Skär torsdag

Idag är det halvdag och eftersom jag ändå skulle sitta och grotta med statistik så tänkte jag att jag kunde jobba hemifrån. Och eftersom jag skulle spara en massa restid så tänkte jag ta sovmorgon till 7 istället. Men tji fick jag! Jag vaknade halv 6 pigg som en mört. Och det första jag fick ta tag i var att försöka få igång det återigen tappade nätverket! Förra gången det hände jobbade jag också hemma! Jag var klar lagom tills Sven vaknade, så han märkte inget när han satte på radion på Sonosen. Men som jag felsökt! Jag hade förberett mig genom att fota min whiteboard ifall jag skulle hinna mer än vad jag tänkt!

To-do-lista, kolumn 1
To-do-lista, kolumn 2

Vid halv 1 stängde jag ner Citrux. Jag var hungrig men hade inget hemma. Så jag bestämde mig för att äta på Zetas. Det var förvånansvärt mycket folk där, många fler än framtagna växter säkert!

Satte mig först utomhus men kärringarna bredvid var så extremt pladdriga
Krämig potatis o jordärtsskockssoppa med räkor och riven parmesan!

Det som ska inhandlas i år är en ny syrenhortensia. Det ska vara den sorten jag såg i Enköping, men noterade att fast jag lagt upp bild på den på bloggen så hade jag inte skrivit namnet. Så jag vågade inte chansa utan måste hitta det först. Har för liten trädgård för att ha flera! Köpte Amadine sättpotatis. Det var bara 11 st i påsen men vi har ju nere i källaren med 1 m höga groddar att komplettera med. Har köpt ett kit med små kartonger som man kan ta bort botten på när man vill plantera ut dem. Kostade 100:- men mina arbetskamrater sa att mjölkkartonger funkar lika bra. Och det stämmer. Om man tar en sysporre så kan man göra riva-av-mönster i botten på vanliga mjölkkartonger som man öndå slänger… Hela affären stank av doftpelargoner och jag kände att en sån kanske skulle neutralisera doften av torkat sjögräs från IKEA-mattan och sittpuffen. Jag fegade lite och köpte en som hette Orange Fizz som skulle lukta lite apelsin. Jag behöver nog fler för det luktar fortfarande gräs härinne.

Orange Fizz

Köpte även en ny rosmarin. Dels för att den jag haft vid husväggen i 3 säsonger nog frös ihjäl i vinter och dels för jag behövde färsk rosmarin till kvällsmaten! Jag har bestämt mig för att följa ett recept jag hittade när jag städade. Det är på confiterad kyckling.

Och över alltihopa 6 dl olivolja!

Kycklinglår trängs i en form med skivad vitlök och citronskivor och flingsalt och svartpeppar och så rosmarinen. Och över allt häller man olivolja så det täcker. Sen ska det lagas i ugn på 100 grader i 5 timmar! Tydligen försvinner inte smakämnena när den tillreds i olja! Så här blev det!’

Jag vill nog inte använda oljan som sås även om den tagit smak!
Köttet bara ramlade av benen och det var supergott!

Anna kom hit och åt med oss.

Anna
Anna
Sven
Sven

Erik höll vi bara kontakt med via What’s up. De fick tapetserat i köket idag!

Deras kökstapet
Man blir lite stolt över deras goda smak!

Sven hittade lådan med våra få påskprydnader. Jag hade önskat att han låtit bli! Men det är ju inte som julprydnaderna som man tittar under för att se vem som gjort det och det står Sven på snögubben. Han gjorde den på en pysselkväll 1990 typ….

Det ser ut som om vi har småbarn hemma!
Det ser ut som om vi har småbarn hemma!

Mitt enda påskpyssel var att sätta fast 25 fjädrar på flädern utanför. Har alltid haft den i syrenen på framsidan men den dog i somras, så nu får det bli här istället!

Mitt enda påskris!
Mitt enda påskris!

Efter maten så satte sig Sven och Anna framför datorn och fortsatte att rita på den 114:e versionen av köket som Anna aldrig orkar ta tag i. Jag fick själv sitta och mysa i uterummet!

Myser i ensamhet!
Myser i ensamhet!

Lite nöjd får man ju vara. Jag har tvättat hela verandan vid köksingången, som var så dammig, och krupit och skurat golvet, och trappen på framsidan. Sen har jag ställt fram bordet vid köksaltanen och tvättat av det, samt vår lilla sittmöbel vid poolen. Det börjar bli dags snart. Men nu är jag så trött att jag knappt orkar hålla upp ögonen! Det kostar på att gå upp så tidigt! i morgon är det Lååååång Fredag, men inte så låååång som den var när man var liten och de bara spelade orgelmusik på radion hela tiden! Tack för det!

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.