Vi är lite flimsiga

När vi åkte mot Churn, tyckte Sven att vi lika gärna kunde hitta ett ställe med lift meddetsamma. På ena sidan fanns Arosa, som jag tyckte jag hade hört namnet på tidigare (Eller var det farmen i High Chaparall). Men på den andra sidan fanns både Flims och Laax med en massa liftar. Vi fortsatte dit, till fröken Kartpratares stora förtvivlan.

Vi åkte bara högre och högre upp på den smala bergsvägen. sven hade det bra som kunde hålla i ratten och titta rakt fram. Det var mer synd om mig.

Det blir brant
Sven håller i ratten

Efter en lång tunnel (dessutom) hamnade vi i Flims. Vi stannade på en parkering för att kolla hotellpriserna, och som vanligt valde vi hotellet vi såg rakt över gatan! Hotell Vorab heter det och har garanterat den trevligaste receptionisten vi mött i hela världen. Inte bara fick vi en rabattcheck på 10 CHF för att vi INTE bokat via Hotels.com, vi fick 10 franc rabatt på rummet (som renoverades i april och fullkomligt stank nytt!) och biljetter till liften upp och tips på var vi skulle gå! Så vi bokade 2 nätter för vi kommer troligtvis inte orka röra oss i morgon.

Utsikten bakom hotellet
Vi jämför priser
Hotell Vorab. Rummet renoverat i april. Inte en pjäxa har gått på det här golvet!
Utsikt från balkongen I
Utsikt från balkongen II

Det är absolut sant att det inte går att förstå ett ord Schweizertyska och det är umpa-musik på radio hela tiden. Priserna är hutlösa, särskilt på alkohol, där man tar betalt per dl för vinet. Vi trodde vi gjort ett kap med en pinot grigio för bara 20 CHF tills han kom ut med flaskan och det bara var en halvliter! Nu ska vi se om maten smakar lika mycket som den kostar!!!

Sven kanske äter något annorlunda ikväll
Jag äter revben som vanligt, men dessa var ovanligt goda.
Svens svanpotatis
Vinet kostar per dl.

Till slut måste jag bara berätta om promenaden vi gjorde i byn på kvällen. Vi gick fram till liften och där var något öppet som visade fotboll. I dörren fanns en cigarettautomat. Jag frågade tjejen i baren varför de inte hade en chokladautomat (för jag var så sugen). Då gav hon mig sin chokladkaka som låg framför henne och sa till mig att ta den. Det skulle ge henne bättre karma sa hon. Jag tackade och tog emot. Den var så smält att jag nästan inte kunde öppna den, men Åh vad god den var!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.