Andra Advent nästan

Det är lördag och vi är sega. Det finns så mycket att göra och ändå vill man bara göra ingenting. Vi får i alla fall prata med Ella via FaceTime och hon är blyg och gör sig till och vill inte sjunga med i Tipp Tapp fast vi sjunger den flera gånger med sömndruckna röster som inte kommer över A ungefär.

Klockan var faktiskt halv 12 när vi äntligen var färdiga. Vi bestämde oss för att först gå ut och försöka beskära körsbärsträdet. Vi har varit i kontakt med Tiger Trädfällare men han verkar vara upptagen. När vi hade tagit ner några grenar så var det ju så mycket att ta hand om att bara det tog flera timmar. Vi klippte ner allt spill i så små bitar att vi kunde få ner det i en säck, och det som var för stort staplade vi upp som ved för att ligga och torka. Det hade inte varit dumt att kunna gå in och ta ett varmt glas glögg efter den där övningen men då kunde vi ju inte åka iväg och handla, så det fick bli kaffe istället.

Före
Efter
Riset ska ner i säcken
Jag har staplat ved

Vi åkte iväg till NetonNet först för att se om det fanns någon liten kamera. Jag fick komma ut och berätta för Sven att det var det jag hade tänkt köpa till honom i julklapp. Utbudet är så dåligt nuförtiden. Vi avvaktar och ser om det kommer in något till mellandagsrean. Istället köpte vi två andra julklappar till oss själva.

Sven köpte en väckarklocka med ljus. Det fanns en massa olika sorter men vi köpte den billigaste. (Faktum är att den håller på att gå igång just nu, så jag får inte se hans reaktion.) Jag skrattade så jag grät i går kväll när han skulle installera den och den hamnade i någon form av test-mode som inte gick att stänga av det var fågelkvitter blandat med radio på högsta volym, men har man instruktions-afasi så har man.

Leksak till Sven

Själv kämpade jag frustrerat med den nya fotoramen som vi köpte. Målet var att hitta en som man enkelt kunde föra över bilder till och den här hade wifi. Men så himla enkelt var det ändå inte! Först skulle man ladda ner en app till telefonen och sedan koppla ihop mobilen med ramen genom att ange en kod. Hur mycket jag än försökte så kunde jag inte få min mobil att fungera medan Svens gick hur bra som helst. Sedan kunde man markera ETT kort på mobilen och skicka det vidare till ramen. Det tog en evighet och jag försökte istället koppla ihop ramen via USB till datorn utan att lyckas. Sedan laddade jag ner en massa bilder på ett USB-minne men då skulle jag behöva en ny sladd, och minneskortet som ramen tog var av märket mikro, och hur skulle jag få in det in någon dator, när det inte fanns uttag. Så nu sitter vi och tittar på 5 bilder från Venedig tills jag kommer på en smartare idé.

Leksak till mig

Efter NetonNet så åkte vi till Elgiganten och köpte en julklapp till en familjemedlem. Vi var på den där avdelningen där det alltid är så välstädat.

Vi gick vidare till leksaksaffären för att köpa något till Ella och hittade en jättekul båt som skulle föreställa Noak ark med en massa djur mm och en massa saker man kunde trycka och vrida på som lät. Det verkade som den perfekta leksaken för en 1,5-åring.

Leksak till Ella

Vi skulle till Hemtex sedan men vi var så sjukt hungriga att vi beslöt oss för att äta på den nyöppnade Thai-restaurangen där. De hade buffé och det var en halvtimme kvar tills de skulle stänga. Ni hinner sa han i kassan och gav oss läsken gratis för att klockan var så mycket. Vi hann knappt ta för oss förrän de undrade om det var ok att börja plocka bort maten. Så det blev inte så mycket buffé trots allt. Och sen visade det sig att hela IKANO-huset stängde 6, så det blev inget Hemtex trots allt.

Nästa stopp var IKEA, där trängseln faktiskt var hanterbar. Vi köpte värmeljus (förstås) och en massa små glasburkar för Sven håller på med evighetsarbetet att tömma vår frys på frukt och bär. Nu skulle det bli små presentburkar av allt. Ja, och så flera trådfri lampor, fast jag inte kan få dem att fungera (Erik kommer att sitta fast vid min dator på julafton, var så säker). Och till sist julklappar till Erik och Susanna. Nu får det vara nog.

Javisst ja, vi skulle ju handla mat också! jag släpade mig in på ICA där vi köpte pektin, socker osv. Och sedan var vi äntligen färdiga (i dubbel bemärkelse) för att åka hem. Kl var 8 när vi kom hem och vi orkade inte sätta på TV:n utan Sven började koka sylt, och jag började som sagt med fotoramen.

I ett försök att få bort min Telia-mailadress så har jag bytt mailadress på mitt Apple-ID, vilket blev helt fel för nu frågar datorn efter lösenordet med den gamla mailadressen som inte funkar hela tiden. Så det tog mig resten av kvällen att fixa. Det är tur att andra personer haft samma problem, annars skulle man aldrig veta hur man skulle fixa saker. Man kan väl dra en slutsats i alla fall. Det är inte enklare med datorer idag än vad det var på 80-talet innan Windows fanns. Det är precis lika många frustrerande saker som inte funkar nu som då. Skillnaden är väl bara att man är äldre och inte har lika bra tålamod längre.  I morgon ska jag åka till webbhallen och köpa en sladd så jag kan lägga in bilder i fotoramen, kanske….

Sa jag att Fotoramen funkar så att man kan skicka foton till den från var som helst om man bara har koden? Det här dök upp i ramen precis nu!

Ella handlar och pratar i telefon samtidigt
Ella på dop

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.