Affes första dag

Det är inte för att det är tråkigt att klippa gräset som vi köpte vår nya robotgräsklippare. Nej, vi har hört att gräsmattan blir så mycket finare om den klipps kontinuerligt. Jag har bara orkat 2 ggr per vecka.

Worx var märket vi valde, för den hade vår son och han var nöjd. Man kan ju köpa hur avancerad som helst men det är ju strunt samma vilken väg den går tillbaka till laddningsstationen, bara den gör det.

Idag var det upp till bevis. Vi gick hemifrån och lämnade Affe ensam att klara sig själv hela dagen. Han hade redan satt igång när vi stack.

Affe tuffar på

Lite svårt att koncentrera sig på jobbet var det ju förstås. Vi har ju staket och murar runt hela tomten, men man vill ju inte att det ska ligga massa koltrastar med amputerade ben på gräset när man kommer hem i kväll. Jag följde Affes rörelser på mobilappen!

Nu klipper han

För att försäkra mig om att Affe sköter sig har jag installerat en kamera som visar hela gräsmattan. Men den funkar inte så bra när det kom blad på äppelträden. Men väntar man en stund så kommer han rullandes.

Koll från ovan

Nå det hela varade ju inte så länge, eftersom det började ösregna före lunch. Och Affe gick hem och lade sig i “rain delay”-mode, vilket innebär att han väntar i 150 minuter efter att han fått vatten på sensorerna, innan han försöker igen. Och så stod han fortfarande när jag kom hem vid 7-tiden, men jag torkade av sensoren med min t-shirt (man är väl vig)!

Det var inte det enda jag fick “torka upp”, för Sven hade glömt att ta in de smarriga spröda kexen från Lidl som man kan baka Tiramisu av. De är alldeles för gamla nu (glömda i skafferiet) och därför håller Sven nu på att sockerchocka fåglarna med dessa södersmulade godsaker.

Det nya fågelbordet i keramik från Danmark

Hur som helst så glömde han kvar kartongen med 4 små påsar med kakor. När jag kom hem så hade något hackat sönder kartongen, slitit ut och öppnat påsarna och tryckt i sig alla kakorna. Påsarna låg överallt på gräsmattan, men som tur var så hade ju Affe stått och väntat ut regnet, annars hade det nog inte varit så fint i trädgården. Det låg en kartongbit i varje påse också.

Kartongen med kakor
Påsar med kartong ligger här och där…
.. och där.

Det var ju inte det enda som hade hänt i trädgården. Ett stort blad var avbrutet på min stora ängssyra som är på en sån höjd att en liten kanin inte kan vara skyldig. Jag började bli orolig om det kommit in rådjur men jag kunde inte hitta något mer som var uppätet, och det ska gudarna veta att det finns. Djuret lämnade spår efter sig.

Det var visst en kvist
Vad månde detta vara för djur då?

Tur jag fotade för sedan gick Affe loss på högen, och såg till att den blev utspridd. Det är väl det som kallas gödsel antar jag.

Vi har kanske inte förstått ännu hur schemaläggningen går till, eller så är Affe bara extremt korkad. För trots att jag hade ställt in att han skulle klippa till 21, så gav han sig ut kl 21.15 och precis nu gick han hem och laddade. Jag tänker sova nu så vill han vara uppe hela natten så gärna för mig. Han är ju tyst när han klipper.

Affe tar igen en missad eftermiddag!

 

,,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.