Vi turar (på riktigt)!

Vaknade så utsövd som jag inte känt mig på flera månader trots att jag legat och kravlat på golvet kl 5 i mirse för att se att all belysning var släckt hemna. (Man kan verkligen gömma kontakter på hotellrum!)

Dagen börjar med en deltävling i Sjælland runt för tjejer!


Frukosten kunde inte varit bättre! Brukar äta omelett och bacon men det här brldrt gick inte att motstå! Oh-la-la!


Affärerna öppnade mellan halv 10 och 10 och vi var där 9.15. På Imerco hittade jag den perfekta presenten till Erik på 30-årsdagen (fast inte därför), men Sven var tveksam, vilket innebar att vi måste leta upp varenda konkurrent innan han också föll till föga. Och så köpte jag en baddräkt och Sven nya sandaler, och på torget hittade vi det finaste fågelbordet i keramik, som asven tyckte jag kunde göra själv!!! Idiot! Det kostade 285 DAK och jag hade aldrig fått det så peint! Vi hann faktiskt med en fika på världens mysigaste ställe!


Sen bar det av till Rødby i det superfina vädret!


Vi missade förstås förjan med 3 minuter mendet kompenserade vi på vägen hem när vi kom 3 minuter innan färjan gick men kom med ändå!

Sven säger att man ska handla champagne på Iudl och Aldi och vi klämde båda dessa och även Calle där det bara verkade vara samma sortiment som på Systembolaget. Det är ju egentligen helt sjukt att man kör miljarders burkar med svensk rekorderlug cider ner till Tyskland och säljer det till en bråkdel av priset hemma och utan pantbara burkar. Ja-ha, vi köpte 4 plattor. Och sedan öl och vin som om vi skulle fira 60-års kalas, och det kan myckrt väl finnas kvar tills dess, för anatören som firar 30-års kalas kommer bara att göra av med en bråkdel (bi tror 5-liters ölen räcker långt!


Det blev inte mycket tid att öta men en gourmetlunch i bilen med mackor från Aldi och wraps från Familia hann vi klämma in!


Familia var det närmsta jag kom Citti vi var på flr 2 år sedan. Jag fyllde en hel korg med såser, dressingar och kryddor. Och tyska utövade jag också när jag frågade. (Stolt!)

Kolla här och dregla!


Sen var det bara (suck) bordershoppen kvar!


Himla fina broar och vansinnigt mycket segelbåtar ute, men de syns kanske mer när de inte har en skärgård!

På färjan hem uppvaktade vi varann. Jag “fick” Mon Paris by Yves Saint Laurent och Sven fick fira danska fars dag med Blå Polo av Raloh Laurent (jag ska äta upp honom i kväll!)


Vi hade tänkt åka till Møn i morgon men några hitellrum fanns inte men i Vordingborg svarade man meddetsamma på Kong Valdemar och vi behövde inte ens uppge namn (troligtvis de första gästerna i år!) när vi bokade. Lite Shining-känsla….

Men farbrorn i receptionen var jättecharmig och rummet såg rent ut om än inte så midernt! Tyvärr får vi inte ta med bilen in i rummet så Sven får hålla vakt hela natten!


Det skulle finnas sååå många öppna restauranger öppna men kvart över 9 den här lördagskvällen fick vi den ens restaurangdörren efter den andra i ansiktet!

Till slut hamnade vi på en mysig italiensre mot att vi bara fick bestälka pizza eller lasagne då oizza fick det bli. Det kom faktiskt ett par till!

Pizzan var god men det röda vinet kunde varit godare!


Nu tillbaka till hotellet! Kommer nog stt sova ovaggad i natt om inte 3-hjulingen låter för mycket!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.