Taormina som natt och dag

Så blev vi avsläppta vid busstationen i Taormina. Vi fortsatte uppåt men här gick det att släpa väskorna i alla fall.

Efter några hundra meter kom vi till den ena ”porten” i Taormina. Messina-porten. Precis där skulle vi bo.

Det visade sig att det inte alls fanns en tvättmaskin i boendet och balkongen var fransk och lite svår att sitta på. Så vi blev lite inskränkta till att antingen sitta i sängen eller vid det lilla köksbordet. Att laga mat var det inte tal om. Det verkar inte finnas några kök i Italien vare sig på Airbnb eller i vanliga lägenheter heller vad vi sett. Men sängar det kan dom och vi som till efter 9 de 4 nätterna vi var där. Sista morgonen var vi tvungna att ha väckarklocka för att hinna med bussen. Och wifi var snabbt som bara den och smart TV:n hade Netflix så vi hade på det mest i bakgrunden men vi blev ändå sittandes för att lyssna på konserter med Barbra Streisand bland andra.

Vår lilla gränd
Sovrummet

Badrummet med, ja, ni vet

Några meter ovanför oss fanns ett apotek där jag köpte totalt värdelös hostmedicin med körsbärssmak. Då funkade halstabletterna jag köpte i mataffären bättre.

Några meter nedanför oss låg en restaurang som hade så god mat att vi åt där 3 kvällar av 4. Vi bodde alltså vid Messinaporten. Genom den skulle man se ända till Messina. Gick man hela gågatan åt andra hållet kom man till Catania-porten. Där såg man hela vägen till — tada – Catania.

Messinaporten
Vår kvarterskrog
Deras brödpinnar var fantastiska!
Den lilla kvarterskrogen
Pasta med skaldjur

Stan var extremt ren jämfört med Catania till och med små papperskorgar för fimpar. Och affärerna var inte för vanligt folk, Dior, Breitling you name it. Och så souvenirer, Såg ett par snygga mjukisbyxor till Sven med kavaj. Gick in och kollade. Kavajen kostade € 1750. Det var visst Hugo Boss. Jag får sy egna till honom i stället.

Kavaj Hugo Boss €1 750, men det var byxorna vi var ute efter

Men det var mysigt att gå omkring. I morgon ska vi ta linbanan ner till stranden hur jag nu ska våga det!

Husen på torget
Utsikten ner från torget

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.