Vi drar till fjällen

Så var det äntligen dags för semester. Eller äntligen… det fina vädret som varit i maj kombinerat med klämdagar och lediga måndagar gör att det känns som om man hamnat i ett konstant semesterläge! Men då har vi i princip hållit oss hemma och inte  kommit löngre än till Linköping. Men nu är det meningen att vi ska åka ända ner till Schweiz, tror jag.

Nu är det dags!

Vi har packat så det nästan ser ut som om vi ska emigrera. Jag vet att man kan köpa saker på plats, men vi behöver inte fler dubbletter av saker vi redan har. Men lakan och picknicksaker kan ju vara bra att ha. 

Vi kommer att ha husvakter och det känns bra, men frågan är ju om de kan hålla rådjuren borta. Det är bara 3 dagar efter vi kommer hem, som 1000 Trädgårdar går av stapeln.

Hoppas rådjuren lämnar kvar någonting!

Så vad är då målet med resan? Jo, förutom att fixa en Julie Andrews-liknande profilbild till mig, så behöver vi en riktigt kitschig kapsylöppnare till haciendan. Profilbilden är nog körd ändå för jag glömde packa ner förklädet.

Julie Andrews

Kl 22 måste vi vara i Malmö för att ta färjan över till Travemunde, men det är den enda hålltiden. Får se om vi klarar den. Det har varit en stillastående lastbil vid Sillekrog, en före Linköping och räckesarbeten vid Gränna…

Vi lämnar Sörmland
Så här kommer vi att sitta mycket!

Nu åker vi!

Och problemen bara fortsätter. Lagom vid Gyllene Uttern meddelar Apple mig vänligt men bestämt att mitt lagringsutrymme i molnet i princip är fullt. Det hela slutade med att jag nu abonnerar på 2TB fast vet inte vad jag ska ha det till annat än om jag vill köpa 200 iPhones och göra backupper på dem!

Efter Gyllene Uttern tyckte Sven att det var min tur att köra. Så mellan Jönköping och Örkelljunga brände jag på i 140 medan Sven försökte koppa på Car Play. Ja, jag vet, tvärtom hade varit bättre men jag antar att han behöver sitt körkort mer än mig. (Det är ju inte som om jag får visa leg på Systemet längre heller.)

Nå det var väl tur att jag körde in lite tid för det är något hinder utanför Helsingborg, så nu litar vi på en alternativ vägbeskrivning från en amerikansk kart-app, som jag fick igång 30 sekunder efter att vi bytt plats! (Sven tror att det har att göra med att han stängde av och satte på bilen igen, men jag vet!)

Car Play lätt som en plätt!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.