Vi är så ute

Vi vaknade återigen till en dag med strålande sol. Jag hittade som vanligt min morgonpigge man sittandes vid poolen med morgontidningen. Och jag bär varje morgon fram den lilla muggen med Aloe vera-juice till honom. När vi stod där och tittade på persikoträdet så såg Sven något som snabbt kilade in under poolplåtarna som står lutade mot muren nere vid garaget. Och detta något hade en väldigt lång svans.

Så det var bara att hämta jätteråttfällan (de små duger inte hemma hos oss), och fylla den med god vällagrad Herrgård.

Riggad och klar
Riggad och klar

Jag var inte så intresserad men Sven konstaterade vid en snabb kontroll att det inte var någon dumbom vi hade att göra med. Osten var plötsligt borta men fällan hade inte löst ut. Så det fick bli en bit till. Den här gången stod vi båda och tittade hur det skulle gå och det tog inte lång stund innan råttan stack ut snoken och den här gången smällde det. Jag har ju aldrig sett det ske, men det var inte trevligt för den dog inte meddetsamma utan fällan hoppade runt, runt, och jag bestämde mig för att duka fram frukost på framsidan istället. Sven kom när dödsryckningarna avtagit.

Så efter frukost så började vi med dagens uppdrag. Jag ville få lugn och ro i själen och pooldäcket oljat en andra gång innan jag kände att jag kunde slappa av ordentligt. Ett dopp och sen satte jag i gång. Så medan jag kröp omkring iklädd trosor och ett linne, så började Sven ladda bilen för ett tippbesök. Det blev ju lite akut nu för vi ville inte slänga råttan i soptunnan. (Det finns många andra ställen jag skulle vilja slänga den men….)

Jag kravlar omkring med min pensel
Jag kravlar omkring med min pensel

Kl 3 var jag klar, men då hade vi tagit ett antal pauser, för det var varmt. Men jag kan nu ställa ner burken i källaren. Det är 3:e 5 liters-burken jag håller på med nu. Och den lovar att man bara behöver olja var 4:e år. Vi får väl se! Men att måla och olja in saker är den bästa terapi som finns. Hade jag blivit målare hade jag nog varit en helt annan person.

Nyoljat däck i mossgrön ton
Nyoljat däck i mossgrön ton
Funkar bra den där oljan
Funkar bra den där oljan

Efter det så slappade vi verkligen. Här är bevisen!

Här satt Sven och läste
Här satt Sven och läste
Och här satt jag och lekte med min hemsida
Och här satt jag och lekte med min hemsida
Och lite här när det blev för varmt
Och lite här när det blev för varmt
Och till sist hamnade vi här
Och till sist hamnade vi här

Vi bunkrade för en liten mysstund före maten.

Chipsrester från Annas poolhäng igår
Chipsrester från Annas poolhäng igår
Jag behöver flera liv. Level 144 är jättesvår!
Jag behöver flera liv. Level 144 är jättesvår!

Och när jag satt där så kom jag på att det här var verkligen första kvällen som det kändes som riktigt semester. Så där som det brukar göra på landet när man har slitit hela dagen och sedan på kvällen har turats om att duscha i uteduschen och sedan tänder grillen… Skillnaden nu är att jag inte har duschat på 4 dagar och att vi verkligen inte orkade tända grillen!

Så vi satt kvar och läste. Fast det är skitjobbigt att använda samma Apple-konto till våra ipads. Sven håller precis på att läsa en bok som jag laddat ner men han verkar inte ha böckerna sorterade på samma sätt på sin ipad, så varje gång jag öppnar min ipad för att börja läsa så ser jag bara hur böckerna försvinner ur bokhyllan och så måste jag ladda hem dem igen.

Nå kvällen fortsatte…

Kvällssolen står lägre nu
Kvällssolen står lägre nu
Och så försvinner solen bakom grannens tall
Och så försvinner solen bakom grannens tall
Hög tid för kvällsmat
Hög tid för kvällsmat

Eftersom vi inte orkade grilla, ja, vi har inte ens orkat handla så inventerade vi frysen, och se där, Lidl levererar åter!

50 st miniapertifer ska vi nog kunna klämma ner
50 st miniapertifer ska vi nog kunna klämma ner

Sven har aldrig skrutit om att vara en gourmetkock, även om han när han får följa ett recept minutiöst, kan prestera stordåd, men det är jag som står för kreativiteten. Men nu måste jag erkänna att han var väldigt kreativ idag!

En plåt med aperitifer och två gafflar!
En plåt med aperitifer och två gafflar!

Jo det var en sak till jag gjorde idag. Jag klippte gräsmattan. Vi har vattnat i trädgården så mycket så istället för att ha en gul vass matta så har vi en gräsmatta som växer så det knakar.

Nyklippt gräsmatta
Nyklippt gräsmatta

Och Sven var och köpte barkmylla och toppdress, och se så fint det blev i den nya rabatten när det kom på lite fin gjord som döljer leran.

Den nya rabatten
Den nya rabatten

Och abstinensen har det gått bra med också! Det är inte många gånger jag har läst mail i jobbmobilen. Jag lovade att jag skulle vara tillgänglig för Max, vår sommarjobbare, men han verkar klara sig alldeles utmärkt utan mig, kanske till och med bättre! Så jag fortsätter att slappa!

Jag flyter omkring
Jag flyter omkring

Sedan i våras har vi i stort sett inte varit inne en enda kväll. Förutom att det blev lite fotboll under VM (säg inget till någon) så har TV:n inte varit på. Jag minns inte när jag senast satt i soffan och min virkning ligger och samlar damm. Men genom att vi är så mycket utomhus så börjar man så smått att längta efter alla saker man ska göra när man sedan kryper in igen. Och så blir hösten och vintern så himla mycket roligare!

 

,,,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.