Ultimo giorno da casa

Ha! Vad sa ni nu då? Att Google Translate är bäst i världen. Ja, den där appen som Sven höll på med för något år sedan för att lära sig italienska, kändes så där. Att sitta och lyssna på honom när han på perfekt italienska sade att han var en kvinna, kändes så där… Det är väldigt roligt att läsa på skyltar och etiketter och förstå saker, men när de öppnar munnen i Italien så är det kört. Vi träffade en kille i en barnklädesaffär som INTE pratade engelska men han och Sven snackade bilar och motorcyklar och han höll på och pratade om Ousqana och det tog jättelång tid innan vi fattade att han pratade om Huskvarna.

Nå, det här är sista dagen innan vi åker hem. Planen är att vi får sova länge, och äta god frukost, slappa lite och sedan ta bussen 11.42 in till Lucca. Där blir vi sedan hämtade av holländska Ingrid som innan dess plockat upp vårt bagage så att vi inte behöver släpa runt det. Kan det bli bättre?

Sven äter frukost en sista gång vid huset
Gated community

Den här gången blev det lite jobbigt att vänta på bussen. Den sura tjejen i bilen som vi såg igår, kom exakt samma tid idag, men ingen buss. Man är ju väldigt handikappad om det inte skulle dyka upp så vi var väl alla lite nervösa när den sedan kom nästan 10 minuter för sent. Den här gången vågade vi gå av vid en tidigare hållplats och en annan ingång till gamla Lucca. Vi hade ju varit där förut!

Eftersom det bara serverades bryggkaffe till frukost, och det är det värsta jag vet, så behövde jag en kick, så vi stannade vid ytterligare ett mysigt cafe utanför ytterligare en kyrka vid ytterligare ett torg, den här gången med en fontän och två vaktande cykelpoliser.

Fontän och kyrka
Selfie vid ett av alla torg, och en av de ca 100 kyrkorna i Lucca
Gran i kaffet och vilket kaka
Cyklande poliser

Sen ville Sven och Helene betala 3 euro för att se insidan av kyrkan medan vi andra inte ville det, så vi gick vidare. Till slut hittade vi en shoppinggata där killarna kunde slå sig ner och dricka öl medan Monica och jag gick lite i affärer. Fast snart skiljdes också vi åt, då jag hittade en massa barnklädsaffärer och vad hon hittade vet jag inte. Jag köpte allt möjligt passande och för stort att växa i. Och jag hoppas att även denna vinter ska fördrivas i en fin täckjacka från Italien (precis som förra året). Den här gången med rosetter och glitter!

Turist, javisst

Vi hittade en mysig restaurang som såg ut att bara servera italienare, men de ville inte/fick inte flytta på bordet så det blev plats för 6 så vi gick till en annan restaurang, som visade sig vara ett riktigt stolpskott. Vi var desperata att få äta breda, ihåliga spagetti och det hade man här. Det fanns både en med korv och tryffel och sedan carbonaran som jag tog. Stackars Monica försökte sig på en tonfisksallad, och fick en gammal äcklig tonfisk, som hon klagade på. Och oj, vad de kompenserade!

Sista stället – ett bottennapp där bara jag var nöjd med maten
Utsikten från turistfällan

Sen var det bara att gå runt lite till tills det var dags för en sista cappuchino på ytterligare en turistfälla. Ja, det är det när man får betala 3 Euro. Men de är lika goda överallt så….

Fika time

Kl 16 blev vi hämtade av Ingrid som skulle skjutsa oss i ca 1,5 timmar till Bologna till vårt flyg, som gick kl 20.

Dags att åka till flygplatsen
Här sitter jag
Och här sitter Sven
Och där var Florens
Många tunnlar var det vi åkte igenom

Gott om tid och inget att göra. Vi tog varsin Rustica någonting till kvällsmat. Så gott fast det var snabbmat.

Bäst att fota resväskan med tanke på hur de behandlar dem
Vi forcerar på flygplatsen i Bologna
Sven går mot säkerhetskontrollen
Sista hinderbanan fram till flygplanet
På väg hem

Alla farhågor om att landa mitt i natten efter att ha väntat på alla anknytande flyg kom på skam och vi landade faktiskt 5 minuter för tidigt. Men vad hjälpte det att bagaget kom ganska omgående, när vi ändå fick sitta i den lilla bussen till Benstocken och vänta….

Sista stunden med gänget
En väldigt liten väska på bandet
Bussen till bilen

Vi kom hem och kollade att allt var ok hemma, borstade tänderna och kom i säng fram emot halv 3 fast vi landade 5 över 12. Suck!

I morse var det slut på finfrukostar med hackade färska frukter, gott bröd med parmaskinka och goda ostar. Och framförallt riktigt gott smör! Tillbaka till mina älskade knäckebröd med Kavli mjukost!

Min älsklingsfrukost

Jag plockade en burk björnbär till grannen men det fanns så mycket mer!

Björnbär till förbannelse

Likaså tomater fanns det massvis av. Jag nådde inte ens alla men tog så mycket jag kom åt.

Tomater i stora lass

Nu är det tänkt att jag ska prova att “soltorka” stora tomater. De lär nog få stå rätt länge innan de skrumpnar….

Här ska soltorkas tomater!

Inte nog med det, men jag klippte en massa kryddor som salvia, gräslök, persilja, timjan, libbsticka, mynta, rosmarin, mejram och torkade det tillsammans med vitlök och havssalt. Min alldeles egen kryddblandning!

Egen kryddblandning med vitlök och salt och alla dessa kryddor

Sen ringde Erik så jag fick prata på Facetime med Ella, men hon var inte riktigt på humör. Det hände att hon gick förbi telefonen och flinade men det var mest Erik jag fick se, men det är ju inte fy skam heller! Hur som helst så har vi nu kassar med presenter till henne så vi måste träffas!

Ella har såååå många presenter att hämta nu!

Sven har månadsslut men jag bestämde mig ändå för att fixa god mat ikväll. Nu blir det Pici con pomodoro gialli, zucchine, gambieri e aglio. Det blev väldigt gott (även om pastan var tysk och från Lidl!)

Dagens specialare

Nu är det dags att hoppa i säng. Förhoppningsvis sover man ovaggat i kväll också!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.