hoppas jag!)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.