Hem och Villa-mässan

Jag var lite sugen på inspiration och tänkte att man kanske skulle få lite roliga idéer på Hus och Hem-mässan. Eftersom vi inte kan gå dit i helgen (och det säkert kommer att vara hur mycket folk som helst att slåss med, så tog vi ledigt några timmar på morgonen. Så kl 10 hängde vi på låset trots att vi hade haft en skön sovmorgon!

Vi väntar på att bli insläppta
Och tycker man att det blir tråkigt finns det en mumsig mässa till

Det började bra med små inspirationsstånd, såna som det alltid finns på mässor.

Gjut dina egna prydnadssaker i betong

Det där med betong är alltid så fascinerande, inte minst för att det är så himla svårt att göra själv. Vi har fuskat lite och gjort tre fågelbad av rabarberblad (mamma och pappas fick vi precis tillbaka), men det är inte helt enkelt. Men i det här ståndet sålde de former för lite mindre saker. Här är det en formgivare som hette Cattis Steffensen som hade gjort olika designer i betong. Hennes hemsida hittar ni på www.former.nu!

Men det var inget mot den inspiration man fick från Villa Elvira som arbetade både med betong, men även med att färga betong och att måla den med en massa häftiga metallfärger. Jag rekommenderar verkligen er att titta på Villa Elviras hemsida!

Sen hittade jag ett tips på julklappsbok eller födelsedagspresent till lilla mig om någon är sugen. Jag älskar böcker som handlar om hus och olika stilar. Jag har redan boken “Kataloghuset” utgiven av Byggförlaget, som innehåller husbyggandets historia. För en som spenderade sin barndom med att åka runt och titta på olika villatyper, och lätt kunde skilja på ett Hjältevadshus från ett Eksjöhus, så blev det ju lite av ett intresse. Ångrar redan att jag inte köpte boken, men det var i början på mässan och jag hade ännu inte fått min stora MIO-påse.

Såna här böcker brukar jag önska mig i födelsedagspresent (hint-hint!)

Nästa sak vi stötte på vad ståndet med Yamaha-produkter. Det låter som nästa varumärke som kommer att gå i graven. Jätte-coola färger och häftigt utseende, men hur kul är det att bara kunna spela saker från sin iPhone eller en USB-sticka? Var är wifit?

Vissa montrar kan man bara inte motstå!

Ända tills de hänger hemma hos oss någonstans, kommer jag att längta efter att äga dessa bollar. Här fanns det ännu fler färger än jag sett tidigare. Det enda problemet som jag har är att där jag vill hänga mina bollar (i spaljén i hallen) finns det ingen kontakt. Om jag bara kan få Sven att mixtra lite uppe i kopplingsdosan i väggen så borde det kunna funka!

Alla borde köpa hem ljusbollar!

På önskelistan står även en ny lampa över soffbordet och de här lamporna från MIO är rätt kul. Om man kunde seriekoppla ihop några stycken och hänga på olika höjd skulle det bli jättefint! Men nej, vi köpte inga, men i stället fick jag en STOR väska att gå runt och göra reklam för MIO och samtidigt ha något att slänga ner alla kataloger i.

Kanske en 3-4 stycken över vardagsrumsbordet?

Det fanns en hel stor avdelning med badkar också. Det är säkert snyggt med alla höga stilrena badkar som ser ut som stora skålar, men man måste ju ärligt börja tänka på att man snart är 80 bast och kanske inte hoppar i badkaret med samma energi som tidigare. Eftersom jag alltid sitter i badkaret och duschar, kan jag inte klara mig utan badkar, men det skulle ju vara roligt om man kunde bada tillsammans. Särskilt på vintern när man inte kan ligga och guppa i poolen. Det här badkaret slipper man ligga skavfötter och trängas i. Och oförskämt billigt var det också. Men frågan är hur sjutton man ska få plats med det på samma ställe som det befintliga badkaret?

Det här badkaret SKA jag ha om jag så ska behöva klättra över toastolen för att komma till det.

Sen hade Leila en shop som var fylld med bakattiraljer och slickepottar och en massa andra saker. Det kvar fullt med damer i “butiken” så jag gick inte in. Men det var himla snyggt uppbyggd.

Leila-shop med slickepottar
Och folk handlade som tokiga!

I en monter hittade vi de här trevliga stolarna. De var väldigt bekväma att sitta i, och jag tog kort bara för att Sven ska se hur man bygger dem ifall han skulle bli sugen! ;-)

Om man vill snickra lite på semestern.

Vill man ha lite Feng Shui hemma så ska man ha vatten överallt. I den här montern hade de fullt med vägghängda vattenfall som var upplysta. Det såg väldigt mysigt ut, men jag har tillräckligt med krukväxter att vattna.

Varför inte en upplyst väggfontän för att skapa stämning hemma?

Och vill man inte ha vatten på väggen så kan man ha ELD!!!

En extra eldstad för mys utan att behöva fixa skorsten

Nu måste jag berätta om våra förra grannar Janne och Lilly. På deras eternitvägg bredvid ytterdörren hade de satt upp ett skepp i metall som en dekoration. Det var väldigt bra för ungarna kände igen sig bland alla radhusen med hjälp av den. En dag (eller om det var natt) hade någon skruvat ner den och stulit den. Så man kanske inte ska investera i husväggskonst i alla fall!

Konst för ytterväggar

Sen kunde jag bara inte låta bli att fota den här montern. Hur sexigt är det egentligen med stuprör? Inte särskilt, men håll med om att de hade fått till en tilltalande skyltning!

Kan man hänga upp det så här bara för att det är så snyggt?

Om man, som vi, bytte kök för något år sedan så är man inte intresserad av kök. Då föll några hundra kvadratmeter av mässan bort. Likaså tyckte vi det var over-kill med ventilationsanläggningar, filtreringssystem för avlopp, så de delarna gick vi snabbt förbi. Men den procentuellt största delen av hela mässan upptogs av utomhusspa. Alla vill tydligen sälja det. Men hur trevligt är det att sitta i ett sådant med sina vänner egentligen? Min kompis berättade hur de hade blivit hembjudna till hennes mans arbetskamrat och hans fru. Hon hade aldrig träffat dem tidigare, men skulle helt plötsligt sitta och trycka ihop sig med dem i en liten tunna. Det kändes inte ok… Men så länge folk handlar så är det väl bara att sälja!

Vi hittade en garageport som var himla snygg. Sven är inte så glad i våra från Teneriffa, specialimporterade fina ekportar med ingraverade blommor i. Visst har de slagit sig så att det kommer in kalluft i garaget på vintern, men de är hur fina som helst. Och vem vill springa och leta efter en fjärrkontroll hela tiden för att kunna öppna garagedörren. (Det här är, som ni märker, mitt brandtal för att behålla våra garageportar!)

Automatisk garagedörr

Sen gick vi bort och pratade med Elitfönster och fick reda på att de var de enda tillverkarna på marknaden som hade altandörrar som man kunde öppna bägge på utan att behöva böja sig ner och lyfta upp någon liten pigg i marken. Men sedan när vi gick 3 meter till och träffade en representant för Traryd och SP-fönster så visade det sig vara standard på alla deras altandörrar. Ja-ja… Undrar om vi någonsin ska kunna hitta lämpliga fönster till vårt uterum, och om vi kommer att ha råd med dem.

Dörrar till vårt uterum?
Fönster till vårt uterum?

Sen blev Sven glad för han hittade ytterligare en pimpad Fiat. Senast hittade vi en på Citygross som var målad som Kexchoklad har jag för mig. Nu var det lite mer seriöst med ett vaktbolag som använde den.

Sven hittade en Fiat

Ja, och så hade vi gått igenom hela mässan, och jag kände mig inte särskilt inspirerad, utan mest hungrig. Så vad passade väl bättre än att gå till Chokladmässan då.

Där var det fullt i varenda stånd. Folk handlade som galna utan att ens reflektera över vilka priser det var. Till exempel kunde man få doppa två marshmallows i chokladfontänen för 20 kr. De var maffiga, med ljus, mörk och vit choklad!

Chokladfontäner för alla smaker

Det häftigaste vi såg var väldigt vackra chokladkakor från chocoMe. De säljs bland annat på NK, och torde vara en perfekt gå-bort-present. Jag noterar det här så att jag kommer ihåg det nästa gång jag är bortbjuden!

Lyxig Presentchoklad
Mer lyxig presentchoklad
Och ännu mer lyxig presentchoklad

Överallt var det provsmakning av små chokladsmulor. Lakrits var också populärt, och vi började bli hungriga. Det här var den absolut godaste chokladen av dem alla, tyckte vi båda två!

Grön choklad. Definitivt godast idag!

Nu såg allt underbart gott ut, där det låg staplat i långa rader. Man var lite sugen på att ta av de stora bitarna som de sålde för hutlöst mycket pengar och säga, hoppsan, förlåt, jag trodde det var provsmakning… Men vi nöjde oss med att titta.

Det är lunchtid nu

Sammanfattningsvis så kan vi bara konstatera att Hem och Villamässan var en stor besvikelse. Den kändes inte heller helt fullbokad, det hade kunnat vara minst 50 procent fler utställare. Nej, tacka vet jag den tiden när UFF hade världens största loppmarknad på Älvsjö-mässan. Det var tider det. Nästa mässa som jag möjligtvis besöker får vara Trädgårdsmässan, fast nu kom jag på att jag lovade syrran att gå på Symässan i slutet av oktober. Förra gången lyckades jag nästan att bara handla icke-sysaker. Men den här gången så ska jag köpa tyg, tyg och åter tyg!

Tjing!

Symässan nästa gång!

 

 

 

 

 

 

,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.