Uterum blir uterum

Det kändes nog lite i lönetarmen trots allt, för den här gången kunde jag inte gå förbi det fina krukorna som jag har sett ett antal gånger på Indiska. Och när jag ändå var i farten så passade jag på att köpa gardiner till uterummet. Jag ser framför mig hur de ska bölja i vinden och göra det svalt i uterummet i sommar. Ser jag…

Nu är det lördag igen, och det är ju trevligt om det inte vore så att tiden går lite för fort. Att vi den här veckan firat att det var 31 år sedan vi förlovades oss, visar väl just det. Lite läskigare är det ju att tänka, att vi säkerligen inte har lika många år tillsammans kvar. Så det gäller att passa på att göra det bästa av tiden som är kvar. Idag är det dags att städa uterummet.

Nya keramikkrukor från Indiska

Förra helgen skurade Sven både farstun på framsidan och hela trappan och uteplatsen vid uterummet. Det var så rent och fint, men säg det till den där gräsligt smutsiga katten som går omkring och lämnar tassmärken överallt hos oss!

Dumma, smutsiga katt

Men en fika ute i solen blev det i alla fall, och vi behövde inte ens sittunderlag idag.

Utefika

Jag försöker att få det så där slarvigt mysigt som det alltid ser ut i tidningarna, men jag är antagligen för präktig och prydlig för det. Men vi får se hur det blir nu när jag köpt både gardiner och nya krukor.

Före-bilder

Snart stod allt utomhus, och Marianne vår granne, som kom förbi, undrade vad vi höll på med. Jag är mer orolig att jag ska krokna (som vanligt och bara ställa in allt igen utan att ha gjort iordning det….

Och så här ser det ute
Grejer överallt

Det är mycket som behöver planteras om. Den här ormbunken fick dock bara en dusch i badkaret och sen fick det vara bra.

Läbbiga växter

Mitt IKEA-växthus, som jag fick i julklapp och där man odlar i pimpsten, har producerat luktärtor, som börjar bli lite för stora. Jag fick plantera om dem i riktiga krukor men det är ju för kallt att plantera ut dem ännu.

Luktärtorna är färdiga att plantera ut!

I höstas fick jag spelet inne på Lidl och köpte ca 150 allium lökar, små, stora, lila och vita. Och allt tryckte jag ner i den här rabatten för jag tänkte att det kunde bli så snyggt mot den lilla muren och med silverarven som botten. Tyvärr står det en stor ful båt i vägen… Kanske hinner den försvinna innan det börjar blomma!

Massvis med lök

Jag tog in lite ormhassel och forsythia och satte i en vas. Sen kom Sven hem med sälj också. Och nu börjar det blomma ordentligt.

Forsythia
Blandat påskris i motljus

När man sliter och håller på så glömmer man bort att äta. Vi behövde åka till IKEA och köpa vajer. Skulle vi äta innan vi stack eller skulle vi äta på vägen eller när vi kom hem. Det var inte mitt problem för jag var inte så hungrik. Vi bestämde oss för Hamburgerprinsen, men när vi var på Lidl och köpte mer mjölk så tyckte Sven att vi kunde köpa var sin proteinbar, så det här var min lunch idag.

Dagens lunch

Och sen var det dags för IKEA. Ni vet en sån där dag när det är hur mycket folk som helst, trots att det är fint väder ute, och småbarnen sitter i kundvagnarna och leker att mamma och pappas nya Blanda Matt är en mössa. Vi var där för att köpa vajer som jag kan trä upp mina nya gardiner på, och vi ska även sätta upp vår vinranka så den växer i vajer. Och sen hittade Sven äntligen kuddar som passar till våra stolar på framsidan, och jag köpte mer värmeljus, det går alltid åt.

På IKEA

Solen sken fortfarande när vi kom hem, men nu började det bli sent. Så Sven släpade fram grillen till framsidan och satte på den.

Jag testade handspegeln jag köpt på IKEA i bambu. Det måste vara ett skämt. Om jag höll den som man ska, såg jag ut som jag var anorektisk, men vände jag på den 90 grader så såg jag ut som en boll. Fattar inte riktigt när jag ska använda den. Men mitt smyckesträd har jag nu klätt. Är det inte fantastiskt att någon skänker något till Emmaus för att de inte vill ha det längre och för att de antagligen tycker att det är fult, och så kommer jag och tycker det är bland det vackraste jag har sett. Begagnat är helt fantastiskt!

Mitt fina smyckesträd när solen skiner på det

Medan vi väntade på att grillen skulle bli klar så förberedde Sven sig för att skruva upp vajrar överallt.

Sven fixar

Vinrankan (som redan har två klasar med vindruvor) ska stå mot innerväggen, där det inte är några fönster. Sen får vi se om vi kan leda den runt så att det hänger klasar överallt.

Ny plats för vinet

Sen var det dags för dagens huvudmål. Då var klockan 5. Korv med bröd och räksallad och senap och ketchup. Fillimums!

Klassisk Claug-mat
Grillen går att dra runt på tomten så man alltid är i solen!
Allt det här ska tillbaka nu!

Medan Sven borrade så var det min uppgift att plantera om alla växter som behövde det. Det tog en evinnerlig tid och det var inte särskilt roligt heller. Bägarrankan som går mot sin 3 sommar fick en ny spalje, men usch vad kladdigt det blev. Den har någon vit mjölk som man får överallt om man råkar bryta av ett blad. Jag fastnar överallt nu.

Bägarrankan får ny spaljé.

Aldrig har väl öl varit så god som när man lämnar den ute i det allt kallare vädret.

Solnedgång

Och sen var det dags att bära in allt igen. De nya krukorna blev jätte-fina.

Ny kruka
Ny syns inte blomlampan lika mycket
Lika belamrat som tidigare
Stökigt men rent

Nu när Sven är färdig, så är det dags för mig att ta över. Gardinerna som jag köpt på Indiska, hade jag tänkt att dela på mitten så det blir 12 våder istället för 6, men de blir lite för korta. Så jag vet inte om jag ska sprätta upp dem på ovansidan där det finns en massa sömsmål. Alternativet är att åka och köpa 2 gardiner till och sen klippa där jag vill och kasta överblivet tyg. Hmm… Vilken självkännedom jag har! Vi får se vad jag gör i morgon.

Nya gardinen från Indiska
Nu ska jag bara sy….

Jag hoppas att det är varmare i morgon än vad det var idag. Det finns hur mycket som helst att göra i trädgården, men frysa är det sista jag vill göra.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.