Var ska man börja?

Idag får jag väl börja med att hälsa välkommen alla nya följare! Det värmer mitt hjärta att det finns så många personer som är intresserade av att läsa vad jag skriver. Det ger mig inspirationen att fortsätta att dela med mig av de projekt vi kastar oss på och kanske inspirera andra.

Fast idag kändes det inte så inspirerande, när temperaturen var precis lika låg som vanligt när vi vaknade. Oftast så uppkommer ju de nya projekten i ett behov att bli av med saker. Just nu har vi en överbliven utemöbel som ska ner till Linköping (tillsammans med en förvildad buskmagnolia och en buddleja som inte får plats). Men vi har också en massa överbliven sten. Vi kämpar fortfarande med att bli av med högen från gången vi hade på gräsmattan på baksidan av huset. Vi blev ju tvungna att plattsätta för att förhindra att inte vatten rinner ner i sprickorna i det söndersprängda berget och vidare in i vår källare. Ja, och så fick vi ju ta bort uteplatsen där vi bygger uterummet.

Liten sten
Liten sten
Stor sten
Stor sten

Så kom vi på att vi kanske skulle göra om vår “fruktträdgård”, där vi nu har lagt öländsk kalksten. Den fanns på uteplatsen på framsidan när vi flyttade in. Det mesta har vi fraktat till landet men lite finns kvar. Dessa skulle vara perfekta att lägga som små gångar bland rhododendronen i rabatten på framsidan.

IMG_1453
Här växer björnbär, blåbär, taibär, kinesiska vinbär, vanliga röda och svarta vinbär och minikiwi. Och i mitten det ena persikoträdet
Silverarv och stackars auburetia som kvävs hela tiden.
Silverarv och stackars aubretia som kvävs hela tiden.

Då kom jag ju på att vi har ytterligare en massa sten som vi behöver bli av med. Vi fick ju plocka ner muren vi hade mellan rosrabatten och uteplatsen på framsidan. Nu står den bara på garageuppfarten och jag vägrar använda den om inte båda sidorna får synas.

Muren som står och väntar på att hamna någonstans. Och utemöblen...
Muren som står och väntar på att hamna någonstans. Och utemöblen…

Muren kunde vi istället använda för att få det jämnare i fruktträdgården. Det lutar så mycket att när man vattnar så rinner det förbi de saker man vill ska vattnas. Men ska man göra det enligt konstens alla regler som borde man väl gjuta en botten och ställa muren på, men idag kände vi oss lite lata (man kan ju alltid göra om om det börjar sätta sig). Så vi bestämde oss för att gräva ner den lilla stenen som botten för muren.

Och så hade vi väl hållit på i 20 minuter när himlen öppnade sig. Och det regnade och regnade. Och det var i och för sig bra, för jag tyckte nog att det var mycket som behövde vattnas. Men nu kl 18 så har det kommit nästan 20 mm.

Duracellkaninen kickar igång
Duracellkaninen kickar igång
Det regnar
Det regnar

Jag passade på att göra rent poolskyddet när det ändå var blött. Vid den här tiden på året så brukar det bli alldeles gult av allt frömjöl från tallar, men i år efter att grannen tog ner alla sina tallar så är det förvånansvärt lite frömjöl som måste sopar bort på allt. För att inte prata om alla lönnäsor som vi slipper! :-) Jag passade också på att inspektera gårdagskvällens arbete. Då stod jag i mörkret och laserade allt som kom i min väg!

Funkade bra!
Funkade bra!
Bord och stolar blev som nya!
Bord och stolar blev som nya!

Sen visste jag inte vad jag skulle göra eftersom det regnade så mycket. Jag har ju förvisso en massa projekt att färdigställa, men för det behövde jag handla. Så jag stack iväg medan Sven kämpade på i ösregnet.

Jag hade ju hittat det jag sökte på Åhléns hemsida men jag måste ju alltid kolla så att jag det inte finns något bättre någon annanstans, så det blev en runda på Stoff och Stil. Mycket hade de men inget som jag ville ha idag.

Vaxdukar en masse
Vaxdukar en masse

Jag hittade inget på Jysk heller, utan det var bara att ge sig av till Skärholmen den första helgen efter lön. Det tog 30 minuter att åka från rondellen i Kungens kurva och bort till parkeringsgaraget i Skärholmen. Det känns som om Huddinge kommun tror att det drar ännu mer människor till Kungens kurva om de gräver upp alla gatorna och gör enkelfiligt, och det verkar ju onekligen funka, för nu har det varit så här i flera månader och trafiken är kaosartad.

Jag sprang snabbt in på Åhléns, och hittade det jag sökte, men jag hittade något som var ännu finare och hem åkte jag med 2,5 meter vaxduk!

Det här kommer att bli super, om jag bara lyckas!
Det här kommer att bli super, om jag bara lyckas!

Och vad ska jag nu använda detta till då? Jo för två år sedan så fick jag en gammal hammock. Trots att den hade stått under tak så hade färgen lossnat rejält på den. Det var egentligen förra årets projekt att göra i ordning den, men eftersom vi inte hittade ett nytt tak och eftersom vi inte heller visste vad vi skulle ställa den så blev den ståendes.

Den slitna lilla hammocken
Den slitna lilla hammocken
Och så fräscht blir det när man laserar med Cuprinols Ädelträlasyr till tonerna av Pavarotti!
Och så fräscht blir det när man laserar med Cuprinols Ädelträlasyr till tonerna av Pavarotti!

Men eftersom vi nu håller på att få bort all sten på baksidan av huset, så har vi insett att den nog kanske passar allra bäst där ändå. Vi har ju så mycket kvällssol på baksidan nu förtiden med alla träds som försvunnit, så det är en av de bästa platserna att sitta på på kvällarna. Och jag tror att tyget kommer att matcha bra mot tegelväggen också!

Sven var dyngsur men jobbade fortfarande när jag kom hem. Han hade övertygat sig själv att det här skulle bli min morsdagspresent, och då gick det tydligen lättare att stå där i sörjan. Så när jag kom hem var han i princip klar.

Plattorna på plats
Plattorna på plats

Nu ska vi bara gjuta lite på stenarna och se om det gör att det blir stabilare. Men det får vi göra när det slutat regna! Sedan är det bara att bygga muren. Det kommer att bli superfint är jag övertygad om! Och så kommer ytterligare ett projekt, som vi inte hade en aning om att vi skulle göra när vi vaknade i morse, att vara klart. Och sen när alla plattorna är använda och borta från baksidan, så kan vi ställa dit hammocken. Se så bra allt passar in! (Jag känner ingen press alls med att lyckas med taket alls :-()

Precis när vi skulle gå in och äta, hörde vi ett helvetiskt brak. Det var grannens provisoriska tak på altanen som rasade av allt vattnet som hade samlats i presenningarna. Jag har nog aldrig sett en sån störtflod av vatten på en gång. Jo, det ska möjligtvis vara på vårt bröllop där vi snabbt fick sätta upp presenningar efter vigselakten. Då kom det 35 mm på en timme, och oj vad tanterna skrek när den gav vika och vattnet sprutade rakt ner i deras dekolletage.

Vi fick titta på vädret inifrån.

Det regnar på köksfönstret
Det regnar på köksfönstret
Och så slapp jag vattna salladen
Och så slapp jag vattna salladen
Och så kan man beskåda sin mors dagspresent från vardagsrumsfönstret istället
Och så kan man beskåda sin mors dagspresent från vardagsrumsfönstret istället

Till sist en bild på den allra finaste lilla ros. De små minirosorna som jag köpte i väntan på Augusta Luise, de blommar och blommar. Och från början var de laxrosa men nu börjar de att skifta till alla möjliga spännande nyanser!

Miniros i rabatten
Miniros i rabatten

Så nu är den stora frågan, ska jag börja med hammocktaket eller ska jag sätta mig i fåtöljen med ett glas vin och lösa korsord? Knepig fråga det där….

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.