Halloween eller inte

Så var det lönehelg igen och vi hade förberett detta genom att handla redan på onsdagen. Det var italiensk vecka på Lidl, så vi kastade ner vad vi hittade. På fredag skulle Erik och Susanna titta förbi på vägen till ett bröllop på Ljusterö.

Lidl levererar (som vanligt)
Lidl levererar (som vanligt)

Efter lite om och men så lyckades vi spåra Anna också, vilket inte är helt lätt då hennes telefon blivit stulen. Det regnade och vi åkte till hennes jobb i Mälarhöjden, men hon hade redan gått. Istället för att gå hem till oss, så hade hon tagit tunnelbanan tillbaka till Liljeholmen för att byta till Fruängslinjen, men glömt bort sig lite och var nu i Hornstull. Vi gick till Coop och köpte bröd så länge.

Erik och Susanna kom inte förrän halv 8 men då dukade vi upp med mat.

Massor med mums
Massor med mums

Det blev mycket prat och bilder, ritningar och protokoll från nya huset som de hade köpt. Man blir nästan lite avundsjuk när det finns så mycket potential och så mycket att göra. Vårt hus är ju i princip klart (nästan….)

Nästa morgon gick vi upp och satte igång att höststäda i trädgården. Det var ett småregnande hela tiden, men vi höll ut fram till 3, innan det började regna för mycket. Då gick vi inte och slappade, eller något, man är ju inte så bra på att minnas längre.

Nu blir det inga fler tomater!
Nu blir det inga fler tomater!

En sak som jag upptäckte när jag laddade ner Farm Hero Saga till min mobil (jag spelar det vanligtvis på min ipad), var att det var så mycket enklare att klara banorna på mobilen! Här har man suttit och kämpat i flera veckor med en bana som är hälften så svår på mobilen! Ja så det blev en hel del spelande den eftermiddagen.

Mitt favvospel just nu
Mitt favvospel just nu

Och vips var klockan 8 på kvällen och det var dags att hänga framför TV:n, först Så mycket bättre och sen Downton Abbey. Jag hade en konversation med två arbetskamrater (jag nämner inga namn) på Facebook och det var mycket roligare en att följa en brittisk serie, jag lovar!

Jag var uppe en timme mitt i natten (det var väl den där timmen som man fick extra i natt, så det gjorde väl inget då förstås). Och ändå vaknade jag kl 7 på morgonen. Så här såg det ut då!

Soluppgång bakom eken på andra sidan gatan
Soluppgång bakom eken på andra sidan gatan

Jag hade redan igår satt en keramikugn men jag vågade inte sätta på den. Jag har nog inte bränt något på två år typ. Men jag ville göra det medan jag var hemma, och i morgon är det jobb igen. Så jag försökte sätta på den men kom inte ihåg hur man gjorde trots att jag läste instruktionen. Som tur var så var det en skröjugn jag körde senaste gången (alltså den första bränningen innan man sen glaserar och bränner igen), så alla inställningarna fanns redan. Jag tryckte på och så är det bara att vänta i 8 timmar plus nerkylningen….

Under tiden började jag att återvinna lera. Det låter lite men jag var ju nere i källaren längst bort från sovrummet där Sven fortfarande sov.

Den här misslyckade saken vill man inte ha....
Den här misslyckade saken vill man inte ha….
Så då slår man sönder den i min hemmatillverkade mortel...
Så då slår man sönder den i min hemmatillverkade mortel…
Och häller ner smulorna i en godislåda...
Och häller ner smulorna i en godislåda…
Som man sen häller varmt vatten i och låter stå ett dygn innan man lägger det på en gipsskiva...
Som man sen häller varmt vatten i och låter stå ett dygn innan man lägger det på en gipsskiva…
Det finns mer att ta hand om senare...
Det finns mer att ta hand om senare…

När jag hunnit så långt så hade Sven också vaknat och vi käkade frukost och gick ut i trädgården igen. För idag var det strålande sol och varmt, mellan 7-10 grader. Fast det blåste rätt mycket, vilket är så där när man ska räfsa löv.

Samtidigt som vi klippte ner allt i odlingslådorna så skördade vi det som fanns kvar.

Rosenbönor
Rosenbönor
Lök och rödbetor
Lök och rödbetor
Lavendel
Lavendel

Jag har så himla mycket lavendel och det är så synd att bara kasta allt. Nu har jag samlat ihop en hög och så får jag ta med mig det till jobbet och se om det är någon som är intresserad. Jag vet inte vad mer man kan göra av det än att lägga det i små påsar som luktar gott. Ett år försökte jag göra god lavendelolja, men jag tror man skulle använt något annat än rapsolja att lägga det i, för det blev inte alls bra…

Erik och Susanna kom förbi på vägen hem och fikade med oss. Jag tog inte några bilder nu heller!

Efter det åkte vi hem till Anna för att hjälpa till att skrapa bort färg och slipa. Någon som hyrde lägenheten har försökt att fräscha upp med färg, men har målat så infernaliskt dåligt så all färgen behöver skrapas bort och målas om. Det är väldigt mycket att skrapa, och mer blir det om man är så noggrann som Anna var. Hon var i princip nere på trärent. Jag försökte visa henne vilken nivå man kunde lägga sig på. Annars blir det ju aldrig klart. Så medans vi skrapade och slipade så satte Sven tillbaka eluttaget i sovrummet.

Vi var tvungna att åka till BEA och köpa mindre clips till elsladden och då skulle vi också passa på att äta.

Årets julklapp? En soppmaskin!
Årets julklapp? En soppmaskin!

Det fanns bara en massa Thai-restauranger överallt och vi ville ha tunnbrödrulle, men till slut hamnade vi tillbaka vid BEA där det fanns en restaurang som hette Myran. Det var ingen kulinarisk upplevelse (men det hade vi nog inte förväntas oss heller), då var den där tjejen vid bordet bredvid betydligt värre. Men det var inte jag som ville byta bord för att hon pratade så högt utan det var Sven.

Restaurang Myran
Restaurang Myran
Anna och Sven väljer från menyn
Anna och Sven väljer från menyn
Som var behändigt inplastad.
Som var behändigt inplastad.
Och där kunde man ägna sig åt sitt söndagsnöje om man så ville.
Och där kunde man ägna sig åt sitt söndagsnöje om man så ville.

Vi åkte tillbaka till Anna och slipade lite till och fikade. Även om klockan bara var 6 när vi gick därifrån så var det mörkt ute (konstigt?)

Parkeringen som alltid är full!
Parkeringen som alltid är full!

Och när vi kom hem var ugnen klar men fortfarande uppe i 400 grader!

IMG_7869

Jag ska gå ner nu och kika om den kommit ner i 200 grader, det är ju inte mer än en vanlig ugn, även om det finns risk att det blir spänningar i keramiken, men jag är ju så himla nyfiken!

Veckan som kommer ska jag ta det lugnt. Man tror att det är lätt när man får gå upp en timme senare varje dag, men samtidigt så jobbar man en timme senare också, och det tär….

Men snart så har man vant sig igen antar jag…

Jo, just det, det där med Halloween. Jag vet att det inte sammanfaller med vår Allhelgonahelg men i år måste det ändå vara så. Det busäckliga godiset vi köpte på Lidl för att inte stå som fån när det ringer på dörren, det fick vi trycka i och själva, och bara det var en bedrift! Och varje gång det är Halloween så minns jag 1980 när jag hade biljetter till en koncert med Frank Zappa inne i New York, och jag mitt dumhuvud orkade inte åka in och se honom…. Fast egentligen, vem skulle så ut med en hel Frank Zappa-koncert?

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.