Slapp söndag

Att smyga ut i köket och sätta sig på en köksstol för att inte störa den andre som sover, är inte så himla roligt. Men nu har vi en rejäl kökssoffa i köket och det är mycket bättre!

Farmors kökssoffa
Farmors kökssoffa

Sen att den inte blivit grönmålad som stolarna och fått nytt tyg som gardinerna, är ju bara ett tecken på att jag kan slappa om jag vill. När Sven kom upp en stund senare så var jag på god väg att somna igen.

Min vanliga säng minus kudde
Min vanliga säng minus kudde

Vi somnade redan vid 10 igår kväll. Oftast är det Svenskan korsord som får en att tänka så mycket att man blir trött. Ibland är det vinet till maten. Den här gången var det nog inte vinet då vi inte ens orkade dricka en halv flaska, trots att det var väldigt gott.

Amicone - helt ok
Amicone – helt ok

Om det är något som inte är så roligt så är det att ta hand om gårdagens disk, men nu var vi ju bara två personer och vi tog salladen direkt ur plastpåsen, så det blev inte så mycket disk.

Svens tur igen!
Svens tur igen!

Vi fortsatte ute i trädgården idag med. Sven klippte ett andra varv för gräset var så högt att det bara fastnade i uppsamlaren. Jag gjorde tjejsaker – som att hellre klippa ner det höga gräset med en häcksax, inte bara för att det är tystare, men man slipper stanna en gång i minuten och sätta dit ny tråd, fylla på bensin, och undersöka varför den ändå inte startar. Och dessutom är det bra för kroppen! (Och vi har massör-Micke på jobbet som kan laga en om man går sönder!)

Titta så mycket jag orkade. Det var faktiskt 4 fulla skottkärror med gräs till komposten (och hur många fästingar vet jag inte än)
Titta så mycket jag orkade. Det var faktiskt 4 fulla skottkärror med gräs till komposten (och hur många fästingar vet jag inte än)
Komposten
Komposten
Klipp klipp
Klipp klipp

Sen tyckte jag att vi skulle se om vi inte kunde laga en av våra tre trasiga gräsklippare som står i boden. Det är svårt att sköta 3000 kvm utan att ha en handjagare som kommer närmare än vad en åkgräsklippare gör. Vi har en Klippos som vi köpt begagnat och varför funkar nu inte den. Det var så länge sedan vi testade, så jag vill göra det igen. Sven är måttligt förtjust!

Vår gamla Bettan
Vår gamla Bettan

Jag gjorde som alla normala människor idag gör, och googlade. Membranet de pratade om fick vi inte fram men vi fick den att starta och köra länge, men sen när vi bytte till ny bensin så stannade den hela tiden. Tills slut ville Sven ställa tillbaka den. Vi vet att det inte är något fel på motorn och att det är idé att lämna in den i alla fall. Det får bli nästa helg!

Vi stack hem vid 2-tiden. Och vi hann bara förbi Nyköping så var det tvärstopp!

E4:an en söndag
E4:an en söndag

När trafiknyheterna äntligen talade om att en lastbil läckt ut något miljöfarligt som måste saneras så det var stopp någonstans mellan Vagnhärad och Tystberga. Vi satt och satt men sen kom trafiken igång. Det hade ju varit så himla bra om man varit lite snabbare med att gå ut med trafikinformationen för då hade vi kunnat åka av i Nyköping och ta kustvägen.

Men vi bestämde oss trots allt för att åka av och ta gamla vägen och åka färjan över vid Mörkö. Där hade vi aldrig åkt tidigare. Och tänk vad trevlig det är att se lite nytt!

Alldeles tomt men nyasfalterat
Alldeles tomt men nyasfalterat

Här har man suttit i bilköer många gånger förut på väg till Västervik innan nya E4 öppnade. Nu fanns det inte en kotte!

Det fanns vatten
Det fanns vatten
Det fanns samhällen
Det fanns samhällen
Och en himla massa öppet landskap
Och en himla massa öppet landskap

Vi kom fram till färjan och där i kön stod en bil med motorstopp som vi alla körde förbi. När han fick igång bilen var han den siste som kom med!

Färjan blev full
Färjan blev full
Ingen idé att gå ur bilen. Färjan tog 5 minuter
Ingen idé att gå ur bilen. Färjan tog 5 minuter
Och så var vi framme
Och så var vi framme

Nu var vi i Grödinge stod det på skylten. Det fortsatte att vara pittoreskt ett tag.

Höbalar
Höbalar
Sjöar
Sjöar
Och röda stugor
Och röda stugor

Man förstår ju att det var specialpriser för motorcyklister på fiket vi åkte förbi, och vi förstod också att bilen framför tyckte det var trevligt att köra i lagom takt!

Mysåkning
Mysåkning

Men snart var vi tillbaka i verkligheten igen. Men nu är det inte så långt kvar!

Nästa avfart är vår!
Nästa avfart är vår!

I stort sett inget att packa upp och allt var sig likt här hemma. Det var bara telefonen som slutat fungera för jag beställt IP-telefoni. Det är väl dags att ta tag i det då. Men först ett dopp i poolen. Man behöver vara avsvalkad när man börjar jobba med teknik! (Åtminstone jag som har så dåligt tålamod!)

 

Comments

 • Hej Pernilla!
  Jag satt och sappade på datorn ikväll, och studsade till då jag såg ditt efternamn “Claug”. Är du möjligen släkt med Arne Claug? Jag är en gammal “gubbe” på 70 år som haft en massa besiktningar i Stockholm med omnejd under 45 år, och då ofta besiktigat tillsammans med Arne Claug.
  Hälsningar Anders Lindmalm i trosa

  • Hej Anders,
   Jag missade din kommentar här. Jo, det stämmer alldeles riktigt. Jag är gift med Sven som är Arnes yngste son. Arne lever inte längre som du kanske vet, men Yvonne är det inget fel på, förutom att hon inte har tid att träffa oss så ofta :-)
   Ha det så gott!
   Hälsningar
   Pernilla

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.