Vårtecken

Soligt och varmt ute idag och vi bestämmer oss för att jobba lite i trädgården. Det finns massvis att göra, men som Sven sa, ta det lugnt och njut. Ha, det kom han inte ihåg sen!

Lite finns det i trädgården som blommar, och det är fler och fler saker som skjuter skott nu. Kejsarkronorna till exempel luktar precis så där illa som man mindes. Det är några veckor tills de blommar i alla fall. Gullvivorna kommer med små krulliga blad, och jag upptäckte att Sven tryck ner en lampa mitt i den kaukasiska förgätmigejen.

Krokusar
Snödroppar
Vintergäck
Julros

Sven satte igång och skura farstubron. Den är speciellt smutsig sedan jag hällt ut kalk överallt och vi trampar på den och får den under skorna. Jag började rensa upp i rabatterna. Gamla blad och fågelfrön och gamla, ej nedklippta blommor ska bort. I två timmar höll vi på i den strålande solen, och det var varmt och skönt. Eftersom Sven även tvättat yttertrappen på framsidan så kunde inte sitta där och vårfika. Jag tog fram utemöblerna som vi brukar ha på pooldäcket, och så satte vi oss där istället.

Första fikat på vårt fikaställe

Det jobbigaste med att rensa rabatterna är att jag rensar bort så mycket täckbark samtidigt. Men å andra sidan så lägger jag ju allt i komposten och till slut kommer det ju tillbaka till jorden igen.

Jag har en rabatt under forsythian där jag har satt en massa olika sorters alunrot. Det blev inte så bra när jag försökte dela på plantorna, och nu försöker jag lämna dem i fred så de växer sig stora. Men i forsythian har ju alla fåglarna suttit och käkat solrosfrön så hela marken är full med skal. Det tar en evighet att rensa men det är viktigt att få rent under forsythian för där har jag planterat en massa sippor och snart är det dags! Har de månne lyckats sprida sig i år?

Alunrotsrabatten före
Alunrotsrabatten efter

Ett annat område som jag trodde skulle gå snabbt att städa, var rabatten vid entrén, men det var vad jag höll på med resten av dagen.

Julrosernas blad är så spridna, och förra året läste jag om någon som helt enkelt klippte bort dem, så jag gjorde det med och det blev jättebra. Så nu vet jag att det går och klipp klipp så är alla stora bladen borta.

Jag rensar bort alla eklöv som blåser in till oss och konstaterar att påskliljorna växer för fullt. Jag klipper ner lavendeln och hoppas att det ska gå precis lika bra som förra året. Internet är så bra för man kan alltid få reda på någon information som man kan ta till sig. Hur man klipper lavendel är en sådan sak.

Vid entrén före
Vid entrén efter

Sven som sagt. Han hamnade till slut på baksidan av huset där han skulle sätta upp alla sladdarna till våra spotlights som vi satt fast i hängrännan. Vi hade trott att vi skulle behöva bygga något för att kunna gömma sladdarna bakom men Sven fixade det. Med frusna valhänta fingrar försökte han spika upp sladdar i flera timmar, och aldrig har han väl tappat så mycket spik som idag. Jag satt i solen och han satt i skuggan! Livet är inte rättvist!

Sven spikar

Naturligtvis hade vi inte ätit på hela dagen, för det här med att njuta det existerar inte. Det är allt eller inget och vi hann varken äta eller åka och köpa sättpotatis. Så vid halv 6, då vi plockat in alla saker, så stack vi till Midsommarkransen, och restaurang Nygammalt. Det var ett djäkla liv där. Det verkar som om stället är populärt för stora sällskap som firar saker. 2 såna sällskap avlöste varandra.

Restaurang Nygammalt

Det fanns vansinnigt mycket på menyn, och så här i efterhand så kände man att man valde fel, men hummersoppan vi tog till förrätt vad väldigt god. Sven tog något som någon rekommenderat i en nätrecension, vilket visar att man inte ska tro allt man läser. Den var god men han var mätt innan han ätit hälften ens! Själv tog jag en clubsandwich och lovar att köttet var mört!

Svens mat
Min mat
Fått färg

Efter maten åkte vi hem och drack kaffe. Det hjälpte inte. Sven satt här nyss och sov, och jag som inte kan sova sittandes rakt upp, kämpar förtvivlat för att hålla ögonen öppna. Det är så svårt. I morgon får vi se vad det blir, förgroning av potatis eller något annat. Vad vi ska äta vet vi, med tanke på att Sven fick med sig en Doggy bag!

,,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.