Vi pulsar

Upptäckte nu när jag skulle skriva lite om veckan som var, att veckan innan låg kvar med bilder från Tyresta och allt. Så det här är vad som hände senaste veckan.

Vi har fortsatt med skostället men Sven börjar fundera på om inte det vore bättre att använda det som vinställ istället….

Jag hämtade nästa pussel och la ut. Inget fel på kvaliteten på de pusselbitarna men motivet var fortfarande för svårt för någon som inte orkar sitta med förstoringsglas. Så alla timmar som jag lagt på att lägga ut och vända upp alla bitar, gick åt skogen igen, när jag snabbt svepte ner allt i kartongen. Det får bli 3000 bitars pusslet med exotiska djur istället. Det är helt omöjligt men men lite orangutang här och där kan man ju få ihop.

Det blev för svårt

På jobbet har jag lärt mig massvis den här veckan. Så mycket så att huvudet var fullt i torsdags och i fredags kunde jag knappt tänka alls. Men så blir det ibland när man jobbar med de sakerna jag gör. Det känns lite konstnärligt, eller uppfinnarlikt på något sätt.

Jag försöker förklara på ett pedagogiskt sätt

På onsdagen kom all snön i alla fall. Jag trodde inte det skulle lägga sig men det gjorde det. Och på torsdagen låg jag som en sköldpadda uppe i området där man förvisso plogat, men inte sandat. Och då hade jag ändå på mig mina nya kängor med utfällbara broddar. Jag slog mig inte i fallet men jag vred till knät lite, och det där har bara blivit värre ju längre det gått på veckan. Jag kan gå och stå och sitta men att böja sig ner på knä är fullkomligt omöjligt, och likaså att komma upp från den ställningen. Så nu går jag och väntar på att det ska gå över.

Och så kom snön!

Vi tänkte gå ut i skogen i lördags när det var så fint väder men istället blev vi hemma och staplade ved istället. Det började bli tomt i förrådet men det ligger massvis under balkongen, så detta staplade vi tills hela vedboden blev full. Det känns verkligen kymigt att veta att vi hade ett stort vedförråd på landet som vi slitit med att såga och hugga och så lämnade vi bara kvar det där (efter att ha tagit så mycket vi kunde ta förstås…), och nu är Magneberg till salu igen med all vår ved.

Ståfika i solen
Vedförrådet är fullt igen!
Amaryllisen börjar slå ut!
Amaryllis i dagsljus
Amaryllis i blixtljus

Så idag kom vi i alla fall ut till slut. Sista målningen och så jag som skulle färga håret men kl kvart i ett så gick vi ut i Paradiset och följde Sameslingan. Det var lugnt och tyst i skogen trots att hela parkeringen var full med bilar. När vi kom fram till första grillplatsen så låg den i skuggan men vi ville ändå stanna och äta vår korv som vi hade med oss. Vi hann bara stapla upp veden över de sura tidningarna som fanns att tillgå då en barnfamilj med tre döttrar kom och hade tänkt samma sak. De var säkert trevliga men det var kanske inte det lunchsällskapet vi ville ha. Våra korvar var väl mer rökta än grillade men gick ner och vi skiljdes från vårt matsällskap som gick åt andra hållet. Vi fortsatte ganska nerkylda mot målet. Vi var ca halvvägs på den 5 kilometer långa leden.

Ut i skogen med matchande vantar
Nästa gång ska vi ta med tändkuddar och en braständare!
Så brinner det äntligen!
Och så ligger maten där
Edvins senap med korv och ketchup

Vid nästa rastplats satt en ensam kvinna med en hund. Hon såg ut som om hon hade velat fortsätta att vara ensam så vi satte oss vid ett bord bredvid och drack vårt kaffe och åt våra munkar. Och det var vad vi behövde för nu blev man varm och go i hela kroppen och resten av vägen hem studsade vi fram i snön.

Vi dricker kaffe
Solen går ned
Så himla vackert!
Solen håller på att gå ner

När vi kom hem skruvade Sven upp alla hyllorna och ställde dit sina skor, och sedan gjorde jag likadant. Tänk vad många skor man hittade som man inte mindes att man ägde. Nu ska det bara bli ordning i resten av hallen.

Sven skruvar upp alla hyllplanen
Några skor till kan jag nog köpa!

Nu har vi precis fått ett glas glögg och nu ska jag lägga pussel tills det är dags för veckans höjdpunkt: Bron!

Jag älskar att sätta på mig min oncie
En värmande brasa efter tre timmar i skogen

Jag glömde ju att berätta att vi blivit med råtta igen! För att inte mörda så många koltrastar så tar vi fram fällan när det blir mörkt och fåglarna gått hem för att sova. Nu är det tredje kvällen och vi har satt ut tre fällor med lantpate-mousse på. Sven upptäckte att en hade smällt, men det visade sig att det varit rådjur (!) vid fågelbordet och de blev väldigt skrämda för de hade vält marschallhållarna när de sprang iväg. Så råttan har inte lärt sig något i alla fall…. Vi håller tummarna!

Ekorrspår
Fågespår
Råttspår
Råttans väg till fågelbordet

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.