Drivvis med tomater

De senaste 5 åren har jag totalt misslyckats med min tomatplantering. Varje år säger jag att det här året ska bli det sista, men nästa vår kan jag inte låta bli att peta ner tomatfrön i krukor!

Men i år HAR jag verkligen lyckats. Jag köpte en låda med ekologiskt odlade tomater och gröpte ur dem och torkade fröna och vips hade jag plantor av 2 sorters svarta tomater, 2 oranga och 2 gula och så var det cocktailtomater och stora röda tomater, ja sammanlagt var det 9 olika sorter (visade sig vara 10 sedan).

Jag köpte zinkhinkar och zinkbaljor på ÖB till nästan ingen kostnad alls. Sedan fick de stå vid huvudentrén där det är mest sol. Jag ställde för en massa saker för att rådjuren inte skulle nå fram. Och sedan vattnade jag nästan varenda dag. Men resultatet var fantastiskt.

Jag har så mycket tomater nu och äter hela tiden som om det vore godis. För det är precis så de smakar. De små gula tomaterna är klart godast. Det finns nog inte en karamell som är så söt som dessa små tomater. De svarta som var godast när jag köpte i affären har ännu inte mognat. De droppformade oranga har lite för tjockt skal men är väldigt goda i mat.

Här kommer bilder på min stökiga tomatodling. Till alla som inte tror att det går. Gröp ur en tomat du köpt i affären och torka fröna och peta sedan ner dem i jorden. Inom några dagar har du en tomatplanta. Nästa år måste jag hitta på ett bättre sätt att ta hand om tomaterna, för det var ett himla vattnande och tomater växer i sidled inte uppåt om någon trodde det!

 

 

 

 

 

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.