Vi kommer i gång

I Creglingen stannade vi till slut för vi var utsvultna. Lite misstänksamma var vi till det enorma parkeringskaoset som visade sig bero på att man hade en festival för för ljuset och rosorna. Och vad det fanns saker att se och köpa!!! Men roligast var att besöka ”Rolf”. Allt från mönstrad självhäftande plast som man kundd klä sin soptunna (eller likkista!!!) med, till hemgjord laktosfri rökt ost.. och rosståndet höll på att göra mig tokig, men Sven drog mig sparkandes och skrikandes därifrån.

Vi hamnar mitt i en stadsfest!
Och ännu mer fina hus
Fina hus i Creglingen

Så hamnade vi till sist på Gasthaus zum hirschen där vi beställde mat, Sven något han inte förstod och jag något med flöskkött och späck osv… salladen vi fick först såg inget ut för världen men var det godaste jag ätit på länge med vitkål, morötter, sallad och potatis i pizzasalladsås. Så fräscht och vi är nöjda nu och vill egentligen inte ha mer… Men man får väl kämpa lite!

Vi väntar på mat i Creglingen
Två yppiga damer!

Vi åkte vidare till den mest berömda staden i området Rothenburg där vi löste en parkeringsbiljett och åkte vidare.

Kort stopp i Rothenburg ob der Tauber

Jag såg nämligen en skylt om en trädgårdsmarknad vid något slott. Vi gick bort och letade reda på skylten och hamnade så småningom o Schillingfürst. Det var en keramiker/svetsares dröm att få inspiration där. Jag smygplåtade för fulla muggar medan Sven stod och låtsasposerade. Nu måste vi bara hitta tunnare plåt än den 1 mm som vi köpte. Det går inte att klippa i den alls! Vi köpte en pidestal att ha utomhus, resten måste vi tydligen tillverka själva! (Suck!) Men det roligaste var en ihopklämd vinflaska som var en ostbricka!

Keramik konst
Fågelholkar i flera våningar
Snygga trädgårdsprydnader
Tuff serveringsbricka i betong
Coola katter
Snygga kulor
Snygga hjärtan
Snygga lyktor i metall
Vi köpte mer efter fikat!
Riktigt god jordgubbsglass som vi delade på

P.S. Vi missade slottet helt, men har sett hur stort och pampigt det var i turistboken vi köpte…

Kl 5 började matchen Tyskland – Mexico så då blev det lugnt ute….

Vi åkte in i byn med det fula namnet Feuchtwangen, men blev helt betagna av stadsmitten så vi bestämde oss för att bo här i natt. Google visade att det fina hotellet mitt på torget hade rum för 907:- men när vi bokade kostade det 1,290:-. Vi tog det ändå men när vi äntligen kom fram till rummet efter att ha gått upp för två trappor, genom en lång korridor och ner för en annan trappa och sedan genom en labyrint av gångar, så bestämde vi oss för att gå någon annanstans. Det kvittade om vi hade egen altan.

Här vill vi bo!

På nästa ställe blev vi mottagna av ett riktigt rivjärn och det gick inte att säga nej. Å andra sidan var rummet 300:- billigare och låg nära till. Och det var super-stort. Tror öronpropparna kommer att behövas för kyrkklockan ligger precis bredvid.

Hotellet vi hamnade på
Rummet vi till slut hamnade i
Badrummet
Tyskland förlorar mot Mexico
Utsikten från vårt hotellrum

Vi stannade där och drack vin och åt spitzl och mer vin. Vi vågade inte säga så mycket till rivjärnet för hon korrigerade även grammatiken när man sa något. Tyvligen hade man teaterföreställning mitt över gatan också och när vi gick runt upptäckte vi att man både spelade upp Såsom i himlen och hade en 70-tals revival med bla ABBA-musik. Vi börjar ångra att vi inte tog med oss svenska matchtröjor.

Det finns också lila hus
FInt i Feuchtwangen

Kl är nu 9 och hela staden är stendöd så Sven får kolla på fotboll och jag får blogga!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.