Vi fattar ingenting

Fantastiskt! Otroligt! Vi har haft vår skönaste hotellnatt någonsin! Fungerande luftkonditionering som vi drog ner till 19 grader, och sköna sängar, tyst från gatan, gjorde att vi sov som klubbade. Vinet hjälpte nog en del. Där har Långbro Värdshus ett och annat att lära sig. Men allt vatten spädde ut huvudvärken tills den helt försvann.

Golvet i badrummet är i någon svart sten med glimmer i. Först tyckte vi det var lite mycket men nu är vi helt fascinerade. Det är som att uträtta sina behov ute i rymden!

Frukostbordet var fantastiskt och jag har nog 7 olika pålägg på mackan jag smusslade ner i handväskan när ingen såg. Sen sa vi Auf wiedersehen och gick till bilen då vi kom på att vi nog inte betalat för rummet. Fast det kom dom också på och kom efter oss…

Vilken frukost!

Jag fick en snabbis i den söndagsöppna trädgårdsmarknaden där vi luktade på rosor och fann en Orange Dawn som såg ut som vår. Kan fortfarande inte fatta att vi har en!

Inte Orange Dawn men vacker ändå! Utanför hotellet

Vi bestämde oss att ställa in GPSen på Antwerpen, och sen satte vi igång. Det var ungefär 35 mil dit men det stod att vi skulle vara framme sent i kväll. Vi förstod varför efter ett tag när vi hela tiden blev omledda till den ena kostigen efter den andra på grund av avspärrningar. Precis som i Sverige stod det något övergivet arbetsfordon dom ursäkt.

Jag blev nu kontaktad av en headhunter, så jag tappade all koncentration på min omgivning där jag svarade på frågor och försökte hitta mitt CV på Google Drive. Om jag har ”tur” så har jag jobb hela sommaren….

Tidsuppskattningen kanske baserar sig på gårdagens resa?

Vi är nu i Holland och till slut funkade inte NDR2 så nu sitter vi här och tävlar om att förstå vad de säger. Vi testade också språkkunskaperna handgripligen då vi stannade på en bensinstation för att kissa och köpa kaffe. Det var en karusellentre till toan som bara tog mynt. Vi hade faktiskt 50 cent men den ramlade igenom automaten hela tiden och damen som plockade upp varor var totalt ointresserad av att hjälpa till… tills jag kröp under alltså. Nå hon får skylla sig själv. Sen intog vi fikat på i den pittoreska naturen och åkte vidare!

Vårt första holländsa stopp
Vi bilfikar igen
Vår pittoreska utsikt
En bro
Ett kärnkraftverk?
En pimpad husvagn

Kl är nu halv 4 och vi har precis ätit upp våra ”extra” frukost och yoghurt. Platsen då? Den hette Drimmeln och var inte den minsta pittoresk även om jag säkert kan lura er med bilder. När jag letade efter någon park hittade jag på kartan ett naturreservat som hette Nationalpaark de De Biesbosch, men att hitta det i verkligheten var svårare. Till slut klättrade vi in i en fårhage och spred ut picknickfilten mellan allt torkat fårbajs och åt upp vår smörgås och yoghurt, med ett öga bort mot fåren som stod 100 meter bort. Det var omöjligt att se om det fanns några baggar i gänget på det avståndet.

Däruppe vill vi med vara!
Men skylten säger nej
Men sen hamnade vi här ändå, konstigt!

Det började bli lite irriterat i bilen. Särskilt när Sven ville köra åt fel håll och sight-seea ännu mer. ETA-tiden på GPSen kändes inte längre så feluträknad och det var inte så kul att sitta i bilen längre. Så vi bestämde oss för att sätta kursen mot Ostende även om det stod att det bara fanns ett hotell.

Inte vacker utsikt
Vacker utsikt
Och mer vacker utsikt

Ostende var jättestort! Vi kom dit vid 6-tiden, kikade var hotellen fanns, parkerade i närheten, och gick in på första hotell. Vad ska man säga? Vi vill se rummet? Jag såg toaletten nere i receptionen och kände mig hemma meddetsamma. Så vi tog rummet och gick ner till stranden.

Vårt hotell
Där kände man sig hemma med samma handdukshållare som på jobbet!
Solen!
Stranden!

Sven hade inte fattat vad som väntade honom och han blev helt salig. Jag fick i princip hålla i honom för att han inte skulle hoppa i. Det ska bli spännande att se hur tidvattnet funkar. Om jag har fattat rätt så ska det vara strand hela vägen till St Malo nu!

Jag på stranden
Vi på stranden
Sven på stranden

Äntligen en öl! Valde den starkaste jag kunde hitta nästan (8%). Det gick inte att få oliver som tilltugg men däremot ostkuber som man doppade i grov starksenap. Spännande smakkombo som växte på en. Vi insåg att det var här vi skulle äta. De hade matchat alla hamburgare med olika öl. Min öl ska visst ha en smak av koriander och det stämmer säkert för god var den inte men dock 8,4%. Vi får se hur hamburgarna, pommes friten och lökringarna smakar. Oj vad det rinner ur mungiporna…

Ost med senap
Öl
Och hamburgare

Och så en kvällspromenad på stranden för att fitbiten skulle få visa diskokulan!

Strandpromenaden
Sven fotar sandslott
Inte varje dag man hittar ett rött konstverk när man har röd klänning
Här är jag!!!

Sen hämtade vi våra saker i bilen och gick till hotellet. För så stort är inte Ostende! I kväll blir det väl ett himla spring för att göra sig av med de där 16 procenten öl eller hur man nu räknade!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.