Vi behöver semester

En intensiv helg är till ända. Det fanns gånger förr om åren när jag grät när sonen backade ut från garageutfarten för att åka hem till Linköping, för det blev så tomt.

Bara sova överallt, på vem som helst!
Se hur hon håller i mig
I värmen fick en varm liten bäbis mest ligga med bara blöja (tro mig den behövdes) så man kunde hela tiden känna hur len och go hon var, lilla Agnes.

Nu är det både tråkigt men även lite skönt. Man är ju inte van vi en pratsam 2-åring med världens bästa humör (trots getingstick på tungan och tagg i foten) och en upptäckarglädje som hon sedan delar med sig till oss alla, en i taget! Och så lillasyrran som bara äter och sover och lägger knallgula brakare däremellan. Vår soptunnas “Övrigt brännbart”-kärl, som vi vanligtvis knappt använder är överfylld med blöjor mm.

Enda bilden med Ella på krokodilen. Att ramla av den, där gick gränsen för vad vi kunde få henne att göra, för att komma under ytan.
Att hoppa ut från trappan, inga problen, och den här helgen har Ella till och med hoppat själv från kanten. Om vi tyckte att Anna var ett vattendjur som liten, så har hon mött sin överman.
Det går alldeles utmärks att sova i en gammal skev och skraltig sulky medan farmor och Ella går till Tempo på Orrvägen för att hämta ut pippifågeln.

En båttur blev det till och med idag medan jag var hemma och vattnade som en galning. Trots att vi har 3 utkastare och en massa fasta slangar, tar det sin lilla tid. Men man vill ju inte att någon ska slänga in en fimp i trädgården och det bara säger voff!

Det där med att hålla lillsyrran är lite knepigt när man inte ens är dubbelt så lång själv. Men det är inget fel på viljan att ta hand om ”lilla systern”. ❤️

När den lilla familjen åkte hem så körde vi i 180 och hann klippa avenbokshäcken på baksidan mot grannarna, samt toppa den för tredje gången i sommar. Sven hann få upp den berömda stolpen med den lika berömda vajern och pippin längst upp som pricken över i. I morgon ska vi trassla ut vinrankan och få fast den på vajern så den växer ut över poolen. Så kan vi hoppa och fånga vindruvor i luften … kanske.

Ella vill bara att man ritar apor!
Ska det bli regn eller inte?
Och så kom det äntligen så mycket regn att regnmätaren blev lite blöt!
Den här koltrasten kommer inte att flyga iväg

Allt det här har varit möjligt eftersom vädret varit svalare idag. Men som jag förstår det var det bara en tillfällig svacka!

Vår första gurka!
Mina bolltistlar är mycket poppis hos humlorna!
Lyckades fånga en skarp nässelfjäril på lavendeln!
Och äntligen köpte jag krukorna jag suktat efter på ICA Maxi för 59kr st. Fick hjälp av en medhandlare att hitta en pall så jag nådde dem på översta hyllan.

2 dagar kvar till semester nr 2, den pyssliga….

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.