Valborgshelgen

Startade tidigt i morse eftersom Sven lyckades sätta på väckarklockan i går kväll, så trött och förvirrad var han. Försökte sova med öppen dörr men det är så in i h-e kallt. Kl 8 gav jag upp.

Det kalla vädret gjorde det inte så himla skojigt att jobba i trädgården men vi gjorde det bästa vi kunde. Jag monterade det nya planteringsbordet i fredagskväll och målade det igår. Idag använde Sven det för att plantera om tomatplantor och det ser ut som om jag ägt det i 5 år. Hur svårt kan det vara?

Det nya planteringsbordet
Vänligt jobbigt att måla

Jag har ägnat en stor del av helgen till att försöka göra denna thuja fin. Med det menar jag att klippa bort allt nertill så att det ser ut lite mer som ett träd. Jag har sågat och sågat men att korta den i toppen får någon som är lite längre än jag. Hur som helst är det här en före-bild. Jag får ta ett kort i morgon på hur den ser ut nu. Mycket snyggare i alla fall, blev den!

Thuja som ska bli vackrare

Vi har väntat och väntat, och i vanliga fall hade vi nog redan tvättat fönstrena 4 ggr redan, men i år orkar vi inte. Jag antar att de struntar i att sopa vår gata eftersom de ska asfaltera om snart. Men nu fick det vara nog. Vi brukade klara alla fönstren på 25 minuter, inklusive det ovanför garaget, där man måste ha stege, men det är svårt nu när vi har uterummet, som bara består av fönster.

Vackra persikoknoppar blir vackra persikor
Fönsterputs
Vi brukar klara det på 25 minuter innan vi byggde uterummet.

SEN gick jag ner i källaren och hämtade slipersoljan och en pensel. Det finns hur mycket som helst som behöver målas, jämt… Jag började med spaljérna vid haciendan.

Ännu omålat
Före
Efter
Spaljén i haciendan
Kaprifolrabatten vid haciendan
Kolla! Omålade pinnar!
Nymålade pinnar
Åldersfläckar?

Sven å sin sida var tvungen att laga det han förstörde i somras. Han trodde att han skulle klara av att klättra upp i körsbärsträdet på en stege och stå och hålla i sig med knäna medan han höll en bunke i ena handen och plockade med den andra, men det gick inget bra och han ramlade ner. Som tur var så slog han inte i huvudet eller några andra vitala kroppsdelar, men spaljén gick sönder, och nu lagade han de två ribborna som gått av.

Sven återställer det han förstört

Påskblommorna som jag fick/köpte har jag tagit bort alla vissna påskliljor ur så att de kan stå kvar och vara fina. Frågan är bara var jag ska plantera de lökarna. Känns som om vi har påskliljor överallt!

Påskblommor 1
Påskblommor 2

Sven tycker att vi ska sälja tomatplantor vid öppen trädgård. Han tycker inte om att det ligger flera frön i samma kruka så ha håller på att plantera om dem så att det är en planta i varje kruka. Jag vet inte om vi kommer att ha rum för alla tomatplantor som det blir.

Tomatplantor
Omplanterade blir de ännu fler tomatplantor

Jag har ju köpt den där Philip Airfryer som jag suktat efter så länge. Senast jag var på ICA Maxi, så hade de 700:- rabatt så jag slog till. Nu ska vi bara fatta hur den fungerar. Vi gick ner till Lidl och köpte en massa konstig mat. Det var Chicken cordon bleu, chicken nuggets med ost och vårrullar. Vi tänkte prova och se hur det blev.

Experiment

Vi tog ut apparaten i haciendan. Det är där vi tänkte använda den. Det är så tråkigt att grilla här ute och så behöva springa in och hämta potatis i ugnen. Nu kan vi tillreda all maten på samma ställe. Vi satte på den och började med nuggetsarna.

Vår nya airfryer

Samtidigt satte Sven på de nymålade infravärmarna. Det luktade lite läbbigt men annars var det ingen fara. Maten blev dock lite av en besvikelse. Nuggarna var inte riktigt varma, och det gick liksom inte att sätta på en högre temperatur. Chicken Cordon blue var fortfarande frusna efter 15 minuter. Det var inte förrän vi försökte sätta på TV:n som vi förstod att en säkring hade gått. När det väl var fixat så blev maten hur god som helst. Vi kommer säkerligen att använda airfryern en massa i sommar!

Ommålade infravärmare

Jag hittade den här fina “fågelburen” på ICA Maxi. Jag har planterat några begoniaknälar men det enda som verkar hända är att vi konstant glömmer att vattna den och att vi slår huvudet i buren hela tiden!

Begonia

Sven stack ner till Kungälv i fredags kväll och i går kväll kom han hem med den nya båten. Det ser ut som en båt för någon som gärna vill ha en Storebro båt, men inte har råd, så det får bli en mindre modell. Vi har redan kommit på att den ska heta Knubbe!

Knubbe, Svens nya båt
Båtägaren

Det här är första veckan som vi börjar jobba 4-dagarsvecka. Den här veckan behövde vi inte ta semester eftersom det är 1:a maj i morgon, men från och med nu och tills i mitten av juli så är vi ledig alla måndagar. Det ska bli så skönt. När alla andra sitter med sin söndagsångest, så kan vi sitta och hänga i  haciendan och veta att vi har ytterligare en dag ledigt! Nu ska vi bara vänta på att det kommer nya blad på avenboken och att det blir varmare i luften så att vi kan börja bada! Längtar!

Förebilden av vår avenbokshäck

Till sist bild på sista fönstret som inte blev tvättat, och fönstret i uterummet som också behöver tvättas, fast på insidan.

Otvättat fönster i vardagsrummet
Fönster i uterum

,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.