Utflykt till fots

Sven har ju börjat sticka ut och springa på morgnarna nu när han har slutat hosta. Och så kommer han hem med nybakat bröd. Jag ligger och sover, men troligtvis behöver jag det, för jag vaknar tidigt på morgonen och kan inte somna om på flera timmar.

På tisdagen gick vi ut på en långpromenad. Sven var åter uppe på toppen på morgonen men det var jag inte det minsta intresserad av. Men en riktigt långpromenad runt toppen kunde ju fungera.

Det fanns en bukt på andra sidan också med en marina

Där nere ska det ligga ett lyxhotell

Så vi gick åt ”fel” håll, mot vattnet och följde en väg på baksidan av berget. Det var ju lika nedstängt som på andra sidan (det enda som var öppen var en offentlig toalett). Man kunde se ett lyxhotell med egen strand och en marina. Det var en vidunderlig vy inte minst om man tittade uppåt. Sven hittade en genväg så vi skulle slippa gå på bilvägen. Så vi trasslade oss runt inne i naturen bland en massa skräp tills vi kom fram till en mur som inte gick att komma över. Det enda jag tänkte på var: Finns det ormar på Sicilien? Finns det fästingar på Sicilien? Sen fick vi gå tillbaka hela vägen igen. Det är ju tur att det är november och inte juli/augusti.

Det är som att vara mitt ute på landet

Vi kom fram till en kyrkogård som vi var tvungna att gå in och titta på. Kyrkogårdar i Italien ser inte alls ut som de i Sverige kan man lugnt säga.

Det är så fascinerande med italienska kyrkogårdar
Och alla dessa blommor och fotografier
Och det fanns hur många “kryptor” som helst

På vägen runt kom vi till gator vi inte gått på tidigare och hittade frukt och grönsaksaffärer. Vi köpte vindruvor som var så söta att ögonen tårades, och clementiner stora som apelsiner men så söta. Tänk som det kunde smaka lika gott i Sverige! Fast å andra sidan har vi ju blåbär, hallon, jordgubbar mm, så vi kanske inte ska klaga ändå.

Nu gick det minsann bra att gå på gatan!

Idag kom vi äntligen till den där restaurangen som vi gick förbi när vi kom till Cefalu första dagen. Den som det satt så många italienare på. Vi stannade och åt och deras bordsavgift var bara 0,50 per person, vilket gjorde startavgiften på €1 i stället för 4. Sven åt en Panna med skinka och svamp och grädde och jag tog en Francescana med svamp bolognese sås, skinka och grädde. Sen valde man vilken pasta man ville ha. Det var det godaste som någon av oss ätit hittills!

Vår blivande favoritrestaurang!
Jag nästan grät!

Mycket av tiden här i Cefalu går åt till att Sven jobbar och har möten. Så nu var det dags och jag tog en tuppis. Sen gick vi ner och tog en kaffe på fiket vid stranden. Där var det fullt med folk som spelade kort. Vi övergick till att smaka på varsin Aperol Spritz fast vi inte gillar dem, och de här var nog värre än de flesta. Men de matchade solnedgången så mycket.

Aperol Spritz
Som har samma färg som solnedgången

På vägen hem handlade vi på Fast food och köpte varsin arancini och pommes frites. De sa att de var öppna varje dag, men två dagar senare när vi skulle dit så var det stängt. Märkligt!

Snabbmatsställe som när som helst kan vara stängt igen! (fast det var inte här vi åt nu)

Jag shoppade också några saker hem. Jag hittade en pepparkaksgubbe och en ängel som jag kan tova julgransprydnader med tänkte jag. (Nu när jag vet att Anna gör mackor som ser ut som bilar till Aston, så skulle jag köpt en bil med!)

Hem och tova!

Avslutade kvällen med att se två avsnitt av Husdrömmar Sicilien på paddan i sängen. Nu såg man lite andra detaljer som man inte sett tidigare, som tex gatubeläggningen osv… Det var häftigt. Avis? Inte det minsta!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.