Vi älskar Schwerin

Vi tyckte att en stad som hette Schwerin var på lagom åkavstånd för att äta frukost. Det var det bästa, för vi var utsvultna när vi kom dit halv 9. Vi letade oss fram till det som såg ut som Centrum och parkerade. Affischer hade berättat för oss att det var hantverksmässa i helgen. Spännande!

Vi hamnade först på Café Prag men jag var inte intresserad av några croassanter eller brötchen med marmelad eller chokladcreme. De verkade inte intresserade av oss alls så vi gick vidare…

Café Prag ville inte servera oss

När vi äntligen hittade ett bageri med servering, var det som hela stan öppnade sig!
Vi åt en helt suverän brioche-macka med allt och varsin caffe latte med så mycket skum att vi blev alldeles vita på näsorna. Det blev en kaka till lunch och en ofantlig blåbärskaka att ta med.

Vi är jättehungriga!

Sen gick vi runt i affärer och tittade. Hittade en som livnärde sig på att sälja svenska älg- och Astrid Lindgren-produkter och en inte alltför framgångsrik klädaffärssäljare. När jag kom in med en snygg klänning i stl S och frågade om han hade den i L, så föreslog han att jag skulle prova den ändå. Sen frågade han om jag ville ha ett glas vatten. Huh! Scary!

Jag vet minsam vad Min dotter går igång på. Present till Anna – Check!
Och denna kapsylöppnare uppfyllde inte villkoret att gara tillräckligt kitschig. Vi letar vidare!
Vissa skor sig på oss svenskar!

Den röda tegelkyrkan var helt fantastisk. Den började byggas 1282 och sedan har men byggt på. Nu senast tornet i slutet av 1700-talet. Men lika röd som kyrkan var utanpå, lika vit var den inuti! Bland de finaste kyrkor jag varit i!

Stora fönster
Maffigt som bara den
Färgen i fönstren
Och utanpå helt röd!

Vi stoppade i mer pengar i automaten och gick bort till stånden framför slottet. Det är hantverksmässa där i helgen. Vi hittade så många fina saker som vi fick inspiration till. Det är bara hem och tillverka. Det jag absolut inte kunde motstå var de lokala jordgubbarna. Jag är så trött på smaklösa jordgubbar, men de här var varma och smakrika. Sååå goda!

Slottet
Vår fruktkille
Keramikblommor att härma

Den här stan hade vi nog kunnat tillbringa resten av semestern i. Och man höll på att bygga upp en stor stadion för att spela upp Tosca i. Alltså en stad som gav mersmak, och vi kommer säkert tillbaka igen.

Här ska det bli Tosca
Vi åt jordgubbar i bilen. De var så goda!

Sen är det tack och hej, för vi har inga mer mynt till parkeringsautomaten. Vi stannade dock vid en bankomat och tog ut 100 Euro. De jobbar mer med kontanter här än vad vi gör i Sverige.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.