Vi letar efter värme

Det är kallt och blåsigt och risk för regn hela tiden. Samtidigt har vi finbesök av kusin Maria, och vi kan ju inte bara visa henne Happy Chicken i Högdalens Centrum. Lite mer kultur måste vi trycka i henne innan hon åker hem. Jag har goda minnen från en dagisutflykt jag var med på till Fjärilshuset, så dit bestämmer vi oss för att åka. Jag är rustad till tänderna med nya kameran!

Det var mycket folk, men alla hittade och körde förbi den här “lediga” platsen!

Jag har också rätt att parkera!

(Det ska väl sägas att när vi kom tillbaka till parkeringen så hade någon flyttat cykeln närmare bilen bredvid och lyckats klämma in sig!)

Utanför var det inte så många som satt i de fina båsen.

Det är kallt ute!
Välkommen till Fjärilshuset!

Man är ju dum som en sten ibland. Det första som mötte oss när vi kom in var det här:

Begagnade kläder

Jag trodde på fullaste allvar att de sålde begagnade kläder där, tills jag förstod att det var en obevakad garderob. Där ville inte vi hänga våra kläder, och jag tror att alla som tänkte som oss ångrade sig lika mycket när vi gick in! Häng med vetja!

Ingången till Fjärilshuset

Det första som hände när man kom in var att man möttes av stanken av ett gäng sköldpaddor som låg i ett hörn. Därefter tog man sig via plastdraperier in i själva regnskogen. Där hände omedelbart följande:

In i dimman

Jag plockade fram min fina, nya kamera för att ta fantastiska bilder…

Det var här jag kom på att jag nog måste torka bort imman från kameralinsen om jag överhuvudtaget skulle kunna ta några fotografier. Sen blev det bättre!

Sven tyckte blommorna var fantastiska tills jag berättade sanningen för honom….

Att titta på hajar var inte så himla kul, men det var skönt att kunna andas ordentligt en stund. Däremot var de små korallreven helt otroliga. För mig som nu två gånger lagt det jobbiga havspusslet, så var det kul att se allt på riktigt.

Ni minns det här va? Jag la det medan jag tillfrisknade från dengue-febern!!

Här kommer det i en rund variant:

Otroligt med självlysande toppar! Och det levde verkligen!
Finaste fisken!

Sedan gick vi tillbaka till regnskogen igen.

Trädgårdsinspiration?

Den allra sötaste lilla flickan stod där bland alla människor och förstod ingenting. Men när pappa ville ta en selfie, var hon med på noterna!

Jag har ju alltid trott att det är syrenbuddlejor man ska ha i trädgården om man vill ha många fjärilar, men det var tydligen fel!

Bananer och mango ska det vara!

Vi avslutade vårt besök med att titta på två “turturduvor”. Stackarna satt och sov så sött när det kom en hel armé med små barn. Så de började klia varandra istället.

“Jeppe”-papegoja

Efter den lilla rundturen var vi ganska nöjda. Så många fjärilar hade vi inte sett, men vi hade svettats desto mer. Det var dags att åka hem och äta upp all mat i kylskåpet!

Vi har hållit oss bra länge nu, men nu var det dags att titta om det blivit någon potatis i våra odlingslådor. Blasten är enorm (det går inte att komma fram) och Amadinen har redan blommat över, så vi tar upp ett stånd. Inte illa, kan man säga!

Nyupptagen Amadine-potatis

Till detta åt vi grillspett. Det var kallt i haciendan, men infravärme och den nya lyktan vi fått av Maria, gjorde sitt till för att hålla värmen.

“Råa” grillspett
Marias fina lykta!

Ja, och sen kunde vi med gott samvete slappa resten av dagen. Och även mobilen fick sig en välbehövlig via i sin nya stol (present av Perre och Helene).

Mobilvila

I morgon är verkligen en annan dag!

,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.