Äntligen vår (i) trädgård!

Det har bara blivit mer och mer som ska göras. Det är förstås inte som på jobbet där man blir stressad om man har mycket att göra. Här blir man bara glad över att det finns så många roliga saker att ta tag i.

Här har vi fikat flera gången denna helg!

Sven testade sin nya teori och tvingade ut mig kl halv 8 på lördagsmorgonen. Han trodde att det skulle vara roligare att köra ett pass före frukost. Jag gick med på det om jag fick ha på mig pyjamasen. Att gå upp tidigt visade sig vara ett lyckokast med tanke på att radhusområdet hade städdag så vid 10 drog dom igång motorsågar och annat nödvändigt. Men då åt vi redan frukost.

Och här väntar vi bara på de enorma funkiorna (och de gladiolus som Sven planterat)
Och på andra sidan har Sven lagt ut täckbark

Mina stora ögonblick denna dag, var att jag räfsade rent hela förgården utanför oss och sedan klippte den och gödslade. Sedan gjorde jag likadant med gräsmattan på framsidan. Resten av arbetet består i att man går iväg för att hämta handskar i förrådet men ser att det är fullt med mossa på plattorna utanför förrådet så då tar man ett verktyg och tar bort det. Och när man ska gå och hämta borsten för att sopa upp det så hittar man en spalje där klematisen inte är klippt och så börjar man med det…. Det låter sjukt ineffektivt men det är vår trädgård så vi gör det vi vill, och till slut, när man knyter i hop säcken så har man gjort en himla massa saker. Så mycket så att man inte hinner grilla på kvällen utan kvällsmaten består av en macka med en stekt falukorvsskiva och ett stekt ägg. Men är man hungrig så funkar vad som helst!

Krusbär, Rabarber och smultron
Sven kämpar med tomatplantorna

På söndagen hoppade vi inte upp lika tidigt som dagen innan. Och jag hade en fruktansvärd träningsvärk i ljumskarna utan att ha en aning om varför. Kanske när jag låg och kröp och målade grinden till Haciendan? Sven planterade ju om över 20 tomatplantor igår och idag så sådde han första omgången frön. (Det brukar ta ca 3 omgångar innan något kommer upp.) Sedan breddade han sitt hallonland. Så undrade han vad ha skulle göra av gräset som blev över. Vi kom på att det kunde läggas för att fylla i hålen där våra stengångar varit. För de stenarna tänker vi lägga under körsbärsträdet där det vägrar att växa gräs. Men under körsbärsträdet finns det hur många krolliljor som helst, så då var jag tvungen att gräva upp dem, och vintergäck och lungört….

Hallonrabatten blir dubbelt så bred.
Plattorna ska flyttas till under körsbärsträdet
Stenupplag tills vidare
Rädda krolliljorna innan vi lägger plattor där.

Jag hade hittat ett städ på Blocket som jag var intresserad av. Efter att ha fått lite bilder bestämde vi oss. Nu hade vi sån tur att vi fick det levererat hem till dörren från Norrköping, eftersom man skulle hit upp i alla fall. Så nu har vi inga fler ursäkter för att inte sätta igång att svetsa! Jo, att vi inte hinner för det är så mycket trädgårdsarbete då….

När vi pratade med vår nye granne berättade han att han ägde en pizzeria i Midsommarkransen och så frågade han om han fick bjuda oss på pizza på söndag. Det tackar man ju inte nej till. Så vi var ganska hungriga vid halv 9-tiden när deras trevlige son kom med två stora kartonger med smaskig pizza. Man kan lugnt konstatera att vi har mat tills i morgon också!

Bautapizzor

Efter ett kvällsdopp i nästan oförskämt varmt vatten (33,4 grader) så satte jag på mig mitt nyinköpta nattlinne från Lidl. Det är gjort av micro-modal och när man läser vad det är så är det bok-trä. Hur ekologiskt som helst.

Efter alla “vi-har-gjort-bilder” så kommer nu alla “njut-av-trädgården-bilder”. Nu är det arbetsdagar tills vi får fortsätta fixa i trädgården!

Kaukasisk förgätmigej blommar för fullt nu!
Och bakom dem, geranium som luktar citron!
Och så vår magnolia förstås
Vår forsythia är enorm och enormt gul också!
Vår vitsippsbacke med våra finaste tulpaner i bakgrunden.
Det finns gula vitsippor och även blå.
Det finns alla sorters anemoner och snart har vi dem alla.
Min viva från Emil Nolte-museet vi var på för två år sedan.
Den vita julrosen och påskliljor i bakgrunden
Den vinröda julrosen.
Tulpaner i moljus
Ny sort för i år!
Kolla, nästan som på Keukenhof!
Ni kan inte ana hur gått det luktade när jag tog den här bilden!
Dom gamla julhyacinterna får nytt liv!
Hängbjörken börjar slå ut
Persikorblommor
Och på höjden
Päronblommor
Forsythian med ormhasseln i förgrunden
Nymålad spaljé
Kvällsol på hängbjörken
Kvällssol på framsidan
Nya rabatten vi trappan
Nya körsbärsträdet – snart smäller det!
Och snart kommer även vårt vanliga körsbärsträd – så sent!
Kaprifolen vid haciendan
Det blir mycket röda vinbär i år
Persikoträdet i “fruktträdgården”
Närbild på persikorblommorna
Mitt favoritmotiv, skorstenen på haciendan
Vår nya pryl – Colors in motion

,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.