Vi börjar komma in i rutiner

Den här morgonen gick vi ner till stranden som varit avstängd och tittade hur den såg ut.

Utsikten från den stängda stranden
Vi går på baksidan av fortet
Utsikten därifrån är spektakulär
Och vågorna häftiga

Sedan gick vi en promenad och hamnade vid ingången till berget. Jag kände att jag inte var särskilt intresserad. Jag har precis börjat sluta hosta och bihåleinflammationen har inte känts av idag. Och dessutom är jag inte så förtjust i höjder längre. Så vi bestämde att Sven skulle gå dit själv i morgon.

Ännu fler fina krukor som man ställt ut!
Vänta tills min fikus blir så där stor!
Utsikt över Cefalú från högre höjd
Små fina och tysta gator

Istället gick vi ner till vårt stamställe och tog en rejäl fika (troligtvis för att hoppa över lunchen). Sven klagade på att hans cannoli var frusen men det visade sig att det bara var de små de fyllde på med ricotta. De större fylldes med glass. Det var lite kul.

3 sorters mousse-kaka. Slurp! Men de hade inte behövt tina den i micron!
Stranden

Lite oklart vad vi gjorde mitt på dagen, men Sven hade möten nästan varje dag så troligen satt han i köket och jag kan ha tagit en tupplur. (Hur dumt det än låter så märks det att vi inte tagit med oss alla våra vitaminer hit.)

Ingången till vårt hus
Den översta balkongen är vår

När vi gick ut på kvällen igen så letade vi oss ner till en restaurang som vi sett haft fullt med folk, men det visade sig bara vara en lunchrestaurang, så den får vi provad dagtid, men inte på måndagar när det var stängt. Vi hamnade nere vid stranden och där fanns en mysig restaurang med stora gasolvärmare och utsikt mot havet. På varje bord stod det en liten ledlampa och lyste. De var väldigt häftiga och det visade sig att de var köpta i en affär en bit därifrån. Märket hette Saffran fast på italienska. Vi fick också förklarat vad de små kottarna som säljs överallt betyder. Det är en välkomsthälsning och betyder också tur att ha dem, så självklart ska vi på med oss en sådan hem.

Den fina lampan som vi sen köpte och den välkomnande kotten
Någon har gjort detta konstverk enbart av skrot!
Närbild. Det var fantastiskt!

Sven käkade fylld pasta med bland annat valnötter och jag tog en pasta med aubergine. Det var så där. Efteråt baxade vi oss genom folkhoperna och gick hem och la oss. Det var den sista kvällen den restaurangen var öppen, och nästa dag fanns det inte ett spår av alla bord, markiser och allt mysigt!

Och en sista lilla svängen förbil Domtorget innan vi kryper till kojs

Vi undrar så hur damen som refererade dagens Go-kart tävlingar i Cefalù mår efter att ha skrikit en hel dag. Smorde hon in stämbanden med vaselin innan hon gick och la sig? Hoppas det!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.