Teknikfreak eller freakteknik

AArrgghh!

Nu börjar det att samlas på hög hemma! Alla tekniksaker som inte fungerar!! Jag börjar känna fobi mot tekniska prylar. Jag som förut kunde sitta och pilla med saker en evighet utan att veta vad jag gjorde. Det tog mig hur lång tid som helst innan jag förstod att den där TEAC CD-spelaren jag köpte av min svåger verkligen inte var kompatibel med min dator, vilket gjorde att jag inte blev först i Sverige med CD-spelare i min dator. Och jag minns också 3 datorer som låg isärplockade i vårt TV-rum i början på 90-talet när jag skulle försöka få ihop en snabb, en mindre snabb och resten… Då var jag envis och vetgirig. Nu är jag bara lat och ointresserad och vill att saker ska fungera. Plug and Play och WPS (och allt vad det heter idag) det är bara skitsnack! Och eftersom jag har tagit på mig den här rollen i familjen (och sonen som tog över bor i Linköping) sååå….

Hela sommaren har vi haft problem med vårt SONOS system. Det stängs av och ibland kan jag få igång det och ibland Sven, men mestadels kan ingen av oss det! Jag antar att det beror på att jag har satt en extender ute i Haciendan för att få nätverket att räcka längre… Och då hoppar allt fram och tillbaka och det blir kanalkrockar osv…

Sonos, "världens bästa system" (om man orkar)
Sonos, “världens bästa system” (om man orkar)

Jag har verkligen försökt hela dagen idag. Jag hittade spännande (not) felmeddelanden i routerloggen som jag googlade på. Då kunde man läsa så här intressanta saker!

För oss som förstår ....
För oss som förstår ….

Hela sidan finns här ifall det var någon som blev intresserad av att lära mer.

Jag kroknade och skickade in följande supportärende till Sonos. Kanske inte så välgenomtänkt men ack så känslobaserat!

Stackars den som får det här ärendet!
Stackars den som får det här ärendet!

Vi åkte faktiskt till Hi-Fi-klubben här på eftermiddagen och naturligtvis kunde han inte hjälpa oss (bara sälja mer till oss) men han sa att om vi ringde supporten så var de JÄTTEDUKTIGA! Jag hoppas det för jag råkade installera om allt så alla kopplingar till alla våra CD som jag har slitit med att rippa till vår media server försvunnit och jag kommer inte åt den hur jag än försöker!

Sen har vår NAS slutat fungera. Det kan ju till och med vara så illa så att den har gått sönder under något av alla sommarens blixtnedslag. Det är den här apparaten som brukar berätta för mig när hantverkarna stänger av strömmen mm. När strömmen väl är påsatt igen så skickar maskinen ett mail till mig och talar om att den har varit avstängd, men eftersom jag inte lyckas hitta den i nätverket så har den inte skickat något mail fast jag har stängt av den tre gånger idag. Vad jag behöver är en usb till usb sladd men den enda jag har är den som är till mitt trådlösa tangentbord, och den kopplingen tänker jag inte paja (också!)

NAS:en
NAS:en

Nästa problem som jag har att ta tag i är varför vår skrivare inte skriver ut längre. Trots en ny svart bläckpatron syns inte texten. Det har gått så långt så att Sven fick skriva ut våra biljetter till Lasse Tennander på jobbet. Så kan man ju inte ha det, så idag har jag rengjort “nozzlarna” men jag har inte skrivit ut något på “riktigt” för jag tror inte att jag pallar det nederlaget!

Vår Epson696999 - vår livlina
Vår Epson696999 – vår livlina

Vi har en annan skrivare men den är så stor och otymplig att den inte går att ställa någonstans. När vi köpte ny TV till svärmor så tog vi underredet från den gamla TV:n och tänkte använda som skrivarbord. Men det har inte heller blivit av. Nu är det bara ytterligare en sak som man slår i tårna på i arbetsrummet!

Laserskrivaren och TV-underredet!
Laserskrivaren och TV-underredet!

Till råga på allt så pratade jag med en supertrevlig säljare på Telia och gick med på att byta till IP-telefoni och att prova på TV via fiber i ett halvår helt gratis. (Suck!) så idag var jag och hämtade en av två kartonger som skickats från Telia. De kan naturligtvis inte skicka dem samtidigt utan den ena riskerar att skickas tillbaka innan den andra aviseras. Jag öppnar paketet en annan dag. Det är troligtvis inte så enkelt som de sa! (Jag har ju fortfarande inte installerat den fjärrstyrda elmätaren som EON skickade där man kunde se bla när det varit strömavbrott.)

Paket från Telia
Paket från Telia

Och på mitt skrivbord ligger brevet från First Card med all information om Mobilt Bank ID, något jag inte heller orka hålla på med. Vi hade vinlotteri på jobbet och alla pratade swish och jag har inte skaffat det ännu trots att jag lovade mig själv att göra det under semestern. Men å andra sidan har ju Sven lyckats med allt så om jag håller på med dataprylarna så borde han kunna hjälpa till med det!

First Card
First Card

Efter att hållit på flera timmar idag så tänkte jag att jag borde få kunna slösurfa lite en stund. Jag har inte fått nya IKEA-katalogen ännu så jag tänkte dregla lite över deras hemsida, men de tekniska problemen fortsatte. Så här stod det på min skärm och är det jag eller IKEAS som ska skämmas? Eller kanske Microsoft som bara styr till en enda sida där det står att XP-supporten upphörde i april i år. Jag har inte ens XP!

IKEA är inte betrott!
IKEA är inte betrott!

Jag får väl sätta mig och läsa en bok istället. Men eftersom jag bara läser e-böcker så har jag säkert glömt att ladda min ipad!

Godnatt!

 

 

,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.