Jag har länge varit sugen på att göra egen korv. Varför ska man köpa en massa färdig korv som inte smakar som man vill att den ska göra. När man kan få chansen att krydda den själv. Jag kikade lite provisoriskt på korvrecept, för det värsta jag vet är att följa recept!
Vi köpte 900 gram blandfärs, 500 gram sidfläsk, 400 gram späck, 200 gram parmesanost, 2 röda paprikor, 1 stor gul lök och en massa vitlök och en massa kryddor som cayennepeppar och örtkryddor.
Sen hade vi ju köpt en köttkvarn/korvgörare, och där körde vi igenom allt så det skulle bli blandat och mosat.
När det var klart så var det dags för nästa varv. Det är när man försöker få bort den grova malskivan och byta dem mot den med mindre hål.
Enligt instruktionen så skulle fjälstren ligga i blöt i 4 dygn men det hade vi inte tid med…. Så de träddes upp på korvhornet. Sen var det dags att prestera!
Det matade på men det såg ju inte lika vackert ut som när kungafamiljen gör det. Vet inte hur många gånger jag varit och tvättat händerna redan. Nu är det riktigt fet smet!
Och här ligger det korv huller om buller!
Eftersom vi bara snott runt fjälstret efter varje korv så var det dags att knyta ändra på korven. Vet inte om de kommer att sitta kvar när man delar korvarna.
Sven gick ner och letade fram ABU-röken som vi inte använt sedan vi rökte räkor på landet. Det är tur att YouTube finns så man kan minnas hur man gör.
Vi rökte bara tre korvar först för att testa. En av korvarna stekte vi och åt sedan upp. Den smakade mums!
När vi ätit klart bestämde vi oss för att röka alla korvarna. Det är otroligt hur mycket den röken kan lukta! Vi använde hickoryspån!
Ja och så var det färdigt. Jag fick det till 22 korvar och jag tänker inte räkna ut om det blev billigare så här än om man köpte. Naturligtvis var det de godaste korvarna som vi någonsin ätit!!!
Nu ska vi bara frysa de vi inte kommer att äta upp!
3P-korven är klar! Pernillas Paprika och Parmesankorv! Vad blir det nu då?