Taggarna utåt

Att komma upp till ett frukostrum där vi är absolut ensamma medan radion i rummet spelar Happy, kan man få en bättre start på dagen. Fast sen fyllde det på med folk, men det gör ingenting, för på hotell i Tyskland viskar man till varandra för att inte störa till frukosten, och man hälsar på varann när man kommer in i rummet!

Fortfarande östtyska flaggor
Vad ska man välja?
Delikatesskorvar i förgrunden. Omöjligt att säga om det var leverpastej eller lax

Efter frukost åkte vi till Sangenhausen där Europa-Rosarium ligger. Det ska vara världens största rospark och det var troligtvis världens varmaste rospark också! Vi stod ut i 2,5 timmar sen orkade vi inte se ett rosblad till!

Men först lite tankar på resan dit. I Sverige när man bygger en motorväg så öppnar man den under pompa och ståt ett antal år senare. Så gör man inte i Tyskland. Alla överkryssade skyltar med destinationer som inte finns, eller vägskyltar utan kilometerangivelser, beror helt enkelt på att motorvägen inte är färdigbyggd, och helt plötsligt leds man av på någon liten väg. Och här måste det vara superbilligt att bygga motorväg för det verkar vara sandbotten överallt. Och åkrarna är milsvida, vindkraftverken många och slagghögarna från något enorma!

Först är det slätt
Med stora slagghögar
Sen blir det kuperat
Och tunnlar genom bergen

Så hamnade vi dåi en rosälskares paradis! Tyvärr har vårens varma väder påverkat även Tyskland. Vi har fortfarande inte sett en grön gräsmatta, och här blommade rosorna över fortare än vad man hann klippa bort allt överblommat.
Men så mycket vackert det fanns, och jag är övertygad om att jag hittat namnet på min vilt klättrande ros hemma. Den heter Bajazzo.

Vi står utanför Rosariet
Så många rosor
Som klättrar
Och hänger
Så vackert
Fotografen

Nu vill vi fortsätta vidare men först en bankomat. Ingen verkar betala med kort i Tyskland, och om man får så har de en limit på 50, 100 ja till och med 200 var det i rosparken. Så vi måste hitta mer pengar. Sen måste vi hitta en Lidl, så vi kan köpa en macka. Ingen av oss är särskilt hungriga!

Lidl ser exakt lika ut i alla länder. Vad vi inte väntat oss var att mackorna ver exakt lika också. Lite tråkigt tyckte vi och åkte til Norma istället. Där var de antagligen lika tråkiga men såg i alla fall annorlunda ut. Vi stoppade Norma-mackorna i handskfacket för nu har Sven fått för sig att det är kylt. Vi har upptäckt att flaskhållarplatsen är nerkyld, men jag tror ju inte att handskfacket är ett kylskåp för det.

Tyskt Lidl
Plastmackor
Edelweiss får vi nog vänta med så vi får fräscha!

Vi stannade på en rastplats för att äta mackorna. Ordentliga anvisningar var man skulle st om man var lastbil, husbil eller vanligbil. Alla borden fint klippta häckar så man fick sitta i fred, och absolut inga överfulla papperskorgar. Sven var så impad när han tvättade rutan på en mack i morst (behövs igen). Rent vatten i hinken, gummihandskar i en automat ifall du ville och papper att torka sig med. I Sverige får man ju vara glad om vattnet är bytt i år!

Mackpaus

Vi ska komma fram till Würzburg halv 6 men fortsätter nog vidare till Tauberbishopsheim som är första stationen på Romantischer Strasse och då kommer vi också att ha lämnat gamla Östtyskland.

Efter en avstickare ner till en stad vi såg från motorvägsbron, och som vi hittade men där inget var öppet överhuvudtaget, så fick vi till slut åka in på en rastplats med en kaffekedja, och en hamburgerrestaurang. Personalen stod och kollade de sista 5 minuterna av matchen Island – Argentina som slutade 1-1. Sen kunde vi beställa ett kaffe som var både dyrt och äckligt. Att jag dessutom blev utskälld för att jag fotade var bara lök på laxen. Gubben i kassan var lika fel ute som när grannens pappa kom inspringandes till oss och skrek att han skulle polisanmäla oss. Och då hade jag inte ens fotat. Man behöver tillstånd om man tar foton av människor i generande situationer, är regeln. Alltså är det straffbart att fota folk i duschen som vissa obehagliga typer kan göra i smyg.

Höftig kaffemaskin!
Inte tillräckligt coola ölöppnare
Inte straffbart foto på kaffekedjan vi handlade av

Till slut kom vi fram till Tauberbischofsheim där vi fick ett rum på Badischer Hof. Mjja rum och rum förresten, det var en hel svit med takfönster. Nu hoppas vi att solen inte går upp åt vårt håll i morgon bitti.

Och staden är lika pittoresk som allt annat vi stött på.

Mer korsvirkeshus

Skulpturer

Sven stöter på en tjej (utan resultat)

Vi har ju aldrig tryckt i oss så mycket sparris som i år och vi har njutit så mycket. Men nu är det dags att äta sparris i sparrisens hemland. Vi struntar i alla varianter och äter den med hollandaisesås och smält smör!

Mysig servering ute
Massvis med rådhusvin
Och så sparrisen förstås
Och hemma tar husvakten hjälp av vänner för att vattna trädgården och mutar med poolen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.