Vi förblir bleka i Blekinge

Den här resan börjar tära på oss nu. Inte bara för att de 32 graderna (typ) på hotellrummet gjorde att vi måste sova med öppna fönster, men också för att folk inte har vett att respektera vår nattsömn. Det är för all del inte som att bo på Scandic i Halmstad där man inte får en blund på hela natten, men jag hade kunnat döda fyllona som drämde i med allsång precis nedanför vårt fönster vid halv 3 i natt. Jag satte mig käpprakt upp i sängen. Sven lider inte så mycket för av någon underlig anledning sover han med öronproppar…Sen var det det värsta åskovädret mitt över oss i natt med! Blixt och dunder och så mycket regn att jag var tvungen att gå upp och stänga den franska balkongdörren som jag egentligen inte vågar gå nära på grund av höjdskräck.

Så vi tog lite sovmorgon till 8. Men sen fick vi i oss en trevlig frukost med färskpressad juice och till och med scones!

 

karlskrona kan sina blomsterarrangemang

 Vi stack bort till Statt som Sven insisterar på att vi har sovit på, men han minns inte när och varför. Jag gick in i receptionenen och skulle låta mig översköljas av minnen men – ingenting!

Jag antar att det här kompenserar för en gång när jag var liten och vi var med Karlskrona med mamma och pappa och skulle hälsa på min farmor och farfar som precis kommit hem från en utlandsresa med bil. Då sprang jag raka vägen upp för trappen och fram till rätt dörr och öppnade den, utan att ha en aning om vilket rum de bodde på. Det är åtminstone så jag minns det, så nu är dessa minnen kvitt!

Sen gick vi in på Åhléns och köpte den mattan jag lagt upp här tidigare. På vägen till bilen gick vi förbi en “livsstilsbutik” och i fönstren hade de jättesöta fotogenlampor som var nytillverkade. Vi gick runt och dividerade ett tag innan vi bestämde oss för den gröna. Damen i butiken sa att lamporna var restade från fabriken. I ett nummer av Elle hade någon krönikör lagt upp en bild på lampan under rubriken “Hetast just nu”, och sen dess hade man sålt som aldrig förr!!! Vill med det säga att vi såg den i ett skyltfönster, inte en inredningstidning, om det nu har någon betydelse!

Populära fotogenlampor

Vi har en bok som heter Parker och trädgårdar i Sverige med oss på resan. Tyvärr hänvisade den mest till kyrkogårdar, så vi har inte använt den, men när vi åkte vidare till Ronneby såg vi att det fanns en stor park som hette Brunnsparken. Vi bestämde oss för att gå dit. När vi kom fram såg vi att det var hundutställning och det visade sig att i praktiken var hela parken avstängd och det skällde överallt! Så vi åkte in till stan för att leta reda på ett konditori istället!

Rosenträdgården bakom stängslet

Medan Sven köade och jag höll ett bord så kom ett äldre par med varsin jättehund. Båda blev helt rabiata när de kom fram till mig och hoppade och skällde! Jag tog det verkligen personligt tills jag upptäckte att det låg en katt på Svens plats. Efter en massa skällande och hoppande så lyckades de till sist släpa iväg hundarna och då hoppade även katten ner och gick lugnt iväg!

Som straff för att vi inte fick se parken matade vi gråsparvarna och kajan vid serveringen. Sven vet nu att kajor kan äta ur händerna, ja faktiskt äta händerna, för de är inte så finmotoriska i näbben!

 

Fika på Contan
 
Ronneby var annars en hemskt tråkig stad. Den gatan vi gick på hade bara en massa märkliga affärer som sålde skräp. Antar att det låg något köpcentrum med Lindex, Kapp-Ahl och HM någon annanstans! Jag kom på en rolig lek som jag ville leka i en av damaffärerna, men jag fick inte för Sven. Man väljer ut en stackars farbror som motvilligt följer med frugan in i butiken och låtsas att han jobbar där. Först hälsar man trevligt när man går in och sen pratar man lite med honom och till sist frågar man om storlekar. Jag tycker sånt är jättekul, så kul att jag gick runt och fnissade hysteriskt i butiken hela tiden. Men jag köpte inget!

Ronneby – inte särskilt upphetsande

Det är enligt GPS:en 2 tim och 40 min till Glumslöv på 2-1-väg, nu vet 70 km (tugg-tugg), 130 km och köra om 15 husbilar och sen 70 igen, men vägen är i alla fall rak, så man behöver inte titta på vägen!

Har köpt 1 kg nektariner som väl får bli vår lunch. Ikväll blir det kräftor!

1 kg nektariner -låt dem vara söta snälla!

,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.