Vi är fulla

Vi vaknar tidigt och samtidigt väldigt utvilade. Ingen av oss är sugen på frukost efter gårdagens jättemiddag. Kl 9 när receptionen öppnar är vi först att checka ut.

På rekommendation från syltdamen vi träffade igår åkte vi till Domain Sylvie Spielmann. På tom mage satt vi där och provade viner. Kanske därför jag äntligen hittade en gewürztraminer som jag kunde gilla. Nu blev det 8 flaskor av 4 olika sorter för totalt 100 euro.

Här ”åt” vi vår frukost idag

Syltdamen tipsade oss också om en vacker trädgård som heter Jardin du philosophe och vi åkte till Boerschl för att konstatera det vi kunnat läsa i broschyren, att den öppnade först kl 15. Så istället packade vi om bilen (jösses så mycket plats vi fick för mer saker) och åt den matsäck vi fått ihop när vi handlade på Lidl. Croque monsieur (som vi inte fattade hur vi skulle få tag i när de hade spännande hyllor som man inte kunde ta i bröden utan skulle knuffa dem med en stor spade så de ramlade ner på sidan där man kunde plocka upp dem). Och så råkade vi köpa kvarg istället för yoghurt så resten av det vi köpte får vi äta sen. Vi blev väldigt mätta!

Riktiga tomater på Lidl
Fint med ursprungsland på alla grönsakerna
Hela vägen hit till en stängd trädgård
Vi äter riktig frukost

Vi tog sikte på Karlsruhe. Tyvärr slutade Carplay att fungera men vi är ganska trötta på den här människan som misshandlar de franska gatunamnen så oerhört!

Var är Malaco?
Vilka kakor vi såg i Boersch
Nu är vi i Tyskland

Vi har ockå kommit på att alla affärer är stängda i morgon och Sven har ju hela tiden sagt att vi ska handla på vägen hem. Nå nu är det upp till bevis. Vi har ställt in GPSen på OBI i Bruchsal. Det är tydligen samma som Hornbach. Såg några skojiga saker där i en schweizisk OBI.

Innan Buchsal hittade vi något Plantagenliknande där jag inte fick köpa en kryddsnurrare fast jag vet att vi inte kan hitta en sån hemma och vi inte kan göra en själva… Inte heller hade de en Orange Dawn. Och i Bruchsal fanns inget OBI heller så vi tappade säkert en timma där. I Heidelberg ska det finnas både Hornbach och Bauhaus så vi styr ditåt.

Kryddhjul som jag inte fick köpa

Och så såg vi plötsligt en Baushausskylt, men ännu bättre en ny affär som vi inte sett tidigare som hette Mauk. Den hade hur mycket som helst i blommor och kringutrustning och kunnig personal. Men ingen Orange Dawn, som han trodde hade problem med härdigheten. Vi köpte en ful gammal bit trä för 250:-. Ni ska få se!!!

Vi köper mer mackor

Så äntligen på väg till Heidelberg.
Ni vet inte hur många gånger vi körde fram och tillbaka på motorvägen innan vi kom av rätt till Hornbach. Det gick en järnväg där också vilket försvårade läget.

Vi hittade Hornbach till slut!

Nu var vi på väg för att hitta de kitschiga krukorna som såg ut som stammar för man klätt dem med bark. Men vi hade ingen tur. Däremot hittade vi en orange klätterros som såg misstänkt lik ut en Orange Dawn. Och etiketten var borta. Jag plågade halvt ihjäl personalen i mina försök att få dem att hitta namnet i sina datorer, utan att lyckas. Skit samma, från och med nu är det en Orange Dawn och dör den i vinter är jag ännu mer säker!!!!

Dagens inköpt ros, en Orange Dawn?
En referens ros – Orange Dawn

Sven ville inte äta mackan på parkeringen utanför Hornback (han är så fin i kanten), så nu åker vi mot Kassel och ska stanna på någon rastplats istället. Och en sådan hittade vi till slut. Ibland kan det vara skönt att få lite motvikt till allt det pittoreska man sett! Sven sa något om att toaletten luktade värre än tigerburen på Kolmården. Jag visste inte att det fanns än där och att Sven varit inne i den. Det är ju så onödigt att utsätta sig, för sen när jag blir kissnödig så måste vi ju ändå stanna på något trevligt ställe!

Vad har han på taket egentligen?
En pladtren!
Det regnar till och med för första gången sen i början av maj för oss!
Opittoreskt matstopp

Enligt kartaläsaren ska vi vara i Kassel om 1,5 timmar vilket är kl 7. Då har vi en timme att hitta ett hotell och en bar där man kan kolla på fotboll. Det kan ju bli lite roligt!

Ursäkta oss men Kassel verkar vara den fulaste och tråkigaste staden i hela världen. Vi åker vidare.

Kassler är fult!

Och så hamnade vi i ytterligare en trevlig ysk stad som hetter Hann. Münden. Vi blev varmt mottagna på det italienska hotellet och fick ett rum.

Hotellrummet med sin skidstugevarning men sprillans badrum
Många spännande utrymmen i rummet. Det fanns faktiskt en övervåning men ingen trappa

När vi installerat oss gick vi och åt där det fanns storbilds-TV och faktiskt, två andra svenskar. Fast vi lät inte så mycket när det blev mål. I pausen gick vi tillbaka till hotellet och kollade TV:n där med några andra tyskar. Måste hålla mig vaken tills matchen är slut.

Staden åt ena hållet
Staden åt andra hållet
Vi kollar första halvlek
Vi kollar andra halvlek

Nu är vi fulla av intryck och behöver sova. I morgon är det söndag och endast bordershopen är öppen!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.