1000 Trädgårdar 29/6

Det är nu 3:e gången vi åker runt och tittar på Öppen Trädgård som arrangeras varje år. I år tänkte vi hålla oss i vår närmiljö, efter att ha kajkat runt i Skokloster med omgivningar och nu senast i Skåne. Nu var det dags för Huddinge. Vi hade förberett oss minutiöst!

Vår trädgårdsrutt idag!

Den första trädgården vi åkte till på Apelvägen var inte öppen så vi åkte vidare till Diskusvägen i Gubbängen/Tallkrogen. Tomten var på 950 kvm men själva huset var väldigt litet, så det fanns mycket plats för trädgård!

Det fanns hur mycket som helst att se i trädgården och den såg ut att kräva konstant omvårdnad, inte riktigt så vi vill ha det. Vi strävar ju efter att få den självskötta trädgården Ha-ha-ha! Här är några bilder!

 

Jag handlade två nya sorters funkia (är galen i den växt) och en växt som såg ut precis som brännässlor med vita prickar. Det måste vara någon form av plister men vilken sort, får jag nog surfa vidare om.

Vi åkte vidare och hamnade i våra hembygder i Sköndal. I ett av de små kakhusen bodde en ung familj som verkade älska att “leka” i trädgården. Tomten var bara på 600 kvm men där blandades prydnadsväxter och ätbara växter om vartannat i hela trädgården. Det finaste av allt, och som gjorde vi svart av avund, var de svarta pionerna de hade i trädgården. De hade också lyckats att få jätteramsen att passa in perfekt. Här känner jag att jag måste göra om iden. Lite bilder:

Nästa stopp var i Skogås. Där ner mot vattnet på en otroligt kuperad tomt på 2000 kvm låg en trädgård som måste hålla ägarna sysselsatta mer än 100%, och i god kondition också. Det kändes som om man borde vara bergsget för att kunna ta sig runt på vissa ställen. Trädgården innehöll ett antal dammar men det allra finaste var en stor rhododendron som var formad som ett träd. Under denna hade man byggt en gångbro förbi en damm. Belysningen var inte tänd, för det var mitt på dagen, men där måste det vara hur fint som helst kvällstid! Lite bilder:

Nästa trädgård låg bakom Huddinge Centrum så det var en bit att köra, men nu började vi hamna i vår del av Huddinge. Det kommer säkert att bli en bra trädgård med lite arbete, men just nu var det bara i sin linda. Men det gick ett gäng vackra höns i trädgården. Det var lite svårt att ta kort genom staketet dock.

Och sedan åkte vi vidare till nästa projekt. Det känns som om de trädgårdar som helt sköts av en kvinna har lite sämre chans att lyckas än de där båda parterna i familjen är delaktiga. Nästa kvinna slet hårt! Men hade också fasta planer för var som skulle göras!

Nu började vi bli matta av hunger och beslöt oss för att nästa trädgård fick bli den sista och vilken tur att vi inte missade den!

På 800 kvm ganska nära E4:an låg denna oas bland alla husen. Man ville inte gå därifrån. Precis så här vill jag att vår trädgård ska vara! Fast då får vi nog jobba en hel del med gräsmattorna. Men vi hittade helt klart ett alternativ till de höga tujorna som vi har mot gatan. Man hade planterat blodbok som häck och det var väldigt snyggt. Och vi förstår nu varför det tar så lång tid för oss att få ett grönt täcke under våra rhododendron. Här hade man planterat 400 plantor samtidigt! Lite bilder!

Efter denna rundtur åkte vi hem och tog tag i vår egen trädgård. Jag planterade de växter som jag köpt, och klippte tujahäcken medan Sven fortsatte att gjuta muren i hörnan. Vi ska nog få till det vi också!

,,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.