Dala-Floda Värdshus

1998 var vi uppe i Dalarna och då Landroverklubben firade jubileum. Det var väldigt trevligt och efteråt åkte vi och familjen James (Martin, Lorraine, Christa och Colin) vidare på en liten spontansemester. Jag minns inte mycket mer än att vi hamnade i Dala-Floda (tror jag) och där bodde vi på ett ställe som var väldigt mysigt och framför allt hade det en fantastisk trädgård som fick mig att önska att även jag hade en så fin trädgård. På den tid ägdes Värdshuset av en familj som hette Aarts och man gjorde till och med en kokbok som hette VÄRLDSMAT från värdshuset i Dala Floda. Det var på den tiden när det fortfarande var ganska ovanligt att göra kokböcker….

I dag åkte vi igenom Dala-Floda och jag ville se om jag fortfarande tyckte att det var så fint. Jag var inte ens säker på att jag var på rätt ställe, men vi hittade efter lite letande Värdshuset. Det såg ut som jag mindes det utifrån men inuti kände jag inte igen det. Jag frågade och det visade sig att det nu var en ny ägare. Vi beställde mat och medan vi väntade på den strövade jag runt i trädgården. Det var kanske inte lika imponerande som jag minns den, men visst finns det fortfarande mycket som man skulle vilja ha i sin egen trädgård! Men framför allt har jag lärt mig så mycket att jag idag känner igen merparten av det som fanns där, till och med parksliden (den falska bambun), som jag så höll på att sprida sig i trädgården…

Den fantastiska pilen vid entrén men björkarna borde tas bort.
Ingången, visst är det fint!
Det här möts man av när man kommer in mot huset
Vid ingången finns en inhägnad liten kryddträdgård
Huvudbyggnaden
Stora huset är ihopbyggt med sovavdelningen.
Huset som vi sov i
Ett av huset med en lite sittplats framför
Uthus med stor kaprifol som skulle behöva föryngras
En uteplats med ett vindskydd av träd
Fönstren vid entrén med sitt vin och med krukorna utanför ingången
Här finns det mesta för att sätta pricken på en god middag
En liten uteplats att slå sig ner på framför huset
Dammen med huset i bakgrunden
Parkslide eller falsk bambu
Bordet vi sitter vid består av gamla knutbrädor som slipats och oljats in

Ja, hit skulle jag gärna åka igen, och varför inte kombinera det med en kanotfärd i någon av de omkringliggande sjöarna?

 

 

 

 

,,,,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.