Vi rundar av

Idag har vi inga direkta planer fast ändå en massa. Vi börjar med att åka mot Klippan för att besöka gårdsbutiken i Larsvik. Oj, vad mycket när- och egenproducerat de hade! Men först var vi tvungna att ta oss förbi den skällande hunden Svante!

Färska grönsaker
Bönor
Kryddor och såser
Tvålar mm

Det var i den här butiken som Maria både köpt lakrutschips och vinägerchips. Vi handlade saltlakrits- och saltkolasås. Det kommer att bli mycket glass i vinter!

Sen bar det av vidare till Vikens tomater. Vi plockade ihop ett gäng tomater som verkade goda, för att ta frön från dem. Likadant med 5 chilisar av varierande styrka!

Här är det!
Hemgjorda tomatsåser
Olika hembakta bröd och kex

Sen tog vi det dumma beslutet att åka till Garage och äta lunch. Vi fördrev tiden vi väntade på bord i baren med varsin ginger beer. Sven och Maria tog var sin hamburgare medan jag åt en nacho de luxe.

Bundaberg, världens godaste ginger beer!
Svårt att bestämma sig
Det är skramligt och högljutt

För att vara rättvisa så kom jag på att vi kunde åka till Iittala butiken och köpa porslin till dottern också. Hon samlar på Rörstrands Swedish Grace i grönt. Så det gjorde vi. Och sen åkte vi förbi där jag bodde när jag var liten. Långarödsvägen 61! Och där var dom hemma så jag klev in och knackade på och frågade om jag fick fota, och det fick jag.

Här var det knökat
Framsidan
Baksidan

Vi hann bara hem så var det dags att åka och hälsa på moster och morbror i Ålabodarna. Vi fick vänta en halvtimme tills de öppnade men sen var det dags att beställa mat. Vissa ångrade sina lunchhamburgare, medan andra kunde tänka sig lite moules frites. Gott var det!

Vi väntar på att de ska öppna
Sven vid bordet
Irja och Göran vid bordet
Maria och jag vid bordet
Mina moules frites
Med bröd och majonäs

Sen gick vi hem till moster och morbror och åt efterrätt, kaka med krusbär i och vaniljglass. Bara för att jag var snäll och hjälpte till att klippa plommon- och äppelträden (för att Göran, 80+ inte skulle behöva hänga på akuten i morgon, fick jag jättegod rom. Den fanns inte på Systemet. Ja, och sen åkte vi hem och packade det som gick och monterade på cykelstället och lagade det (den historien kanske kommer i morgon). Kl är 11 och vi är slut som artister. Men vi vet nu varför Thea åkte omkring på rumpan på gräsmattan. Det var ingen dålig fästing som satt där! Det kommer att krypa i mig hela natten!

Dom här små söta violerna tar jag med mig hem. Vi får se om jag ångrar mig!
Hur kan den vara så blå!
Inte ens egen brygga ner i Öresund fick oss att doppa oss idag – och badkläderna låg kvar hos Maria
Glad hund fick den sista glassen!
När ens vedförråd består av endast gamla vinlådor…
Nästan färdigklippt äppelträd
Ikväll paprika och chili. Oj vad de var starka!
Men äppeljuice med bubbel hjälper fint!

I morgon åker vi hemåt!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.