Vi fixar murar

Vaknar vid 8 trots gårdagens nattvak! Det är fantastiskt väder och vi kryper ner i poolen och ligger där tills vi håller på att hungra ihjäl. Och tur var väl det att vi badade då, eftersom de här två små molnen bara blev större och större.

“Inte ett moln”

Vi har länge tänkt på hur vi ska kunna laga vår mur som varit sönder sedan 2011 när den kördes sönder i den allmänna villervallan som rått här. Jag tänkte betongspackel men Sven ville först att vi skulle limma. Men limmet som han hittade var nog gammalt för det enda det gjorde var att rinna överallt och lukta skitilla! Men sen hade han en flaska till som vi provade nästa dag.

Vi limmar

Sen var det dags för betongspacklet. Det dummaste med det, var att det var vitt. Så vi måste göra något för att det inte ska synas.

Vi spacklar

Sven blandade till en häxblandning av Maxit och vatten och hälften fiberputs och hälften cementputs. Detta penslade jag på så fint på muren. Och så väntade vi på att det skulle torka.

Vi putsar
Nu är det torrt

När jag kände på putsen så upptäckte jag att putsen inte satt fast överhuvudtaget. Men en rotborste så lyckades jag borsta bort allting. Det var bara att börja om igen. Den här gången provade vi med bara fiberputs. Det har vi ju använt förut med gott resultat. Men nu blötte vi ner underlaget innan vi började! Sedan har jag gått och vattnat på det för det ska man. I morgon ska jag se om jag kan borsta bort detta också. I så fall får Sven slänga säcken vi har och så måste vi köpa en ny!

Vi putsar igen

Muren mot gatan har jag målat för inte så länge sedan men med alla bilar som har kört på förgården innan vi fick dig buskarna så är den väldigt skitig. Men vi bestämde oss för att vänta med att måla den tills vi fått ordning på gräsmattan, för jordstänk blir inte så bra.

Muren på framsidan

Men muren mot grannen har vi faktiskt aldrig målat. Men nu var det dags. Vi målade två gånger för att det skulle bli täckande!

Oavsett om inte vi ser det vi har gjort nu, så har man ett ansvar gentemot sina grannar att det ser trevligt ut inte bara för en själv. Vi är nöjda nu, för finare än så här kan det faktiskt inte bli!

Muren före
Muren efter

Medan jag sedan målade vårt staket så försökte Sven att tömma frysen på förra årets bär. Han kokade sylt både på björnbär och vinhallon. Vi har fortfarande ingen stor kastrull som funkar på induktionsspisen, men vi tog med oss plattan vi först hade på landet, så det gick ändå.

Sven kokar sylt

Och under tiden fortsätter årets bär att växa! Här nedan Svens hösthallon!

Hösthallonen levererar

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.