Vi försöker vara romantiska

(Ni behöver inte läsa, men Sven och jag satt nu här på kvällen och blev nästan osams för vi inte kom ihåg vad vi gjort idag så…)

Vi hade gissat alldeles rätt och det blev bara kallare och kallare i rummet och till slut kunde vi till och med använda bautatäckena som man bäddar med överallt. Och jag sov på min egen medhavda hudde och vi båda sov som stenar hela natten och vaknade först kl 8.

På frukosten satt vi bredvid våra nya vänner som vi bekantade oss med när vi var tre bord som alla bad om salt, och medan vi väntade på den överstressade kyparen så lånade vi av varann.

Man måste ha ren ruta!

Vi kom iväg vid 10 och åkte igenom ett antal trötta byar/städer som hette allt möjligt. Det var lite stressande eftersom Sven både följde vägskyltarna (som bara verkade leda en utanför städerna och igenom industriområden) och kartappen samtidigt. Det slutade nere i ett parkeringsgarage i Bad Mergenheim, men vi kom ut igen utan att behöva betala. Vi hittade parkering inne i stan men gick bara runt ett varv innan vi åkte vidare.

Torget i Bad Mergentheim
Sven på torget i Bad Mergentheim

I Weikersheim stannade vi för att dricka kaffe (fast jag håller på att vänja mig av med koffein och på med humle). När vi gick från bilen så sa ett par något till oss och pekade åt ett annat håll. Vi följde efter trots att de kunde sagt vad som helst, kyrkan, porrklubb vad vet jag. Men vi kom fram till ett stort öppet tog där det fanns en massa serveringar, varav en med hembakta delikatesser och så hade man loppis och försäljning av saker i korg. Här kändes som man kan stanna ett tag!

Marknad i Weikersheim
Vi tar kaffe och öl
På slottet, den före detta vallgraven
Skulptören måste ha haft roligt!

Vi åkte sedan vidare och ett ställe vi bestämde oss för att äta lunch i hetter Rüttingen, men den enda restaurangen i stan var fullbokad av ett sällskap så man fick bara bord utomhus. Inget problem annat än att ingen där ute ännu hade fått mat. Vi åkte vidare….

Vinodlingarna
Den enda restaurangen i Röttingen var fullbokad. Vi for vidare.
Midsommarstång i Röttinger

Vi har nu bestämt oss för ytterligare två saker vi ska köpa med oss hem. Det är två klängrosor som heter Orange Dawn och Salitas. Det kommer att bli jobbigt att åka runt till alla plantskolor på vägen hem, men det kommer att vara värt det!

Orange Dawn

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.